Profiboxing.cz

VIDEO Ward zbil Smitha a hodlá si vzít zpět korunu krále super střední váhy

  • Zveřejněno 24. 6. 2015 10:43
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4303

Ward vs. Smith / zdroj foto: Boxingscene.comWard vs. Smith / zdroj foto: Boxingscene.comPRAHA – Jako kdyby neměl více jak rok a půl pauzu. Američan André Ward (28-0) dokázal v noci na neděli zničit během devíti kol odolného Brita Paula Smitha (35-6) a oslavit tak vítězný návrat do ringu. A na další zápas rozhodně tak dlouho už čekat nechce.

„Cítil jsem, že to není úplně ono. Že se na mě ta pauza prostě podepsala. Nyní jsem ale zpět. Vím, že mohu být ještě lepší,“ prohlásil po vítězství jednatřicetiletá novopečená jednička super střední váhy a to přesto, že za poslední 4 roky odboxoval tři zápasy a momentálně není šampionem ani jedné z top organizací.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Souboj s o rok starším Smithem měl pod kontrolou od začátku do konce. „Mám skvělého kouče (Virgil Hunter). Říkal, ať jsem trpělivý a počkám si na svoji šanci a to se také stalo. Paul se mě snažil vylákat do přestřelek, má nepříjemnou pravačkou, ale já si dal pozor. Ano, několikrát mě tvrdě trefil, ale nikdy ne tak, že bych byl otřesený,“ doplnil „Syn Boží“.

A jeho soupeř, který nebyl schopen splnit ani váhový limit 172 liber, ani ten ze druhého dne, takže tak přišel celkem o 65 tisíc dolarů z celkového výdělku 225 tisíc dolarů, kvality Warda dokázal uznat. „Je skvělý. Není to největší puncher, kterého jsem kdy v ringu potkal, ale je určitě tím nejchytřejším a hlavně nejpřesnějším,“ řekl Smith.

Statistiky Ward vs. SmithStatistiky Ward vs. Smith„Já neměl povedený celý týden, nesplnil jsem váhu, za což bych se rád všem omluvil, neměl jsem na svého soupeře v ringu. Navíc mi v závěru zlomil nos, poprvé v mé kariéře. Vždycky jsem byl pyšný na svůj rovný nos, bohužel už nebudu,“ přidal se špetkou černého humoru.

Pravdou ale, že mu skutečně do smíchu nebylo. Ward jej totiž nejen přejel, zlomil mu nos, ale za ztrátu téměř třetiny z celkového výdělku Smitha určitě nepochválí ani jeho manželka, která s ním čeká další přírůstek do rodiny. A její drahý se jako zodpovědný manžel rozhodně nezachoval. Zvláště, když si nyní chce dát od boxu pauzu dokud se potomek nenarodí a trochu neodroste. „Chci se nyní věnovat své rodině,“ dodal totiž liverpoolský tvrďák.

Ward má sice svoji rodinu také rád, jak už ale bylo zmíněno, po dlouhé pauze se mu v ringu zalíbilo. A dle Huntera rozhodně zůstane v super střední váze. Přestože sám rodák ze San Franciska ihned po zápase nahlas uvažoval i po přechodu do polotěžké divize. Vše chtěl ale probrat právě s Hunterem a ten měl zjevně jasno hodně rychle.

„Ano, André boxoval na olympiádě polotěžkou váhu, málokdo ale ví, že ji dojídal. Že mu do limitu této divize chyběla více jak dvě kila. A ani teď prostě není polotěžká váha. Je jen půl kila nad super střední. Možná někdy půjdeme výše, ale zatím je na to brzo. André zůstane v super střední divizi,“ prohlásil nekompromisně zkušený trenér.

Dle všeho je tak daleko reálnější případný Wardův souboj s Gennadijem Golovkinem, než se Sergejem Kovaljovem. I když, v tomto případě si ale Američan nevybere. Jak totiž sám „Krusher“ nedávno pronesl, Kazach má i přes váhový deficit tvrdší úder, než on sám...

VIDEO CELÉHO ZÁPASU ANDRÉ WARD VS. PAUL SMITH