Profiboxing.cz



Drtivé K.O.nce! Brook, Linares i Cleverly předvedl brutální demolice

  • Zveřejněno 31. 5. 2015 0:49
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4063

Kell Brook slaví triumf nad Frankiem Gavinem / zdroj foto: DailyMail.co.ukKell Brook slaví triumf nad Frankiem Gavinem / zdroj foto: DailyMail.co.ukLONDÝN – S klidem by si mohli říkat demoliční četa. Pouze dva duely na galavečeru v londýnské O2 Aréně neskončily v noci na neděli drtivými knockouty. A k radosti více jak 18 tisíc fanoušků, vyjma souboje Jorge Linares (39-3) vs. Kevin Mitchell (39-3) se vždy radoval domácí bojovník.

Knockoutovou show odstartoval hned v úvodu celého večera Nathan Cleverly (29-2), který se po porážce s krajanem a rivalem Tonym Bellewem opět vrátil do polotěžké váhy, kde touží po souboji s regulérním šampionem WBA Jürgenem Brähmerem.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Cleverly vs. Man Cleverly vs. Man Český veterán Tomáš Man (13-1-9) ale jeho schopnosti příliš neproveřil, stačil jeden tvrdý úder rodáka z Cardiffu na spodek a byl konec. Oficiální čas ukončení? 24. sekunda prvního dějství. „Věřím, že dostanu šanci se utkat s Brähmerem a vrátit titul tam, kam patří. Tedy do mé moci," okomentoval svůj triumf Cleverly.

To Lee Selby (21-1) se v ringu zapotil daleko více. S Rusem Jevgenijem Gradovičem (19-1-1) svedl ostrou osmikolovou bitvu, kterou nakonec ukončilo zranění na pravém obočí obhájce titul IBF v pérové váze. A jelikož v té chvíli vedl hladce 3-0 na body Selby, mohl se radovat coby nový šampion se svým prvním světovým pásem.

Selby vs. GradovičSelby vs. GradovičNaprosto zaslouženě. Gradovič, který dlouho platil za jednoho z nejlepších boxerů (a také nejméně doceněných) v této divizi, jako kdyby se v londýnské noci před 18 tisíci fanoušky necítil ve své kůži. Selby byl jasně lepší, rychlejší i přesnější a pokud by se nestalo nic neočekávaného, zvítězil by tak i tak.

Slibně našlápnuto k titulu mistra světa měl i další ostrovní bijec Kevin Mitchell. Tenhle tvrďák devět kol trápil šampiona WBC v lehké váze Jorgeho Linarese, kterého dokázal poslat i do počítání, nakonec mu ale ani tentokrát nebylo přáno naplnit svůj sen.

Selby vs. GradovičSelby vs. GradovičV devátém kole jej nachytal Linares ostrým pravým hákem, kterým nejen roztančil soupeřovy nohy, ale nejspíše mu i zlámal kůstky nad levým obočím. Mitchell sice ukázal svojí tvrdost a ještě několik desítek sekund dokázal pokračovat, nakonec ale padl na kolena a nechal se počítat. Když ringový viděl rychle se měnící vzhled třicetiletého rodáka z Dagenhamu, duel správně ukončil.

Hlavní chod celého programu pak obstarali šampion IBF ve velterové váze Kell Brook (35-0) a mistr světa z amatérského ringu z roku 2007 Frankie Gavin (22-2). Oba rivalové vstoupili do souboje hodně opatrně, nakonec ale postupně získávala navrch Brookova rychlost a síla.

Linares vs. MitchellLinares vs. MitchellGavin nebyl schopen kromě přesného předního jabu, na který si Brook několikrát naběhl, najít jinou proti-zbraň a šampion měl od třetího kola v ringu jasnou převahu. Z role boxovacího pytle nakonec vysvobodil vyzývatele ringový v šestém kole poté, co se Gavin netakticky nenechal počítat, ale místo toho si pod tlakem Brookových úderů sedl do provazů.

Devětadvacetiletý vítěz sice následně složil soupeři hold, jedním dechem ale dodal, že touží po větších výzvách. „Je to kvalitní boxer, věděl jsem, že to bude pár kol těžkého boje, ale také na něm byla vidět postupně únava a já věděl, že vyhraji. Ani jsem se nestihl pořádně vnitřně nažhavit, zahřát, chci větší zápasy," pronesl Brook.

Linares vs. MitchellLinares vs. Mitchell„Khan? Už je to trapné, jak se vymlouvá. Ať zavolá, anebo ať raději mlčí. Můj manažer říká, že další boj budu mít v září, ale já chci boxovat dříve. Moje rukavice jsou žhavé stejně jako můj talent. Jsem připravený se okamžitě postavit komukoliv z této divize," dodal.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!

Zbitý Kevin MitchellZbitý Kevin Mitchell