Profiboxing.cz



'Andělská pěst' Bytyqi nedala Slovence v derby šanci, obr Wallisch se hodně trápil

  • Zveřejněno 10. 1. 2016 0:58
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 7252

Fabiana Bytyqi vs. Claudia Ferencziová / zdroj foto: FacebookFabiana Bytyqi vs. Claudia Ferencziová / zdroj foto: FacebookBERLÍN – Šesté vítězství v profesionální kariéře přidala na galavečeru SES Boxing v německé metropoli české boxerka Fabiana Bytyqi (6-0, 2 KO), která ve federálním derby dokázala porazit hladce 3-0 na body Slovenku Claudii Ferencziovou (10-48-6, 4 KO).

Na jedné straně 24 profesionálních kol, na straně druhé 302 a šest setkání s úřadujícími či bývalými světovými šampionkami. Jenže v ringu útulného sálu Maritim Hotel v Berlíně tento rozdíl nebyl znát.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Dvacetiletá česká kráska přezdívaná „Andělská pěst“ byla tou tvrdší a přesnější bojovnicí v ringu, přestože ji o dva roky starší soupeřka osekávala především na spodky. Jenže ty odolaly, zatímco obličej Ferencziové postupně začal měnit barvu.

V poslední dvou kolech ze šesti vypsaných už byla dominance Bytyqi jednoznačná, slovenská boxerka ale ukázala, proč z předchozích 48 porážek neprohrála před limitem ani jednou (obě prohry před záverečným gongem byly diskvalifikací). Přesto nebylo o výhře domácí hvězdičky pochyb, přestože ona sama před vyhlášením lehce váhala. Její kouč Lukáš Konečný ji ale svým osobitým slovníkem všechno vysvětlil. A měl pravdu, přestože bodový verdikt spíkr neoznámil.

Bytyqi si pojistila svoji pozici ve světovém ratingu lehké muší váhy a roční smlouvu, kterou podepsala loni na jaře by mohla završit dalším, možná již zajímavějším duelem na galavečeru, který předběžně plánuje Konečný uspořádat v Ústí ve druhé polovině března.

Hlavní hvězdy večera už měly cestu za výhrami náročnější. Robin Krasniqi (45-4, 17 KO) se po přechodu do super střední váhy lze trápil s odolným krajanem Cagrim Ermisem (18-9-2, 5 KO) v zápase, kterému by klidně slušela i remíza.

Na tu došlo v souboji o juniorský titul mistra světa WBO ve střední váze mezi Janem Meiserem (10-0-1, 5 KO) s Maďarem Szabolcsem Szabem (10-2-2, 4 KO). Původně měl být vyzývatelem domácího talentu český bijec Vladimír Říha, ten si ale jak je známo ve vítězném duelu s Michalem Vosykou před dvěma týdny v Lucerně utrhl levý biceps a nyní se zotavuje z operace.

S výhrou „jen“ na body se spokojit také mistr Evropy WBO v těžké váze Michael Wallisch (16-0, 10 KO), který nedokázal knockoutovat chorvatského náhradníka za původně plánovaného Poláka Marcina Rekowského – Ivicu Bacurina (23-9-1, 13 KO).

Ten vsadil proti obrovitému bijci přezdívanému „Fénix“ se silně defenzivní taktikou se sázkou na pohyb a sklánění hlavy a Wallisch si s ní nedokázal poradit. Stejně tak ringový, který sice strhl v devátém a jedenáctém kole Bacurinovi body, k diskvalifikaci ale nakonec nedošlo. A ani k vytouženému knockoutu, přestože se Chorvat v posledním dějství ocitl na podlaze ringu.

Zajímavostí zápasu budiž i fakt, že se jeho start zhruba o 20 minut opozdil kvůli internetovému vysílání na ran.de, sportovním to portálu televize SAT.1, kde mohli fanoušci od 23:00 hodin sledovat bitvu z Baden-Württembergu mezi domácím talentem Vincentem Feigenbutzem (21-2, 19 KO) a Italem Giovannim De Carolisem (24-6, 12 KO). Více o tomto duelu na našem webu v pondělí!

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!