Profiboxing.cz

23. MČR v boxu je zde a bude živě! Jde o tituly a také o šanci bojovat dál o Rio

  • Zveřejněno 26. 11. 2015 0:01
  • Napsal Profiboxing.cz
  • Zobrazeno: 7603

Finále MS 2014 ve váze do 69 kg Chládek vs. BilíkPRAHA – Prakticky kompletní domácí špička se představí na 23. Mistrovství České republiky v boxu mužů a žen, které se od čtvrtka do soboty bude poprvé po deseti letech konat ve Znojmě. Mezi šestnácti provazy se představí i jediný český účastník letošního MS Zdeněk Chládek, jenž bude společně s dalšími parťáky v příštím roce usilovat o účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro. A Profiboxing.cz si pro vás ve spolupráci s ČBA připravil novinku!

Poprvé po třech letech bude možné vidět průběh tuzemského šampionátu na internetu a to exkluzivně skrze youtube kanál našeho webu ZDE! Semifinálové a finálové boje tak budou moct tentokrát sledovat i ti, kteří se nedostanou přímo do hlediště znojemské haly (PODROBNOSTI NALEZNETE ZDE)!

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

A věřte, že letošní šampionát, kterého se zúčastní dle předběžné nominace 88 boxerů (63 mužů a 25 žen), si podobnou pozornost a možnost zaslouží (stejně tak fanoušci). Bude se totiž rozhodně nač dívat.

„Momentálně to opravdu vypadá tak, že by se tam měli představit všichni boxeři ze špičky. Šampionát by měl být obsazen velmi dobře,“ pochvaluje si prezident České boxerské asociace Svatopluk Žáček. Ve startovní listině chybí pouze zraněná Lenka Kardová, domácí jednička ve váhové kategorii do 54 kg si v přípravě zlomila ruku.

KONEČNOU NOMINACI ŽEN NA MČR 2015 SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT ZDE!

Ve čtyřiašedesátce však nebude chybět Martina Schmoranzová. Dvojnásobná stříbrná medailistka z mistrovství Evropy letos startovala na Evropských hrách v Baku a stejně jako Chládek sní o účasti pod pěti kruhy v Riu. Pro tu ale začne po domácím šampionátu hubnout pod lékařským dohledem do šedesátky, která je olympijskou vahou.

O husarský kousek se pokusí ostravská Ester Konečná, která bude poprvé reprezentovat svůj vlastní klub CAA Fight & Fitness Ostrava. Ta po titulech ve vahách do 57, 60 a 69 kg v předchozích třech letech nyní zkusí štěstí ve čtvrté váhové kategorii – ve váze do 75 kg.

KONEČNOU NOMINACI MUŽŮ NA MČR 2015 SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT ZDE!

Ve Znojmě se představí například i Daniel Táborský a Erik Hulijev, kteří budou stejně jako Chládek nebo Miroslav Šerban, Erik Agateljan, Tomáš Bezvoda, Vítek Král a Pavel Šour obhajovat tituly. Prvně jmenovaný se ale představí v nejtěžší váhové kategorii. Stejně jako Erik Agateljan a Vítek Král.

„Výsledky ze Znojma ovlivní i složení reprezentačních týmů pro příští rok. Základní kádr se asi nezmění, ale může se ukázat někdo další,“ dodal Žáček na konto šampionátu, který startuje dnes vyřazovacími boji od 15:00 hodin (cena vstupného je 100 Kč), v pátek semifinálovými duely už od 14:00 hodin (cena vstupného je 150 Kč) a vyvrcholí finálovým galavečerem v sobotu od 17:00 hodin (cena vstupného je 250 kč).

Ten bude moderovat bavič pod pseudonymem „Mariňák“ a zároveň bude představen nový klip slovenského rapera Molocha Vlavo. Tahle zábava bude jednoduše stát rozhodně za to!

PŘEDCHOZÍ ŠAMPIONÁTY NA WWW.PROFIBOXING.CZ

Rok 2012 – PREVIEW NALEZNETE ZDE! (99 boxerů celkem, 73 mužů a 26 žen)
Rok 2012 – REPORTÁŽ Z FINÁLE NALEZNETE ZDE!
Rok 2013 – PREVIEW NALEZNETE ZDE! (88 boxerů celkem , 57 mužů a 31 žen)
Rok 2013 – REPORTÁŽ Z FINÁLE NALEZNETE ZDE!
Rok 2014 – PREVIEW NALEZNETE ZDE! (87 boxerů celkem, 61 mužů a 25 žen)
Rok 2014 – REPORTÁŽ Z FINÁLE NALEZNETE ZDE!

Plakák k MČR 2015

DOTAZNÍK PRO OBHÁJCE TITULU:

1. Jak probíhala příprava na šampionát?
2. Jakého výsledku si dosud v sezoně nejvíce ceníš?
3. Je těžší titul získat poprvé, nebo obhájit?
4. Koho považuješ ve své váze za největšího svého soupeře?
5. Na co bys pozval fanoušky?

Erik Hulijev na bundeslizeErik Hulijev – váha do 56 kg:

1. Čistě jen na šampionát jsem se nepřipravoval, chystám se neustále na nějaké zápasy, takže v přípravě jako takové jsem od srpna.

2. Asi vítězství na Grand Prix Ústí a vítězný debut v bundeslize!

3. Podle mne obhajovat je těžší, protože máš co ztratit a každý se chystá na to, že tě chce sestřelit! (úsměv)

4. Bez legrace, já ani nevím, kdo tam všechno bude. (úsměv)

Erik Agatelan na stupních vítězů MČR 2014Erik Agateljan – loni váha do 60 kg, letos váha do 64 kg:

1. Žádnou extra přípravu jsem neabsolvoval, snažím se trénovat celoročně neustále naplno, abych byl vždy na sto procent připravený na jakýkoliv zápas nebo turnaj.

2. Letos jsem měl dost zdravotních problémů, jsem rád, že už je mám za sebou a těším se na šampionát, kde bych měl být v nejlepší formě.

3. Řekl bych, že asi těžší je obhájit.

4. Nominaci jsem ani nijak nesledoval, takže jména soupeřů přesně neznám a ani mne to nijak netrápí. Chci ukázat krásný box a užít si sport, který miluji.

Zdeněk ChládekZdeněk Chládek – váha do 69 kg:

1. Příprava byla napojena tu na celoroční reprezentační. Tento rok jsem měl velmi náročný, jak po zdravotní, tak po celoroční reprezentační čáře, ale doufám ze předvedý dobrý výkon.

2. Úspěch i zklamání jsem zažil na ME. Nepovedlo se mi vybojovat medaili, na druhou stranu jsem se kvalifikoval na světový šampionát.

3. Těžká otázka, na kterou asi nedokážu odpovědět

4. Podle mého každý, který se postaví do ringu. Každý zápas i soupeř je jiný a má své kvality.

Tomáš Bezvoda na MČR 2014Tomáš Bezvoda – váha do 81 kg:

1. Příprava byla skvělé, velké poděkování patří především našim trenérům Mírovi Jánskému a Elenkovi Savovovi.

2. V této sezóně jsem toho zatím moc nestihl, ale v létě jsem se mohl zúčastní mistrovství Evropy, což je pro mě zatím největší boxersky zážitek a opět za něj vděčím hlavně mému trenérovi. Doufám, že mu to budu moc vrátit zlatem na domácím šampionátu.

3. Budu obhajovat, poprvé tak uvidíme.

4. Uvidíme, jaká bude nakonec sestava v mé váze. Rozhodne nebudu nikoho podceňovat, ale většinou se všichni už známe a už jsme spolu i několikrát boxovali, takže bude záležet na tom, kdo jak náloží se svoji formou.

5. Hlavně na naše domácí borce, kteří dělají skvěle zápasy a budeme se chtít všichni ukázat před domácím publikem a poděkovat tak i Mirku Jánskému, který po deseti letech opět vrátil šampionát do Znojma!

Daniel TáborskýDaniel Táborský – loni váha do 91 kg, letos nad 91 kg:

1. Povedla se! Nasměroval jsem přípravu právě na domácí šampionát. Od října jsem nasadil tvrdý dril, čtrnáct dní předem začal ladit a vše si skvěle sedlo. Formu jsem si potvrdil na sobotní bundeslize.

2. Povedlo se mi zvítězit na Velké ceně Ústí na Labem, i když letos nebyla tak silná konkurence, tak se mi ve finále podařilo porazit kvalitního Ukrajince, který v prvním zápase vyhrál TKO v prvním kole. Také si moc cením druhého místa na áčkovém mezinárodním turnaji v litevském Kaunasu.

3. Rozhodně obhájit, tak nějak se to očekává, a tím je ten tlak větší.

4. Za těžké soupeře určitě považuji Pavla Šoura. Pak je tam Petr Novotný, který se vrátil po delší pauze. V minulosti mě dvakrát porazil, to bude také nebezpečný soupeř, ale těším se, až mu to oplatím. Taky mám ve váze Dominika Musila, bývalého reprezentanta a několikanásobného mistra ČR této váhy.

5. Uvidíte nejlepší boxery v Česku, kteří se budou prát o tituly. To je podle mě samo o sobě velká pozvánka! Pak ještě mám nový účes, tak se můžete přijít podívat třeba na něj. (úsměv)

Pavel Šour na stupních vítězů MČR 2014Pavel Šour - váha nad 91 kg:

1. Příprava probíhala bez problému. Zkouším pracovat s novým trenére, takže uvidíme, k čemu to vedlo.

2. Druhého místa na turnaji v Chemnitz.

3. Těžší je obhájit. Tlak očekávání může být svazující.

4. Daniel Táborský, Dominik Musil.

5. Skvělá atmosféra znojemské haly a kvalitně obsazené váhy.