Profiboxing.cz



EXLUZIVNĚ Bytyqi a Sedláčková o světové tituly! Zbourají plzeňský zimák?

  • Zveřejněno 24. 1. 2016 16:00
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 8899

Lucie Sedláčková a Fabiana Bytyqi / zdroj foto: ArchivLucie Sedláčková a Fabiana Bytyqi / zdroj foto: ArchivPRAHA – Poslední krok udělán, český box se může těšit na nejnašlapanější galavečer v historii! 5. března se v plzeňské ČEZ Aréně hned čtyři dvojice poperou o prestižní tituly. Tři z nich navíc ponesou českou stopu. Jmenovitě? Fabiana Bytyqi (6-0, 2 KO), Lucie Sedláčková (5-0-1, 2 KO) a Štěpán Horváth (15-5, 6 KO).

Už dva týdny řeší manažer a trénér SES Team Czech Republic Lukáš Konečný společně se svým bývalým promotérem a i nadále nadřízeným – Ulfem Steinfortem, majitelem jedné ze dvou největších německých stájí SES Boxing – velký boxerský galavečer v Česku.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Jednání začala vlastně hned po výhře Fabiany Bytyqi nad Slovenkou Claudií Ferenziovou na začátku ledna. S odtajněním se čekalo na to, zda stejně úspěšně zvládne federální derby s Dianou Kulinovou na sobotním galavečeru v Halle také její parťačka Lucie Sedláčková. A to se povedlo.

„Ještě nikdy nebylo na českém galavečeru tolik titulových zápasů. Navíc se zde vedle mých holek a Štěpána představí také domácí Josef Zahradník a dosud neporažený mladší bratr Fabiany Sebastian,“ prozradil Profiboxing.cz Konečný.

Ten přitom původně uvažoval o galavečeru v menší hale s kapacitou do dvou tisíc lidí, aby měl jistotu pořádného kotle. Jenže jednání s pražským Kongresovým centrem a i dalšími místy nakonec nedopadla. A poněkud překvapivě padla volba na plzeňský zimní stadion (ČEZ Aréna) s kapacitou osm tisíc diváků. Hodně tomuto scénáři nakonec pomohla plzeňská stáje QWERT Boxing.

„Bez nich by žádný galavečer nebyl. Všechny ceny budou nastavené tak, abychom halu vyprodali. Místa na stání budou za 50 korun, za dvoustovku celkem slušná na sezení. Myslím, že na dnešním poměry a především s ohledem na kvalitu večera jsou to skvělé ceny,“ vysvětluje Konečný.

Den po posledním extraligovém kole, kdy domácí „Škodovka“ přivítá na svém ledě chomutovské Piráty bude patřit plzeňský zimák špičkovému boxu. Bytyqi, která je 14. ve světě své váhy, číslem 3 na evropském ratingu, či pětadvacítkou prestižní federace WBC, a Sedláčková (číslo 22. ve světě) se mohou těšit na duely o juniorské tituly mistryň světa (do 23 let) jedné z top federací, tedy již zmíněné WBC, nebo WBO.

Evropský pás této organizace dostane šanci vybojoval Štěpán Horváth v lehké střední váze, juniorský světový pás v těžké váze pak hájít dosud neporažený německý obr Tom Schwarz (15-0, 10 KO). Ten už má skalpy tří Čechů Františka Kynkala, Tomáše Mrázka a plzeňského Václava Pejsara, přičemž druzí dva jmenovaní patří mezi nemálo jeho protivníků, kteří s ním absolvovali všechna vypsaná kola.

„Celkem počítáme s osmi zápasy, gala bude živě vysílat německá smluvní televize SES Boxing, jednáme i s Nova Sportem, jehož podpora je pro nás hodně důležitá. Pokud všechno vyjde, půjde o restart českého profesionálního boxu u nás,“ dodal Konečný.

Ten v roce 2012 málem zboural brněnskou Vodova Arena, když v sedmi kolech zbil Francouze Salima Larbiho a stal se poprvé v kariéře mistrem světa. Tehdy se psalo datum 5. dubna. Nyní mají bez měsíce na den přesně po čtyřech letech podobnou šanci jeho svěřenkyně! Lze lépe završit první rok profesionální smlouvy?