Profiboxing.cz

VIDEO+ANKETA Měl být 'divočák' Whyte diskvalifikován? Joshua by se pral dál

  • Zveřejněno 14. 12. 2015 16:56
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4907

Roztržka mezi Joshuou a Whytem / zdroj foto: Boxingscene.comRoztržka mezi Joshuou a Whytem / zdroj foto: Boxingscene.comLONDÝN – Parádní bitvu jako vystřiženou z historie nabídli fanouškům nejen v našlapané londýnské O2 Aréně Anthony Joshua (15-0, 15 KO) a Dillian Whyte (16-1, 13 KO). Málem ale na ni ani nemuselo dojít...

...Parádní první kolo, které stálo oba rivaly spoustu sil právě končí. Padají poslední údery, ten z rukou Joshuy těsně po zaznění gongu. Mezi kohouty vpadne ringový Howard John Foster, ovšem už pozdě na to, aby zastavil rozzuřeného býka jménem Whyte. Oba více jak metrákoví obři si vyměnili údery přes nebohého sudího, který ale ukázal chladné nervy a pevnou bradu.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Roztržka mezi Joshuou a WhytemRoztržka mezi Joshuou a WhytemLoni hodně kritizovanému Fosterovi se podařilo Joshuu odtlačit, jenže jeho soupeř nebyl k zastavení, dvakrát do něj zezadu strčil a poté se ještě předtím, než jej strhl jeden z jeho kumpánů z rohu, ohnal capákem po Joshuovi.

„Nevím, kdo dal jako první úder po zvonku, ale od toho tam je rozhodčí, aby nás rozdělil, protože mi bychom jinak klidně bojovali celých 36 minut v kuse. Pokud by nezasáhl, určitě bych pokračoval dál,“ řekl Joshua po zápase, který nakonec ukončil v sedmém kole.

Těžko říct, zda je na místě vyzdvihnout následnou důraznou domluvu oběma kohoutům na začátku druhého dějství, nebo měl John Foster sáhnout k radikálnějšímu kroku. Čistě dle litery pravidel totiž mohl a měl být Whyte za své chování diskvalifikován. Přestože inkasoval jako první úder po gongu, jeho následné chování bylo už za hranicí.

Roztržka mezi Joshuou a WhytemRoztržka mezi Joshuou a WhytemJoshua ale zůstal nad věcí: „Tohle neřeším. Věřil jsem svému týmu a svým schopnostem. Byl to hodně těžký duel, bylo to přesně to, co nyní potřebuji. Chci odvetu, protože to je to, co potřebuji. Byly tam chyby, kterému musím odstranit, abych se dostal na vyšší úroveň. Dillian byl pro mě nyní ideálním soupeřem.“

Otázkou je, zda ke druhému setkání obou kohoutů v profesionálním ringu dojde, Joshuův promotér Eddie Hearn totiž už oznámil, že jeho návrat do ringu plánuje na 9. dubna a nejvážnějšími uchazeči o setkání s jeho hvězdou jsou bývalí soupeři – David Haye a Dereck Chisora.

VIDEO KONTROVERZE MEZI JOSHUOU A WHYTEM V ZÁVĚRU 1. KOLA

HLASUJTE V NAŠÍ ANKETĚ - MĚL BÝT DILLIAN WHYTE DISKVALIFIKOVÁN, NEBO NIKOLIV (hlasovat lze vícekrát ve čtyřiadvacetihodinových rozestupech)

{acepolls 83}