Profiboxing.cz



'Problém' je zpět. Allachverdijev na Bronera neměl, ten získal čtvrtý titul

  • Zveřejněno 4. 10. 2015 7:16
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4156

Adrien Broner slaví / zdroj foto: ShowtimeAdrien Broner slaví / zdroj foto: ShowtimeCINCINNATI – Americký průšvihář a talent Adrien Broner (31-2) oslavil návrat do lehkého velteru dvanáctikolovou knockoutovou výhrou nad Rusem Chabibem Allachverdijevem (19-2) a díky titulu mistra světa WBA v této váze může slavit už čtvrtý pás ve čtvrté váhové divizi.

Slíbil, že vyrazil na misi, a pokud tím myslel zisk čtvrtého pásu světového šampiona ve čtvrté váze, pak ji úspěšně dokončil. Šestadvacetiletý výstřední Američan Adrien Broner před fanoušky ve svém rodném Cincinnati nedal o sedm let staršímu ruskému rivalovi de facto žádnou šanci.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Bijec přezdívaný „Problém“, jenž se vrátil do lehkého velteru, kterým v posledních dvou letech prolétl bez většího zájmu o pořádné souboje mimo jiné i díky nechutí hubnout, byl od začátku tím rychlejším a přesnějším boxerem v ringu.

Allachverdijev, který nestál v ringu rok a půl, jednoduše nestíhal a často působil jen v roli tréninkového pytle pro svého protivníka. Ten dokázal tvrdě a hlavně přesně zasahovat z obou svých rukou a postupně tak dokázal měnit i obličej ruského rváče.

Ten několikrát během dvanácti kol zavrávoral, schytal drtivé údery (především zvedáky), přesto dokázal odolávat a už už to vypadalo, že doboxuje duel alespoň do bodové porážky. Ringový Harvey Dock byl ale proti a půl minuty před závěrečným gongem po další drtivé kombinaci od Bronera jeho protivníka raději odmával. Přísně, leč správně. Allachverdijev jednoduše nestíhal, dlouhá pauza na něm byla jednoduše znát.

Broner tak mohl coby druhý nejmladší boxer historie zapsat čtvrtý titul ve čtvrté váhové divizi (super pérová, lehká, velterová a nyní i lehká velterová) a také prolomit bobříka mlčení. Toho držel od konce srpna poté, co jej ve svém článku zkritizoval respektovaný novinář Dan Rafael a oba muži si následně přes twitter vyměnili několik hodně peprných vzkazů.

„Jsem šťastný, že jsem mohl triumfovat před svými přáteli a rodinou. Co bude dále? Chci Ashleyho Theophaneho (39-1-6),“ oznámil Broner. Pokud vám toto jméno něco říká, pak vězte, že se jedná o pětatřicetiletého Brita, který patří mezi tréninkového parťáky a kamarády hvězdného Floyda Mayweathera, toho času odpočívajícího boxerského „důchodce“ v ráji jménem Bora-Bora.

Také další souboje se na galavečeru pod hlavičkou stanice Showtime dočkaly papírově očekávaných výsledků, kromě jiného také ve druhém povedeném titulovém duelu mezi Josem Pedrazou (21-0) a Ednerem Cherrym (34-2-7) o pás mistra světa IBF v super pérové váze, který 2-1 na body (zaslouženě) ovládl prvně jmenovaný.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!