Profiboxing.cz

VIDEO Setkání Wilder-Stiverne do roka a do dne! Oba opět boxují 16. ledna

  • Zveřejněno 17. 11. 2015 0:10
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4247

Bermane StiverneBermane StivernePRAHA – Tři zajímavé těžké váhy se představily o víkendu fanouškům. V Evropě to byl neporažený Hughie Fury (17-0, 9 KO), za velkou louží taktéž s čistým štítem zatím boxující Trey Lippe (10-0) a bývalý mistr světa Bermane Stiverne (25-2, 21 KO). Všichni tři mohli po zápase slavit, posledně jmenovaný se ale paradoxně zapotil nejvíce.

Sedmatřicetiletý Stiverne, který přišel o světový titul WBC letos 17. ledna s krajanem Deontayem Wilderem, se hodně natrápil s dalším zámořským bijcem Derrikem Rossym (30-11, 14 KO). Ten opět potvrdil, že pokud má čas se na zápas připravit, je těžkým soupeřem de facto pro kohokoliv v divizi.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Stiverneho zaskočil svým aktivním stylem a boxem na kratší či střední vzdálenost. A to natolik, že jej dokázal poslat ke konci prvního kola do počítání. „Byl to čistý úder, ale já byl v pohybu dolů a od něj, protože jsme čekal hák, takže když jsem ho schytal, tak jsem byl i hodně nestabilní v postoji. Nebyl jsem otřesený. Každopádně mě překvapil, tak trochu jsem čekal, že bude utíkat, ale on ne,“ okomentoval souboj rodák z Haiti.

Stiverne vs. Rossy / zdroj foto: ShowtimeStiverne vs. Rossy / zdroj foto: ShowtimeTen zároveň odmítl, že za relativně vyrovnaným desetikolovým duelem (96-93, 93-93 a 95-94) byl fakt, že dlouho neboxoval. „Necítil jsem se ztuhlý, nerozboxovaný. Strávil jsem v tělocvičně hodně času, bylo správně hodně trénovat, připravovat se. Nyní je ale zase čas se pustit do práce a boxovat, chci zpět svůj pás,“ pronesl na toto téma.

A jeho promotér Don King mu přání dle všeho už nyní začal plnit. Den po zápase s Rossym oznámil, že se bijec přezdívaný „B.WARE“ představí mezi šestnácti provazy už 16. ledna v newyorském Barclays Center.

Přesně 364 dní po porážce od Wildera se tak opět ukáže ve stejném ringu, jako aktuální neporažený mistr světa. Hlavní hvězdou tohoto gala totiž bude právě „Bronzový bombarďák“ (nejspíše nastoupí proti Vjačeslavu Glazkovovi). Fanoušci se tak mohou jistě těšit na zajímavé setkání dvou rivalů, kteří se rozhodně budou muset potkat minimálně na poslední předzápasové tiskovce.

Zbylí dva talenty nejtěžší váhové divize – Fury i Lippe – se v ringu příliš nezdrželi. Prvně jmenovaný si s Argentincem Emiliem Ezequielem Zaratem (18-15-3, 9 KO) poradil v tréninkovém tempu a k zemi ho poslal v úvodu druhého kola. Syn Tommyho Morrisona pak spráskal Bobbyho Thomase Jr. (14-5-1, 9 KO) za 80 sekund prvního kola.

Stiverne vs. Rossy / zdroj foto: ShowtimeStiverne vs. Rossy / zdroj foto: Showtime

Stiverne vs. Rossy / zdroj foto: ShowtimeStiverne vs. Rossy / zdroj foto: Showtime

Stiverne vs. Rossy / zdroj foto: ShowtimeStiverne vs. Rossy / zdroj foto: ShowtimeStiverne vs. Rossy / zdroj foto: ShowtimeStiverne vs. Rossy / zdroj foto: Showtime

VIDEO CELÉHO ZÁPASU BERMANE STIVERNE VS DERRIC ROSSY

(video dodáme jakmile bude k dispozici)

VIDEO CELÉHO ZÁPASU HUGHIE FURY VS. EMILIO EZEQUIEL ZARATE

VIDEO CELÉHO ZÁPASU TREY LIPPE MORRISON VS. BOBBY THOMAS JR