Profiboxing.cz



KOMENTÁŘ Miller proti Joshuovi? Nemá na něj, Whyte nebo Chisora dávají větší smysl

  • Zveřejněno 21. 11. 2018 12:47
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 3800

Jarrell Miller / zdroj foto: Boxingscene.comJarrell Miller / zdroj foto: Boxingscene.comPRAHA – Američan Jarrell Miller i nadále proplouvá profesionálním ringem bez zakolísání, Rumuna Bogdana Dinua ukončil přesvědčivě ve čtvrtém kole. Znovu mluví o tom, že by si to chtěl rozdat s Britem Anthonym Joshuou. Má ale na něj?

Ano, je to těžká váha, ve které může rozhodnout jediný úder. Ano, proti Dinuovi měl Miller problémy se zadním stehenním svalem na levé (přední) noze.

VÍCE O TĚŽKÉ VÁZE:

Jenže, kde je psáno, že podobné problémy nebude mít i v dalším zápase. Třeba proti Joshuovi.

„Moje údery byly lepší než jeho, jen jsem měl problémy s přední nohou. Od chvíle, co jsem se s tím naučil pracovat, byl jsem lepší. Věděl jsem, že ho dostanu. Tohle je box, musím se přizpůsobit. Jakmile jsem začal trefovat spodky, byl můj,“ pronesl po výhře nad Dinuem Američan přezdívaný „Velké dítě“.

Hezká slova. Kde je ale psáno, že proti AJ dostane šance se z problémů dostat. Rumun, který dosud neboxoval s nikým ze špičky, mimo zápasy byl rok, kdy dělal sparingpartnera mimo jiné právě Joshuovi, totiž odhalil i Millerovy slabiny.

Ne, nemluvím o váze a kondici. Řeč je o obraně, o náchylnosti na dlouhou zadní, o úderech na jeho spodky, které mu také budou ubližovat, ne že ne. A když se nad tím tak zamyslím, nejsou tohle právě zbraně Joshuy, či Wildera?

Králů současné těžké váhy, kteří navíc mají ve svých úderech daleko více síly a dynamiky než Dinu, který více než cokoliv připomíná Richard Towerse před duelem s Lucasem Brownem. Neporažený, vysoký, ale neprověřený. Bijec, který je více než zápasovým boxerem tím tréninkovým, protože je to pohodový a přizpůsobivý chlap.

Jenže sparingy a zápas jsou prostě něco úplně jiného. Tak to bylo, je a bude.

Když to vezmeme kolem a kolem, v roce 2018 porazil Miller až na body jediného relativně připraveného protivníka – Francouze Johanna Duhaupase. Souboj s Tomaszem Adamkem byl pro mne od začátku tak trochu výsměch a odvedení Poláka na nucenou porážku. A Dinu? To také není soupeř pro muže, který je čtvrtý na světovém žebříčku a troufá si na nejlepší.

Miller má své kvality. Se svojí vahou dokáže pracovat stejně dobře jako George Foreman ve své druhé fázi kariéry. Je tvrdý, má šikovné oko, je odolný.

V souboji s Joshuou či Wilderem si ho osobně dovedu představit. Ale chtělo by to ještě jednu těžší zkoušku. A jím zmínění Trevor Bryan, další neporažený Američan, jím není.

Ne, líbila by se mi další jména, která vypustil z úst: Dillian Whyte, či Dereck Chisora (David Allen ještě na tuto úroveň připravený není, David Price na ni nemá).

Vítěz, či poražený (lepší vítěz) z jejich prosincové bitvy proti Millerovi? Za mne jednoznačně duel, který by měl lepšího katapultovat do zápasu o světový pás.

Proti Anthonymu Joshuovi, nebo Deontayi Wilderovi? Je to jedno!

Ale prosím, ať tento krok ještě Miller udělá. A ve Wembley si to právě AJ a „Bronzový Bombardér“ (nebo Tyson Fury) rozdají o krále současné těžké váhy. Nezpochybnitelného, absolutního. Po kterém právě Miller a spol. následně půjdou...