Profiboxing.cz



Hammer nemá po výprasku od Furyho dost, další africká výzva pro Usyka

  • Zveřejněno 28. 8. 2015 15:17
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4503

Bryan vs. Rossy / zdroj foto: Boxingscene.comBryan vs. Rossy / zdroj foto: Boxingscene.comPRAHA – Žádné top zápasy největších boxerských hvězd si sice ani o tomto víkendu fanoušci neužijí, že by se ale kousali nudou, to se také říct nedá.

V dnešním preview vám nabídneme dva evropské galavečery a jeden zámořský, který se ale bude konat již v noci z pátku na sobotu.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

PÁTEK: GALATI, RUMUNSKO – CHRISTIAN HAMMER CIOCAN (17-4) vs. SHERMAN WILLIAMS (37-2-14), desetikolový netitulový duel v těžké váze

Přestože v únoru prohrál svůj čtvrtý profesionální zápas, přemýšlí stále teprve sedmadvacetiletý Rumun s německým pasem Christian Hammer o těch nejvyšších metách. Zpět na vítěznou vlnu po školení od Tysona Furyho by jej měl poslat souboj s „bahamským tankem“ Shermanem Williamsem.

Dvaačtyřicetiletý veterán je sice nepříjemný protivník, dávno ale už působí spíše coby tank bez munice, než postrach favoritů. Na druhou stranu – k zemi jej nedokázal dostat ani takový talent s drtivým úderem, jako je Joseph Parker.

Na galavečeru se představí i zajímavé dvojice v čele s neporaženým Švédem Adrianem Granatem (7-0), nad kterým drží ochrannou ruku německá formace Sauerland Event. Ta mu coby osmého protivníka v pořadí postavila dalšího veterána, tentokrát německého, Konstantina Airicha (21-2-12). Mimochodem, zatím jediný, kdo ustál Granatovi všechna vypsaná kola, byl Čech Tomáš Mrázek.

PÁTEK: LAS VEGAS, USA – TREVOR BRYAN (15-0) vs. DERRICK ROSSY (30-9), desetikolový netitulový duel v těžké váze

Vyhodíte ho dveřmi, on se vrátí oknem. Vyrazíte ho z něj, stejně si najde cestu zpět. Legendární promotér Don King je prostě nezničitelný. Nevyšlo mu to s Tavorisem Cloudem, zatím tak úplně ani s Bermanem Stivernem, ostudu mu v posledních letech dělal Guillermo Jones. Jenže nic z toho prostě nemůže Kinga zastavit.

Nyní se vytasí před kamerami televize Showtime se šestadvacetiletým mladíkem Trevorem Bryanem. Toho čeká v osobě Derricka Rossyho jednoznačně nejtěžší zkouška profesionální kariéry. Jen málo borců současné těžké váhy mohou naříkat na osud a docenění kvalit tak, jako pětatřicetiletý rodák z Medfordu. Ten ale naštěstí na osud nenaříká a maká. Po dvou sporných porážkách si naposledy poradil s Uzbekem Muralimovem (16-1) a nyní touží po dalším skalpu.

Visinia vs. DawejkoVisinia vs. Dawejko

A když už je řeč o Muralimovovi, také on se na tomto galavečeru představí. Zatím ale ještě proti neznámému soupeři. Chybět nebude v televizní části vysílání ani oblíbený vousáč z Philadelphie Joey Dawejko (15-2-4), který si pro návrat po prohře s Amirem Mansourem vybral Samojce Natua Visiniu (11-1). Ten se také vrací poté, co loni na podzim padl v zajímavém souboji se Stevem Cunnninghamem.

SOBOTA: KYJEV, UKRAJINA – ALEXANDER USYK (7-0) vs. JOHNNY MULLER (19-2-4), dvanáctikolový duel o titul Mezinárodního šampiona WBO v křížové váze

Ve Sportovním paláci v Kyjevě se opět přijdou podívat Vitalij Kličko a spol. na olympijského vítěze a mistra světa Usyka, který se v osmém profi-souboji kariéry postaví potřetí proti jihoafrickému soupeři – pětadvacetiletému Mullerovi. Ten by měl být pro o tři roky staršího favorita nepříjemnou zkouškou.

Rodák z Roodepoortu sice není žádnou hvězdou, bojovné srdce a zkušenosti mu ale rozhodně nechybí. Naposledy porazil těsně a sporně 2-1 na body Poláka Mateusze Masternaka. A to i přes dvě počítání. Právě Masternak by mohl být dalším Usykovým protivníkem, pokud v sobotu zvítězí. Tedy pokud mu manažeři rovnou nepředhodí třeba Marka Hucka.

Předzápasy sobotnímu galavečeru obstarají další domácí hvězdy v čele s mladším bratrem Zaurbeka Bajsangurova – Huseinem (3-0), chybět nebude ani Alexander Spyrko (18-0) a svůj profesionální debut si odškrtne bývalý špičkový amatér, stříbrný olympionik a vice-mistr světa sedmadvacetiletý Denis Berinčik.

Muller a Usyk / zdroj foto: K2 PromotionsMuller a Usyk / zdroj foto: K2 Promotions