Profiboxing.cz

VIDEO Jihoafrický 'Hurikán' Ukrajinu nedobyl, ochránce Usyk slaví další KO

  • Zveřejněno 31. 8. 2015 17:03
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4531

Usyk vs. Muller / zdroj foto: K2 UkrajinaUsyk vs. Muller / zdroj foto: K2 UkrajinaKYJEV – V sobotu v noci se v kyjevském Sportovním paláci uskutečnil další galavečer ukrajinské části K2 Promotions, která připravuje pro světový profi-ring domácí naděje. A ty se tentokrát činily – před limitem slavili debutující Denis Berinčik (1-0), Alexander Spyrko (19-0) i jeho jmenovec Usyk (8-0).

Prvně jmenovaný si ve čtyřech kolech poradil s Belgičanem Tarikem Madnim (19-1-9). Toho dostal v zápase několikrát do vážných problémů, navíc mu postupně totálně rozbil nos. Právě kvůli tomuto zranění nakonec v přestávce před pátým dějství roh devětatřicetiletého boxera souboj odmával. Od dvanáct let mladší stříbrný z olympiády 2012 i MS 2011 tak může být s premiérou mezi profíky spokojený.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Ještě o rok mladší Spyrko, který je čtyřkou federace WBO a tak trochu čeká na svoji šanci zaboxovat si minimálně eliminaci o tento titul, se zdržel v ringu s Lotyšem Eduardsem Gerasimovsem jen několik desítek vteřin, než souboj ukončil.

Krasjuk a KličkoKrasjuk a KličkoHlavní hvězdou celé show byl ale Usyk, mistr světa a parťák Berinčika z olympijského týmu v Londýně, kde vybojoval zlato. Osmadvacetiletá hvězda, na kterou se přišel podívat i kyjevský starosta a šéf Vitalij Kličko, nedala o tři roky mladšímu Jihoafričanovi Johnnymu Mullerovi (žádnou šanci.

Bijec přezdívaný „Hurikán“ nestíhal především přední – pravou – ruku v obráceném gardu boxujícího Usyka, který si dělal i díky skvělému pohybu v ringu, co chtěl. Mullera postupně rozebíral a připravoval si rozhodující útok, který přišel v závěru třetího kola. Jihoafričan se sice dokázal dostat zpět na nohy a to i po druhém počítání, ke třetímu už ale nedošlo.

Mullerovi nebyly nic platné ani nejdříve mírné protesty a poté i mezinárodně známá nadávka, které zachytil mikrofon ringového Inga Barrabase. Ten možná mohl souboj s ohledem na blížící se předstávku ještě pustit, nejspíše by tím ale jen oddálil neodvratitelné – osmé KO v osmém profesionálním souboji Usyka.

Ten tak obhájil pás Mezinárodního šampiona WBO v křížové váze a stále hlasitěji se mluví o jeho bitvě o titul světový. Zvláště, když ten nyní drží Polák Krzysztof Glowacki (25-0) a nikoliv Němec Marco Huck (38-1-3). Otázkou je, zda Glowacki nakonec raději nejdříve nevyslyší výzvy jménem Roy Jones Jr.

Usyk vs. Muller / zdroj foto: K2 UkrajinaUsyk vs. Muller / zdroj foto: K2 Ukrajina

Usyk vs. Muller / zdroj foto: K2 UkrajinaUsyk vs. Muller / zdroj foto: K2 Ukrajina

Usyk vs. Muller / zdroj foto: K2 UkrajinaUsyk vs. Muller / zdroj foto: K2 Ukrajina

Usyk vs. Muller / zdroj foto: K2 UkrajinaUsyk vs. Muller / zdroj foto: K2 Ukrajina

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY KYJEVSKÉHO GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!

VIDEO CELÉHO ZÁPASU ALEXANDER USYK VS. JOHNNY MULLER