Profiboxing.cz



VIDEO Kličko: Zde je můj vánoční dárek fanouškům i Furymu! Bude odveta

  • Zveřejněno 3. 12. 2015 12:17
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 6828

Vladimir Kličko o odvetěVladimir Kličko o odvetěFLORIDA (USA) – Čtyři dny se dostával ukrajinský bijec Vladimir Kličko (64-4, 53 KO) z porážky od Tysona Furyho (25-0, 18 KO), který mu sebral tituly mistra světa WBA (Super), WBO, IBF, IBO a také magazínu Ring. Poté natočil krátké video, ve kterém oznámil, že chce odvetu.

Devětatřicetiletý bývalý král těžké váhy udělal to, co se od něj tak nějak očekávalo. Využil klauzule o odvetě ve smlouvě. „Pro Tysona a všechny fanoušky boxu mám předčasný vánoční dárek. Rozhodl jsem se využít opce ve smlouvě, takže jsme začali připravovat na rok 2016 odvetu,“ zní z videa, které Kličko natočil už zjevně ze svého floridského sídla.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

„Po porážce jsem se cítil opravdu mizerně. Takže jsem se po několika probděných nocích rozhodl, že chci všem dokázat, že jsem lepší boxer, než jsem předvedl v sobotu. Další selhání nepřipadá v úvahu,“ dodal muž, který neprohrál jedenáct let a dvaadvacet zápasů.

S odvetou nemá problém ani protistrana. „Je to ve smlouvě, rádi do toho půjdeme. Ten zápas se může uskutečnit kdykoliv od dubna, května příštího roku. Moc se na odvetu těšíme, myslím, že Tyson bude dominovat ještě daleko více, než v sobotu. Myslím, že ho může i knockoutovat,“ pronesl za novopečeného šampiona jeho trenér a strýc v jedné osobě Peter Fury.

Fury vs. KličkoFury vs. Kličko„Vím, že Mick Hennessey (manažer britského boxera) pokukuje po možnosti uspořádat tento duel ve Wembley. Pokud domluvíme termín, bude to skvělé a jdeme do toho. Mohla by to být největší boxerská noc v historii Velké Británie,“ přidal Fury. A co na to sám šampion? „Klidně s ním budu bojovat kdekoliv a kdykoliv. V Japonsku, Ázerbájdžánu, Turecku, Německu i doma v Anglii. Je mi jedno, kde ho porazím.“

Proč až takto pozdní datum odvety? Především si chce Kličko odpočinout a zanalyzovat porážku, která jej připravila o pozici v žebříčcích napříč vahami mimo jiné ESPN či právě The Ring Magazine.

A také kvůli závazku nového vládce, kterého by měl nyní čekat duel s dalším Ukrajincem – Vjačeslavem Glazkovem (21-0-1, 13 KO). Ten je oficiálním vyzývatelem federace IBF. Pokud se nebude chtít Fury tohoto pásu vzdát, musí se Glazkovovi postavit. Dražba je naplánována do sídla organizace na příští pátek 11. prosince 11:45 hodin. Dle všeho ale nejspíše sedmadvacetiletý Brit tento titul skutečně uvolní, jelikož „Car“ pro něj není zajímavým protivníkem!

Fury vs. KličkoFury vs. KličkoNabídky na zápas má ale také Kličko. Respektive zatím neoficiální. S trochou nadsázky si na něj začal věřit „kde kdo“. Kromě jiných i jeho bývalý tréninkový parťák – mladý Novozélanďan Joseph Parker (16-0, 14 KO). „Pokud bychom se na tento duel tvrdě připravili, mohu knockoutovat koholiv v těžké váze,“ nechal se slyšet sebevědomý třiadvacetiletý talent, kterého čeká už tento víkend Američan Daniel Martz.

„Rozhodně bych se toho nebál. Koukal jsem se na ten zápas coby fanoušek, ale i jako trenér. A viděl jsem spoustu možností, jak na Klička, který se představil nám všem v sobotu večer. Z hloubi svého srdce si myslím, že nejen on by si dokázal s takovým šampionem poradit,“ doplnil jej trenér a manažer Kevin Barry.

Dle všeho si ale bude muset nechat zajít chuť. Naprosto reálně momentálně může Klička zajímat vedle odvety s Furym snad jen druhý šampion této divize – Američan Deontay Wilder (35-0, 34 KO), který drží pás federace WBC.

„O ten zápas bude obrovský celosvětový zájem. Od fanoušků i novinářů jsme dostali spoustu otázek, na které musí oba – jak Vladimir, tak nový šampion Tyson Fury – odpověď jen a pouze mezi šestnácti provazy,“ zakončil všechny dohady Bernd Bönte, generální ředitel K2 Promotions bratří Kličků.

Fury vs. KličkoFury vs. KličkoKaždopádně vše nejspíše nebude tak snadné, jak se může na první pohled zdát. Oba boxeři sice touží po odvetě, jenže už počínání federace IBF značí, že ne všichni s ní musí souhlasit. Menší IBO bude ráda za jakýkoliv zápas, také WBO a WBA dosud vždy šly Ukrajinci na ruku, případná odveta ale bude tábory obou bijců stát velké peníze.

Navíc je otázkou, jaké budou podmínky pro oba boxery. Kličko vždy vstupoval do zápasů s dělením zisku 80 ku 20 procentům. Dříve bylo také pravidlem, že odvetu opět musela organizovat jeho stáj K2 Promotions. Dle toho, že Bönte naznačil, že oni nyní musí jít se svými požadavky za Brity, může být tentokrát všechno jinak. A těžko si představit, že by se Fury spokojil coby šampion a vítěz prvního duelu s 20procentním podílem ze zisku odvety.

Ostatně hrou kolem rukavic, nebo úpravou ringu těsně před samotným duelem už Fury ukázal, že rozhodně nehodlá hrát v této velké „Hře o trůny“ roli obětního beránka. Jistě se tak máme v následujících týdnech ještě nač těšit!