Profiboxing.cz



Parker zdolal Cojana, chce do Ameriky a do Anglie. Sparingpartnera ale zbít nedokázal

  • Zveřejněno 6. 5. 2017 16:13
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 5167

Parker vs. Cojanu / zdroj foto: NzHerald.co.nzMANUKAU CITY – Novozélanďan Joseph Parker (23-0, 18 KO) dokázal poprvé obhájit titul mistra světa WBO v těžké váze, když před domácími fanoušky v Manukau City zdolal 3-0 na body (119-108 a 2x 117-110) rumunského vyzývatele Razvana Cojana (16-3, 9 KO). Výkonem ale rozhodně neoslnil.

Původně se měl pětadvacetiletý Parker utkat s ještě o tři roky mladším Britem Hughiem Furym, jenže ten si v přípravě poranil záda, a tak na poslední chvíli vzal „záskok“ třicetiletý Cojanu, čtrnáctka ratingu WBO.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Tomu se nelíbilo, jak na lehkou váhu jej brali fanoušci i experti a v zápase samotném to občas vypadalo, že se snažil více přesvědčit všechny kolem o své odolnosti než boxerských dovednostech. Zápas dvou mužů, kteří spolu strávili několik kempů coby sparingpartneři, bavil jen výjimečně.

Cojanu dokázal dobře zvládat Parkerovy výbušné výpady i jeho tvrdé hákové údery, semifinalista turnaje ESPN's 2015 Boxcino ale směrem dopředu nepředvedl vlastně vůbec nic. Nejaktivnější byli oba až v závěru posledního kola, kdy předvedli zhruba dvacetivteřinovou tvrdou přestřelku.

Také v ní ale měl navrch Parker, který mohl celkem v klidu čekat na vyhlášení výsledků. Upachtěná bodová výhra jej nemohla minout. „Nevím, jestli jsem si zasloužil bodovou srážku ve čtvrtém kole, ale já osobně jsem viděl duel mnohem vyrovnaněji než bodoví. Snažil jsem se ho provokovat, nechal jsem v ringu všechno, co jsem měl,“ pronesl 202 centimetrů vysoký rumunský obr.

Parker vs. Cojanu / zdroj foto: NzHerald.co.nz

Ač to vůči němu vyzní možná až moc krutě, pokud mluvil pravdu, pak toho v něm není zas tolik, jak si myslí. Na druhou stranu, na souboj kývl dva týdny před úvodním gongem a daleko více se čekalo především od domácí hvězdy.

„Řekl jsem vám, že to bude těžší soupeř, než si všichni myslíte. A že bude těžším protivníkem než Fury,“ pochválil Rumuna kouč Parkera Kevin Barry. „Na každý duel se snažíme maximálně připravit. Byl to nejspíše jeden z těch posledních duelů na domácí půdě. Moc vám všech děkuji za podporu v mé dosavadní kariéře, ale je načase, abych se vydal do zahraničí a získal nějaký ten úspěch také tam,“ přidal jeho talentovaný chráněnec.

Je jasné, že Parker bude nyní chtít souboj s jedním z dalších šampionů – Deontayem Wilderem (WBC) nebo Anthonym Joshuou (WBA Super a IBF). Ve hře je také případný duel proti vítězi o regulérní titul WBA mezi veterány Shannonem Briggsem a Fresem Oquendem. Ten je naplánovaný na 3. června na Floridu.

„Pojďme sjednotit tituly Joe, jsem připravený. A vítěz ať si to rozdá s Joshuou,“ vzkázal už v týdnu na Nový Zéland Wilder, který hodně touží po sjednocujícím duelu také proto, aby se vyhnul povinné obhajobě pásu s nepříjemným krajanem s haitskými kořeny Bermanem Stivernem.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!

Parker vs. Cojanu / zdroj foto: NzHerald.co.nzParker vs. Cojanu / zdroj foto: NzHerald.co.nz