Profiboxing.cz



Po roce opět předčasné Vánoce. Hearn přivedl do Monaka Ustinova, Yafaie a další

  • Zveřejněno 24. 11. 2018 1:07
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 3071

Hunter vs. Ustinov na vážení / zdroj foto: Boxingscene.comHunter vs. Ustinov na vážení / zdroj foto: Boxingscene.comMONTE CARLO – Opět po zhruba roce otevře profesionálnímu boxu brány luxusní Casino de Monte Carlo Salle Medecin. Hlavním duelem večera bude ten v křížové váze mezi Denisem Lebeděvem (31-2, 23 KO) a Mikem Wilsonem (19-0, 8 KO), zajímavé ale budou také další...

Galavečery ve Wembley jsou pro Hearna otázkou prestiže. Ty další na anglické půdě už rutinou. Ty zámořské otázkou peněz. Ale ty v Monte Carlu, ty jsou pro šéfa Matchroom Boxing skutečnou srdcovkou.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

„Je to kouzelné místo, chci tu pořádat galavečery každý rok. Ale jen jednou, je to výjimečné místo,“ prozradil Hearn tři roky zpět při první akci na tomto místě. Tehdy v malém knížectví debutovala hvězdná Irka Katie Taylorová. A na galavečeru byly k vidění některé překvapivé výsledky.

Stejně tak loni.

A letos? Také letos je galavečer postavený tak, že na senzaci dojít může. Brit Frank Buglioni (22-3-1, 16 KO) sice vstupuje do souboje s čínským čahounem Fan-lung Mengem (13-0, 8 KO), zda je ale favoritem, je otázkou. Pás Mezinárodního šampiona IBF v polotěžké váze každopádně přinese do ringu druhý jmenovaný.

Na papíře lepším z dvojice je rozhodně další ostrovní bijec Chalid Yafai (24-0, 15 KO), který bude svůj pás mistra světa WBA v super muší váze obhajovat proti Mexičanovi (23-2, 10 KO). A i v průběhu týdne dával Yafai na sociálních sítích najevo, v jak velké pohodě se nachází.

Na vážení sice musel jít úplně donaha, aby o svůj pás nepřišel, přesto po tomto tradičním aktu slíbil knockoutový triumf.

S vahou naopak neměli problémy Denis Lebeděv a také Mike Wilson. Souboj veteránů v křížové váze má ukázat, zda se může především prvně jmenovaný ještě reálně ucházet v této divizi o ty nejvyšší mety. On sám věří, že ano. Jenže Wilson rozhodně není žádný druhořadý soupeř, byť dosud nepotkal výraznějšího vyzývatele. Kromě jiného je pětadvacetiletý rodák z Anaheimu dvojnásobným americkým šampionem v supertíze a čtvrtfinalistou MS 2005.

V nejtěžší váhové kategorii se do sebe zaklesnou Michael Hunter (15-1, 10 KO) a Alexander Ustinov (34-2, 25 KO), kteří si to rozdají o Mezinárodní pás WBA. Pro třicetiletého Američana půjde už o čtvrtý letošní souboj, všechny vyhrál. Všechny v těžké váze poté, co loni v dubnu nestačil ještě v kříži na Ukrajince Alexandra Usyka.

„Všichni mluví o Bellewovi, ale nejtěžší zápas jsem Usykovi dal já. A já doufám, že se potkáme ještě jednou, abych ukázal, že na něj mám,“ pronesl Hunter, který naposledy boxoval v říjnu, kdy nečekaně zdolal v londýnském York Hall afrického obra Martina Bakoleho Ilungu.

„Když jsem šel na Usyka, neboxoval jsem skoro rok. Nebylo to ideální. Nyní jsem v tempu. Trénuji pořád, proto nebyl problém tuto nabídku přijmout,“ přidal Američan, který je náhradníkem za čínského olympionika Č'-lej Čanga, který nedostal pro vstup do Monaka víza.

To Hunterův protivník – více než dvoumetrový Ustinov – vstoupí do ringu vlastně do rok a do dne. Naposledy boxoval loni v listopadu, kdy nestačil v souboji o titul regulérního mistra světa WBA na Němce Manuela Charra. A je téměř jisté, že jde pro jednačtyřicetiletého obra o poslední šanci na velký výsledek. Využije ji?

To mohou sledovat také čeští fanoušci, galavečer od 20:30 hodin vysílá stanice Sport 1, komentují Marek Šimák a Daniel Táborský.

KOMPLETNÍ PROGRAM GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!