Profiboxing.cz

Husitské války v Táboře, křížová výprava bojovníků BigBoardu do 'Němec'

  • Zveřejněno 19. 12. 2015 1:32
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 5591

Budou se takto radovat čeští boxeři v Německu? / zdroj foto: Filip ŠkeříkBudou se takto radovat čeští boxeři v Německu? / zdroj foto: Filip ŠkeříkPRAHA – Nejen ve světovém ringu se budou dít o víkendu velké věci (tedy doufejme). Zajímavé menu si mohou užít i tuzemští fanoušci boxu. Jaké?

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

III. NOC BOJOVNÍKŮ V TÁBOŘE – START V 19:00 HODIN

Titulek je nabíledni. Žádné jiné české město není s husitským hnutím spojeno tak, jako právě toto jihočeské město založené právě bojovníky s kalichem ve znaku v roce 1420, které momentálně považuje za svůj domov na 35 tisíc obyvatel. Mezi nimi i jistý David Kubíček, bývalý to skvělý amatérský bojovník, který zde založil klub KBC Tábor. A před dvěma lety tradici předvánočních galavečerů.

Stejně jako loni po relativně klidném průběhu příprav nastaly v posledních dnech komplikace s celou řadou zrušených soubojů. V pátek večer ale mohl Kubíček hlásit: večer bude, stoly jsou plné, lístky téměř vyprodané a diváci se mohou nakonec těšit na deset soubojů dle plných pravidel muay thai, K-1 i klasického boxu (v MT čtyři souboje, v K-1 jeden a v boxu pak pět).

Hlavní lákadla? Zápas žen dle plných pravidel muay thai ve váze do 54 kg mezi Slovenkou Monikou Chocholíkovou a Polkou Katarzynou Jeriozskou, několikanásobný medailista z domácího boxerského šampionátu a český reprezentant ve váze do 75 kilogramů Vladimír Lengál. A také bitva ve váze do 81 kg mezi úřadujícím mistrem ČR Martinem Podluckým a kladenským Dušanem Kabátem, kterému listopadové bitvy o domácí tituly rozhodně nevyšly dle představ.

„Původně jsem měl mít soupeře ze Slovenska, ten ale odpadl, tak jdu na Martina. Už jsme spolu jednou boxovali a prohrál jsem na body. Jedu si zabouchat s kvalitním boxerem, chci udělat hezký zápas a samozřejmě vyhrát. A zda to beru jako zlepšení si nálady po šampionátu? Uvidíme až dle výsledku,“ řekl Profiboxing.cz Kabát, který ve Znojmě vypadl už ve čtvrtfinále.

To jeho soupeř došel – jak už bylo zmíněno – až k senzačnímu, leč naprosto zaslouženému titulu. Místo cesty do Německa na bundesligu ale nakonec bude hájit svoji pozici právě proti kladenskému bijci, který stejně jako Podlucký naplňuje podtitul galavečera doslova a do písmene.

„Proč nejedu na bundesligu by měli spíše odpovědět trenéři a manažeři, ale mám problémy s tržnými ranami, takže si myslím, že nechtěli riskovat ztrátu bodů za případnou porážku na body, tak zvolili jinou sestavu. Vím to ale dostatečně dopředu, klukům držím palce a já si zaboxuji v Táboře, kam se těším. Formu myslím mám dobrou, po republice jsem si týden odpočinul a pak zase začal s přípravou,“ prozradil čerstvě třiadvacetiletý pražský boxer.

„Mám rád galavečery a tu show s nimi spojenou. Raději do zápasů nastupuji coby outsider, kdy můžeš jen překvapit a získat, teď je to větší zodpovědnost, všichni od tebe čekají více. Tak snad nikoho nezklamu, rád bych zakončil tuto část sezony vítězstvím, ať si mohu pořádně odpočinout a v klidu užít svátky,“ dodal Podlucký.

To vše ale až po dnešní noci v Táboře, kdy jej čeká pořádně ostrá bitva. Vstupenky na večer pořádaný v hotelu Palcát, kterým vás provede zkušený spíkr Robert Rosenberg, budou k dostání na recepci za 300 kč.

HANNOVER: BSK SEELZE – BC BIGBOARD PRAHA – START V 19:00 HODIN

Ve stejnou dobu, jako odstartují boje v Táboře, pustí se do boje také v německém Hannoveru, kde se místní klub BSK Seelze postaví nažhavenému pražskému BigBoardu. A ten skutečně vyrazil za hranice tak trochu na válečnou výpravu. První dva souboje s úřadujícími šampiony totiž nabídly strhující podívanou, ovšem pokaždé se stejným výsledkem – nejtěsnější možnou výhrou favorita.

A přestože je Seelze posledním týmem tabulky, na domácí půdě se nebude chtít v předvánočním čase pražským dobyvatelům podrobit jen tak. Také v hannoverském celku lze najít cizince, v posledním souboji proti SV Motor Babelsberg nastoupili za poražené hned tři zahraniční boxeři.

Se stejným počtem „cizinců“ vyrukuje do dnešního klání na své soupisce také BigBoard, kde se mohou fanoušci těšit na kouče Míťou Soukupem avizované změny ve vahách do 64, 69 a 75 kilogramů. Jaké? O tom až z pozápasového protokolu, nebo po dopoledním vážení na facebookových stránkách ZDE!