Profiboxing.cz

VIDEO DeGale zničil spícího Buteho, Froch jej ponižuje. Takam se trápil

  • Zveřejněno 1. 12. 2015 16:41
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 3612

DeGale vs. Bute / zdroj foto: Fightnews.comDeGale vs. Bute / zdroj foto: Fightnews.comPRAHA – Nejen zápasem Tyson Fury vs. Vladimir Kličko žili boxerští fanoušci o tomto víkendu. Po celém světě se uskutečnilo několik zajímavých galavečerů a také soubojů.

Kromě Furyho má Velká Británie aktuálně dalších deset světových šampionů napříč profesionálním ringem. Jedním z nich je James DeGale (22-1, 14 KO), který si dojel pro obhajobu pásu mistra světa IBF v super střední váze do kanadského Québeku, kde zdolal ve dvanácti kolech domácího Rumuna Luciana Buteho (32-3, 25 KO) hladce 3-0 na body.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

To i přesto, že především ve dvanáctém kole měl domácí veterán blízko k velkému zvratu. Ostatně podobně, jako v Düsseldorfu proti manchesterskému obru Kličko. Ovšem i DeGale tlak protivníka dokázal ustát a slavit triumf na půdě soupeře.

DeGale vs. ButeDeGale vs. ButeNení bez zajímavosti, že pro olympijského vítěze z Pekingu 2008 je to druhé velké vítězství v řadě mimo ostrovy. Pro titul, který nyní poprvé obhajoval, si totiž musel v květnu dojet do amerického Bostonu, kde dokázal „vypinkat“ Andrého Dirrella.

„Stále ale mám na čem pracovat. Nebylo to snadné vítězství. Ale příští tři, čtyři roky mohou v této divizi patřit právě mě. Já tomu věřím,“ pronesl DeGale, který nejspíše i další duel odboxuje za oceánem. Je totiž velmi pravděpodobné, že se utká ve sjednocujícím souboji se šampionem WBC Badouem Jackem (20-1-1, 12 KO).

„Las Vegas v dubnu příštího roku? Jdeme na to, pojďme sjednotit pásy,“ pronesl devětadvacetiletý Brit na konto o tři roky staršího rivala. Ten sice boxuje pod švédskou vlajkou, kde se narodil africkým přistěhovalcům, trvale ale žije za velkou louží právě v městě hazardu.

DeGale vs. ButeDeGale vs. ButeJestli ale někoho zápas DeGaleho s Butem neohromil, byl to bývalý přemožitel Rumuna Carl Froch. „Nechci se s ním utkat, ani když se vrátím. On pro mne není zajímavým soupeřem. Kvalitním protivníkem. Myslím, že bych ho snadno porazil. Není dost vysoký, není dost šikovný, rozbil bych ho na kousky,“ vzkázal Froch, který shodou okolnosti komentoval pro Sky Sports bitvu Furyho s Kličkem.

Na stejném galavečeru se představil také kolumbijský talent těžké váhy Oscar Rivas (18-0, 13 KO), který už ve druhém kole poslal brutálně k zemi amerického veterána Joeyho Abella (31-9, 29 KO). Mimochodem, současný vládce této divize podobný kousek stihl až v kole číslo čtyři.

Pás IBF – ovšem ve váze lehké střední – v noci na neděli s přehledem uhájil také Američan Jermall Charlo (23-0, 18 KO). Ten v první polovině čtvrtého kola knockoutoval rodáka z Haiti Wilkyho Campforta (21-2, 12 KO) a může se tak těšit na daleko větší a těžší výzvy.

DeGale vs. ButeDeGale vs. Bute„Můj plán fungoval naprosto skvěle. Chtěl jsem ho oťukat a zjistit, jak reaguje na mé údery. Bylo vidět, že je cítí, tak jsme přitlačili. Je to skvělé vyhrát v Dallase, který je pro mě druhým domovem. Hodlám pokračovat ve své cestě, tedy zničit kohokoliv v této váze,“ pronesl Charlo po zápase. Je jasné, že mezi „kohokoliv“ neřadí své dvojče Jermella, který je také neporaženým bijcem lehké střední váhy a pomalu se blíží taktéž velké titulové výzvě.

V italském Miláně se pak coby předskokan boji o Mezinárodní titul IBF v lehkém velteru mezi vítězným Andreou Scarpou a Lyesem Čajbim představil kamerunský tvrďák Carlos Takam (32-2-1, 25 KO). Ten se utkal s brazilským veteránem Georgem Ariasem (56-15, 42 KO) a poněkud překvapivě s ním musel absolvovat – podobně jako před měsícem Kubrat Pulev – všech osm vypsaných kol.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY GALAVEČERA V QUÉBEKU NALEZNETE ZDE!

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY GALAVEČERA V DALLASU NALEZNETE ZDE!

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY GALAVEČERA V TURÍNĚ NALEZNETE ZDE!

VIDEO CELÉHO ZÁPASU JAMES DEGALE VS. LUCIAN BUTE

VIDEO CELÉHO ZÁPASU OSCAR RIVAS VS. JOEY ABELL NALEZNETE ZDE!

VIDEO CELÉHO ZÁPASU JERMALL CHARLO VS. WILKY CAMPFORT

VIDEO CELÉHO ZÁPASU CARLOS TAKAM VS. GEORGE ARIAS