Profiboxing.cz



Klan Hunanyanů dobyl Prahu! Tojla po triumfu také srdce své milé

  • Zveřejněno 12. 4. 2014 1:57
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 6100

Tojla Hunanyan vs. Štěpán Horváth / zdroj foto: Filip Škeřík, extraround.czTojla Hunanyan vs. Štěpán Horváth / zdroj foto: Filip Škeřík, extraround.czPRAHA – Parádní show bojových sportů viděli fanoušci v Praze na Podvinném mlýně v Aréně Sparty. Vrcholem večera byl souboj o Mezinárodního českého šampióna ve střední váze mezi Anatolijem Hunanyanem (4-0) a Štěpánem Horváthem (11-3).

Papírovým favoritem sice byl druhý jmenovaný rodák z Karezu, kterému se manažersky věnuje Lukáš Konečný, ovšem jeho arménský soupeř postavil všechny předpoklady na hlavu. Úvodní oťukávací kolo zvládl lépe díky povedenému závěru právě Horváth.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Hunanyan zprvu hledal cestu skrze základní, leč často účinnou kombinaci přední jab – zadní direkt, či cross, jenže poté, co tuto zbraň Horváth úspěšně eliminoval, vydal se jinou cestou. Cestou tlaku a zvedáků.

Hunanyan vs. Horváth / zdroj foto: Filip Škeřík, extraround.czHunanyan vs. Horváth / zdroj foto: Filip Škeřík, extraround.cz„První kolo mám vždycky v každém zápase jakéhokoliv sportu oťukávací, zjistím slabiny, načtu si protivníka. Pak si řekneme pár slov s otcem a ono to vyšlo," komentoval po zápase svojí taktiku jednatřicetiletý bijec, který má sice arménské kořeny, celý život ale strávil s početnou rodinou v Praze.

Horváth se sice i v tomto kole skvěle pohyboval, dvakrát Hunanyanovi utekl krásným povolením z rohu a navíc z toho dokázal kvalitně přejít do ofenzivy, jenže v závěru druhé rundy chytil přední hák a zadní zvedák a najednou byl na zemi.

K překvapení zaplněné haly se z ní nedokázal zvednout, ačkoliv na první pohled nevypadal otřeseně a větší část počítání Honzy Matouška strávil v pokleku. „Tělo by chtělo, ale hlava mi létala všude kolem, motala se mi, nemohl jsem získat rovnováhu," hlesl Horváth poté, co padl na svojí židličku v rohu, zatímco se ring v pár vteřinách zaplnil nejen příbuzenstvem vítěze.

Hunanyan žádá o roku / zdroj foto: Filip Škeřík, extraround.czHunanyan žádá o roku / zdroj foto: Filip Škeřík, extraround.cz„Chytil ji na otevřenou pusu, cítil jsem to, čekal jsem ale, že ukáže větší koule," krčil posléze rameny Hunanyan už coby nový Mezinárodní český šampión. A také coby čerstvý snoubenec. „Rád bych poděkoval pořadatelům, kamarádům a také své přítelkyni," řekl s mikrofonem v ruce populární Tolja" mezi šestnácti provazy.

„Jsme spolu sedm let, máme krásnou tří a půlletou dceru a rád bych využil tuto příležitost, abych ji požádal nyní o ruku," šokoval Hunanyan halu i přítelkyní Moniku. Ta poté, co došla do ringu a šampión před ní poklekl pochopitelně souhlasila. „Chtěl bych, aby naše dcera až půjde do školy měla naše příjmení," dodal k tomuto kroku dnešní král Prahy.

Ten navíc mohl slavit dvojnásobný triumf, v předprogramu, který obstaraly tři zápasy amatérského boxu totiž zvítězil také jeho mladší bratr David. Ten v krásném, krvavém a těsném zápase porazil 2-1 na body veterána a úřadujícího mistra republiky ve váze do 81 kilogramů Stanislava Stárka.

V prvním souboji si daleko přesvědčivěji vedle talentovaná Vlaďka Malíková, která vyhrála jasně 3-0 na body ve váze do 48 kilogramů nad Slovenkou Evou Novotnou, kterou porazila také ve finále domácího šampionátu loni v prosinci v Jičíně. Vyrovnanou bitvu poté spolu svedli supertíhy Jan Eliáš a Lukáš Wacker. Triumf slavil těsným rozhodnutím druhý jmenovaný.

David Hunanyan a Standa Stárek / zdroj foto: Filip Škeřík, extraround.czDavid Hunanyan a Standa Stárek / zdroj foto: Filip Škeřík, extraround.czCelé vydařené Heroes Gate 12 pak doplnila pyramida dle plných pravidel Muay-thai, kterou po parádním finálovém KO opanoval Jan Holec, duely MMA, ve kterých slavili škrcením Tomáš Kužela a na body Matuš Laincz, v K-1 pak slavil knockoutem Martin Gaňo, v samostatném souboji dle plných pravidel Muay-thai pak výtečný Francouz Djibril „Grizzly" Eouho.

A to také nebylo všechno. Za účasti obou protagonistů – pořadatele Ladislava Kutila a veterána české boxerské scény Luboše Šudy – byla oznámená jejich listopadová odveta za dva roky staré drtivé vítězství druhého jmenovaného.

Pro Nadaci Klokánek se pak vydražilo za tři krásné anděly tři malých klučinů celkem 64 tisíc korun (10, 13, 31 a 10 tisíc jako bonus od dalšího neúspěšného dražitele). Sečteno, podtrženo – tahle akce se rozhodně povedla!

VELKOU FOTOGALERII A ROZHOVOR S HRDINOU VEČERA TOLJOU HUNANYANEM VÁM PŘINESEME V NEDĚLI!

Charita / zdroj foto: Filip Škeřík, extraround.czCharita / zdroj foto: Filip Škeřík, extraround.cz

Ring Girls / zdroj foto: Filip Škeřík, extraround.czRing Girls / zdroj foto: Filip Škeřík, extraround.cz

Snoubenci Tojla Hunanyan a Monika Štolzová / zdroj foto: Filip Škeřík, extraround.czSnoubenci Tojla Hunanyan a Monika Štolzová / zdroj foto: Filip Škeřík, extraround.cz