Profiboxing.cz



Retro Lucerna se blíží a opět se bude nač dívat: v akci české boxerské jedničky

  • Zveřejněno 6. 12. 2015 1:35
  • Napsal Profiboxing.cz
  • Zobrazeno: 5137

Plakát k Lucerně / zdroj foto: oficiální zdrojPlakát k Lucerně / zdroj foto: oficiální zdrojPRAHA – S časem vánočním a novoročním se mohou fanoušci boxu a bojových sportů těšit na další příval galavečerů nejen ve světě, ale také na domácí půdě. A jako již tradičně nebude chybět 30. prosince ten z české Mekky bojových sportů – pražské Lucerny.

Bojovníci K-1, muay thai a klasického boxu tento datum mají zakroužkovaný ve svém kalendáři už nějaký ten rok. Díky dvojici Miroslav Pek a Matouš Rajmont se bojové sporty do Lucerny na přelomu desetiletí vrátili a zatím tam setrvávají.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

„Je to klasika, lidé Lucernu milují. Já řeším organizaci, Míra Pek zase startovku, navzájem si do toho svého nelezeme,“ prohlašuje Rajmont. A jeho parťák je s ním zajedno. Oběma se navíc daří mezi fanoušky dostávat i další tradici – retro oblečení ze 30. let minulého století, kdy se v Lucerně bouchalo tak nějak pravidelně.

V loňském roce se to zajímavými róbami mezi hosty jen hemžilo, kde kdo jistě nezapomněl například na oblek „Fešáka“ Jaroslava Konečného, taktéž skvělého to českého boxera, který se momentálně ale věnuje už přece jen více trénování.

Mezi šestnácti provazy se letos představí jiní. A jako vždy bude nač dívat. Chybět totiž nebudou nestárnoucí Jiří Apeltauer či Luboš Šuda, který se letos už určitě v Lucerně (ne)rozloučí se svojí bohatou kariérou.

A také boxerské tuzemské jedničky ve svých váhových divizích: lehká střední Vladimír Říha (7-2, 3 KO), Tolja Hunanyan (6-0, 4 KO) a Václav Pejsar (6-2, 5 KO). Ten sice letos přišel o svoji neporazitelnost, v těžkých duelech s Tomem Schwarzem a Andrejem Ruděnkem ukázal potenciál pro to, aby hájil pozici domácí jedničky.

Promotéři mu pro tentokrát nepostaví nikoho z jeho domácích konkurentů – ať už těch aktivních, tak těch, kteří by případně uvažovali o návratu – ale tvrdého Gruzínce Šalvu Jomardišviliho (43-13-2, 34 KO). Není bez zajímavosti, že také on se postavil výše zmíněnému Ruděnkovi a nakonec padl v sedmém kole.

Profiboxing.cz vás bude coby jeden z mediálních partnerů během prosince a sváteční dní průběžně informovat nejen na našich stránkách, ale i na facebooku, o novinkách kolem chystaného galavečeru v Lucerně, na který má mimo jiné zálusk i televize O2 Sport.

VSTUPENKY NA GALAVEČER V LUCERNĚ MŮŽETE ZAKOUPIT ZDE!