Profiboxing.cz



Válka o Brooklyn: Jacobs i Quillin chtějí titul a v roce 2016 krále Golovkina

  • Zveřejněno 5. 12. 2015 0:05
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 5580

Daniel Jacobs vs. Peter Quillin / zdroj foto: Boxingscene.comDaniel Jacobs vs. Peter Quillin / zdroj foto: Boxingscene.comNEW YORK – Tohle bude bitva jako řemen. Dva knockoutéři, dva elitní bijci střední váhy a jeden titul mistra světa. Šampion WBA Daniel Jacobs (30-1, 27 KO) bude v noci na neděli hájit svůj pás proti bývalému králi federace WBO Peteru Quillinovi (32-0-1, 23 KO).

Oba dělají pro propagaci zápasu a zaplnění brooklynské Barclays Center maximum. Podobně jako Paul Malignaggi a Zab Judah před svým soubojem téměř na den přesně před dvěma lety. Dva bijci žijící v Brooklynu (Jacobs se zde i narodil), dva elitní bijci své váhy, možná ještě lepší, než zmíněný Malignaggi s Judahem.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Ve středu oba zašli do stejné haly, kde si to rozdají na basketbal, Quillin si padl – na rozdíl od svého rivala – do náruče s hvězdným Floydem Mayweatherem. Ten mu sice dal pár rad, ovšem v ringu bude proti Jacobsovi stát sám.

Peter QuillinPeter Quillin„Jsem fit a připravený. Tréninkový kemp byl fantastický, jsem požehnaný a motivovaný. Danny je skvělý kluk, nemám s ním osobní problém, ale v ringu to bude válka,“ pronesl dvaatřicetiletý bijec s kubánskými kořeny, který loni na jaře porazil hladce 3-0 na body českou legendu Lukáše Konečného. To bylo ale naposledy, co z ringu odcházel coby mistr světa.

O titul WBO následně přišel kvůli zákulisním tahanicím a první šanci na jeho znovuzískání propásl ve chvíli, kdy letos neudělal váhu před zápasem s Irem Andym Leem. Souboj ale nakonec stejně skončil remízou, takže i kdyby se Quillin vešel do limitu, pás by zůstal Leemu. Nyní dostává druhou šanci.

S vahou by mu měl pomoct především kondiční a výživový expert Angelo „Memo“ Heredia, se kterým Quillin spolupracuje zhruba půl roku a nemůže si jej vynachválit. „Bylo to peklo. Makal jsem tvrdě, jedl jsem tak, jak mi Memo říkal, proměnil mne v hladové zvíře,“ vysvětlil Quillin.

Daniel JacobsDaniel JacobsTen se může ale těšit na neméně motivovaného Jacobse. Výkonnost osmadvacetiletého „střelce“ roste zápas od zápasu a dá se říct, že pás regulérního šampiona WBA je správných rukou. „Miracle Man“ dosud v kariéře padl pouze jednou – před pěti lety s Rusem Dmitrijem Pirogem, tehdejším přízrakem této divize, který se ale o dva roky vytratil neznámo kam.

„Už mi není třiadvacet. Vyzrál jsem. Stejně tak se mi hůře dělá váha, především poslední kilo a půl je vždycky peklo. Ale to k tomu patří. Hodně lidí říká, že tohle nebude dvanáctikolový duel. Uvidíme, jak to nakonec dopadne. Někdy se čeká válka a jsou z toho šachy a naopak. Vím jen tolik, že udělám maximum pro to, abych vyhrál,“ oznámil šampion.

„Respektuji Petera, ale porazím ho. Stojím si za tím, že když on byl šampionem, tak se mnou nechtěl bojovat, vyhýbal se mi. Respektuji jeho názor, ale nesouhlasím s ním. Ať se jedná o tuto záležitost, nebo i o následující náš souboj. Myslím, že jsem lepší bojovník a v sobotu večer to ukážu v ringu,“ dodal.

Floyd Mayweather a Peter QuillinFloyd Mayweather a Peter QuillinQuillin se ostatně s podobnými názory nesetkal poprvé. Podobně se o něm vyjadřoval Rus Matt Korobjov, se kterým se neutkal a přišel právě o svůj pás (za což ale mohl především jeho promotér Al Haymon), stejně mluví tábor Kazacha Gennadije Golovkina, se kterým zhruba před pěti lety spároval.

„Řekněte mi, kdy dostal šek na více jak 500 tisíc dolarů. Proč bychom se s ním měli bavit? Nic nedokázal a diktuje si podmínky, Golovkin není žádné zlaté prase,“ pronesl na jeho adresu ve zkratce Abel Sanchez, trenér hvězdného bijce.

Quillin pochopitelně tento rozhovor četl. „Upřímně, moc mě tyto řeči nebaví. Musím se tomu už smát. Nejprve prohlásí toto, poté zase, že jsem pro Golovkina jedinou skutečnou výzvou. Tak si vyberte. Pokud se domluví naši manažeři, nemám problém se s ním utkat. Opravdu ne. A naše sparingy? Mám si honit triko, nebo co mám říct? Gennadij je skvělý, opravdu skvělý bojovník, byla to pro mě velké zkušenost,“ nenechal se rozhodit.

Daniel Jacobs vs. Peter QuillinDaniel Jacobs vs. Peter QuillinTak, či onak, oba rivalové bojují o hodně. Kromě šance postavit se právě Golovkinovi (daleko větší šance se dávají v tomto ohledu Jacobsovi, pokud titul uhájí), na lepšího z této dvojice čeká také ostrovní bijec Billy Joe Saunderss, který si to za dva týdny rozdá s výše zmíněným Leem.

Kromě souboje pětky a trojky střední váhy uvidí fanoušci v Barclays Center v akci další zajímavá jména v čele s Jesusem Marcelem Andresem Cuellarem, který bude proti Jonathanu Oquendovi hájit svůj pás mistra světa WBA v pérové váze, chybět nebude ani Chris Algieri, Marcus Browne či naděje zámořského ženského boxu Heather Hardyová.

KOMPLETNÍ PROGRAM GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!