Profiboxing.cz



Heroes Gate 12: Připoutejte se, tohle bude pořádná jízda!

  • Zveřejněno 10. 4. 2014 16:55
  • Napsal Pavel Hynek
  • Zobrazeno: 5124

Otvírák Heroes Gate 12Otvírák Heroes Gate 12PRAHA - Už jen čtyřiadvacet hodin a skončí dohady o tom, kdo je nástupcem za dva týdny již důchodce Lukáše Konečného ve střední váze a jeho nepopiratelnou jedničkou.

V pátek 11. dubna se totiž na galavečeru Heroes Gate s pořadovým číslem 12 utkají několikanásobný tuzemský amatérský šampión Štěpán Horváth (11-2) s Toljou Hunanyanem (3-0), který se naopak pyšní několika českými i evropskými tituly z kickboxu. Úvod i závěr galavečera, na kterém se mísí thajský box, K-1 či MMA, tak obstará klasický box a to v podání rodiny Hunanyanů.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Ne nepůjde o žádnou pyramidu, ale v boxerských předzápasech dle pravidel AIBA (dříve nazývaná jako Mezinárodní asociace amatérského boxu) se totiž představí i bratr Tolji David, který si to rozdá v repríze finále mistrovství republiky z roku 2012 se šampiónem z tohoto, i loňského roku Stanislavem Stárkem.

Ale pojďme si postupně představit všechny účastníky boxerské části tohoto svátku bojových sportů, který se již tradičně koná v pražské Aréně Sparta na Podvinném mlýně a ze kterého vám poprvé přineseme podrobnou on-line reportáž, kde všechny zápasy, ale především výše zmíněný vrchol zmapujeme.

Ženy mají přednost, a tak i na tomto galavečeru do ringu vstoupí nejprve dámy. Nebudou to ale sličné Ring Girls v podpatcích, ale špičkové amatérské boxerky. Aktuální mistryně České republiky ve váze do 48 kg Vlaďka Malíková se utká v mezinárodním zápase na čtyři kola po dvou minutách s vicemistryní Polska Angelikou Grónskou.

Výsledek zápasu napoví mnohé o aktuální formě Vlaďky Malíkové, která se připravuje na nadcházející mistrovství světa v Jižní Koreji. Pražská boxerka, která se trénuje pod dozorem Evy Líškové, Míry Šafra a Míťi Soukupa, a která kromě toho stíhá také studium psychologie, to může na soupeřku zkusit nejen fyzicky tvrdými údery, ale také psychicky!

Kompletní program galavečera Heroes Gate 12

Předzápasy – amatérský box:

Váha do 48 kg – ženy: Vladimíra Malíková vs Angelika Groňska

Váha do 81 kg – muži: David Hunanyan vs Stanislav Stárek

Váha nad 91 kg – muži: Jan Eliáš vs Lukáš Wacker

Předzápasy K-1:

Váha do 82 kg: Petr Kruliš vs Peter Šmíd

Hlavní program:

Youngblood pyramida dle pravidel thajského boxu:

Bojovníci: Jan Holec, Andrej Morávek, Luboš Lesák, Marko Novák

První semifinále (váha do 65 kg, 3x3 minuty): dle losu

Druhé semifinále (váha do 65 kg, 3x3 minuty): dle losu

MMA do 84 kg (3x5 minuty): Tomáš Kužela vs. Akim Chadar

K-1 do 69 kg: Martin Gaňo vs Beko Dojnjašvili

MMA do 77 kg (3x5 minuty): Matuš Laincz vs Mohamad Sayah

Thajský box do 78 kg (plná pravidla): Vlado Moravčík vs Djibril Eouho

Finále pyramidy v thajské boxu o pás Youngblood: Vítěz prvního semifinále vs. Vitěz druhého semifinále

HLAVNÍ ZÁPAS VEČERA:

Box – o Mezinárodní titul mistra ČR ve střední váze (10x3 minuty): Anatolij Hunanyan vs. Štěpán Horvath

Poté již vstoupí do ringu muži. Jako první již výše zmínění staří známí Stanislav Stárek a David Hunanyan. Druhý jmenovaný se bude určitě chtít ukázat divákům na Podvinném mlýně v tom nejlepším světle, protože v rohu bude mít jako obvykle svého otce Yuru spolu s bratrem Toljou, který se představí později ve zmiňovaném titulovém vrcholu celého galavečera.

Standa Stárek je zkušený čtyřiatřicetiletý boxer s více jak stovkou zápasů a třemi tituly mistra ČR. Je odchovancem SK Boxing Praha, ale nyní se připravuje v Pražském rohovníku pod Míťou Soukupem. David Hunanyan je naopak nadějí českého boxu.

Teprve dvacetiletý bijec z pořádajícího Kutil Gymu má za sebou 25 utkání v boxu, diváky si ale získává svým útočným pojetím a určitě budou všichni zvědaví, jak si povede proti svému rivalovi tentokrát. On sám o zápase říká: „Stando, nebude to sranda!" A láká také diváky na hezké, vyhecované, ale férové utkání.

Poslední boxerský předzápas obstarají váhy super těžké. Domácí extraligový boxer Jan Eliáš, trénující střídavě v Kutil Gymu a Pražském rohovníku, se utká s plzeňským Lukášem Wackerem. Opět plná pravidla AIBA bez přileb a patrně i s pěknými granáty. Lukáš Wacker totiž soupeři bez skrupulí vzkazuje: „Žádný lochtání, dáme bomby,".

A divákům pak slibuje, že do zápasu dá všechno. Jan Eliáš to vidí podobně a prostřednictvím www.profiboxing.cz soupeři opáčil: „Myslím, že si mě jednou porazil, ale to bylo dlouho a hodně se změnilo. Radši do toho ringu ani nelez, protože dostaneš přes hubu!"

Na kolik je to předzápasové hecování a na kolik to chlapci myslí vážně, ví asi jen oni sami, ale každopádně to vypadá na pěkně vyhecovaný zápas. Oba soupeři mají kolem 40 zápasů, oba jsou účastnící loňského mistrovství ČR a oba mají přes 100 kilo. Lukáš Wacker má stříbrnou medaili z MČR v kickboxu, Jan Eliáš zkušenosti z extraligy. To opravdu nebude nějaké mazlení.

Poté si diváci na pár desítek minut odpočinou od klasického boxu a v sedmi utkáních uvolní ring ikonám MMA, či thajského boxu jakými jsou je Luboš Vrňata, Matuš Laincz či Vlado Moravčík.

Vrchol večera ale obstará již zmiňovaný titulový zápas profesionálních boxerů mezi Štěpánem Horváthem a Toljou Hunanyanem. V kuloárech se hovoří o napjatých vztazích mezi těmito dvěma boxery, kteří se měli utkat již dvakrát, a vždy z toho sešlo.

Spekulacím nasvědčuje i fakt, že jindy výřečný a otevřený rodák z Karezu Štěpán Horváth odmítá zápas jakkoli komentovat a čtenářům našeho webu s omluvou jen stručně vzkázal, že se cítí dobře a na zápas se těší. Reakce Tolji Hunanyana přinášíme v samostatném rozhovoru ZDE!

Pokud ještě nemáte na HEROES GATE 12 lístky, tak neváhejte, můžete je zakoupit v předprodeji na http://www.ticketstream.cz/booker/heroesgate/. Jako tradičně pak budou zbylé neprodané vstupenky k dispozici na pokladně arény v den zápasu od 18:00 hodin.