Profiboxing.cz



Bellewa nakonec Šuda nevyzve, v zámoří se představí vycházející hvězdy

  • Zveřejněno 26. 6. 2015 14:56
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4013

Ramirez a Wade / zdroj foto: Fightnews.comPRAHA – Poslední předprázdninový pátek nabídne fanouškům profesionálního boxu hodně napínavých podívaných. A to nejen zásluhou českých bojovníků v moravské metropoli Brně.

Pojďme se nyní podívat na tři zajímavé galavečery od britských ostrovů, přes Washington až po Texas.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

ECHO ARÉNA, LIVERPOOL (ANGLIE) – TONY BELLEW (23-1-2) vs. IVICA BACURIN (22-1-7) – desetikolový netitulový duel v křížové váze

Tony Bellew vs. Ivica Bacurin

Eddie Hearn má v posledních týdnech hodně napilno. Nejprve byl za velkou louží s Paulem Smithem, do toho dojednává souboj Anthonyho Joshuy s Mariuszem Wachem, aby zároveň v liverpoolské Echo Aréně uspořádal další vlastní show. A přestože chybí místní obr David Price a nakonec kvůli nesrovnalostem ve smlouvě nebude startovat ani český veterán Luboš Šuda, bude se jistě nač dívat.

Tonyho Bellewa, který čeká na duel s jedním ze čtyř šampionů křížové váhy, nakonec prověří Chorvat Ivica Bacurin. Jeho bilance sice nepoutá nějak velkou pozornost, dvaatřicetiletý rodák z Velké Gorice je ale hodně nebezpečným protivníkem, který vydržel celých osm kol s Juanem Carlosem Gomezem, dvanáct s Franceskem Pianetou a knockoutér Dmitrij Kudrjašov jej sundal až v dějství číslo sedm. Otázkou je, jak kvalitně bude náhradník za Šudu připraven.

Fanoušky bude lákat ale nejen tento duel. Podruhé se na evropský kontinent podívá americký rváč Brian Vera, který svedl dvě vyrovnané bitvy s Juliem Cesarem Chavezem Jr. (23-9). Nyní se postaví ostrovní neporažené naději super střední váhy Rockymu Fieldingovi (20-0). V akci bude také Martin Murray a fanoušci se mohou těšit také na další talent super střední váhy – Calluma Smitha (16-0). Toho prověří na ostrovech známý Francouz Christopher Rebrasse.

STATE FARM ARÉNA, HIDALGO (USA) – DIEGO MAGDALENO (27-1) vs. JOSÉ A. GONZALEZ (24-1) – dvanáctikolový duel o Mezinárodní titul WBO v lehké váze

Ramirez vs. EdwardsRamirez vs. Edwards

Také americký promotérský veterán Bob Arum má pořádně napilno. Na tento pátek připravil show, jehož vrchol obstará dle všeho mexický mladí Gilberto Ramirez (31-0). Ten si to v super střední váze rozdá o Mezinárodní titul WBO s Američanem Derekem Edwardsem (27-1-4). A pro čtyřiadvacetiletý talent to rozhodně nebude snadná kořist.

O jedenáct let starší protivník totiž platí za nepříjemného a odolného rváče, který má na víc, než co ukazují jeho výsledky. Své o tom ví i André Dirrell, který nad Edwardsem jedenáct kol dominoval, aby si v posledním dějství sednul na zadek a byl rád, že pro něj zápas skončil. Také nyní se dá čekat taneční výkon Ramireze a tlak od jeho soupeře. A ten pokud k tomu pohybovému přidá i úderový, mohou se fanoušci těšit na pořádně zajímavou bitvu.

„Čekám, že bude připravený na sto procent. Je to nebezpečný soupeř, ale já jsem ochotný dát svým fanouškům pořádnou bitvu. Dočkají se jí. Nebojím se ho, i když vím, že budu muset být celou dobu ostražitý,“ řekl v týdnu před zápasem Ramirez. A dodal: „Pokud vyhraji, rád bych se utkal s Juliem Cesarem Chavezem Jr.!“

Druhým vrcholem galavečera, který bude od 4:00 hodin vysílat stanice Sport1, bude výše zmíněný souboj Magdalena s Gonzalezem v lehké váze také o menší titul federace WBO. Vítěz se velmi pravděpodobně dostane doslova na dostřel k šanci zaboxovat si o pás mistra světa. O ten už oba v minulosti jednou neúspěšně usilovali.

LITTLE CREEK CASINO RESORT, WASHINGTON (USA) – DOMINIC WADE (17-0) vs. SAM SOLIMAN (44-12) – desetikolový netitulový duel ve střední váze

Wade vs. Soliman

Neméně zajímavá show čeká také na fanoušky boxu v hlavním to městě států. Hlavní chod v něm obstará dvojice středních vah Wade a Soliman, ve kterém půjde o (ne)typický střet generací. Prvně jmenovaný je pětadvacetiletý mladík pod hlavičkou Golden Boy Promotions, který touží po velkých výzvách. Jeho soupeřem je o šestnáct let starší Australan, který se pohybuje v profiringu už osmnáct let.

A v čem netypický? Soliman je totiž všechno, jen ne muž, který jde na porážku jen kvůli výdělku. Jeho tréninkovou píli a vůli bojovat by mu totiž mohli závidět i bijci o generaci mladší. Stejně tak postavu. Soliman je navíc jediný, kdo dokázal dvakrát porazit Felixe Sturma, přestože mu první triumf byl odebrán kvůli údajnému dopingu.

„Moje koleno zraněné z prohraného souboje s Taylorem je stoprocentně v pořádku. Budu na sobě mít bandáž, ale to nebudu vůbec vnímat. Beru to tak, že manažeři udělali chybu, když Wadeovi vybrali právě mne. Necítím se ještě na to, abych byl pro někoho mladého odrazovým můstkem v kariéře. Pořád si myslím, že mám co nabídnout i já sám. Wade je ale kvalitní a chytrý boxer, nečeká mě nic snadného,“ pronesl australský veterán.

„Pro mě je to velký krok v kariéře. Soliman je velezkušený boxer a rozhodně to není nějaký vyčichlý jednačtyřicetiletý stařec. Je nepříjemný protivník, protože je velmi zkušený a lstivý. Mám ale pocit, že je to pro mě ideální chvíle pro takto velkou zkoušku,“ kontroval v podobně zdvořilém tónu jeho protivník. Jak jejich duel nakonec dopadne?