Profiboxing.cz



Haye se vrací: Chci Klička, chci Joshuu. Fury? Ten mne nezajímá, je to nula

  • Zveřejněno 24. 11. 2015 15:46
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 5782

David Haye a Mark de Mori / zdroj foto: Boxingscene.comDavid Haye a Mark de Mori / zdroj foto: Boxingscene.comLONDÝN – Dlouho očekávaný a několikrát zmařený návrat je zde. Brit David Haye (26-2, 24 KO), spolu s legendárním Američanem Evanderem Holyfieldem jediný boxer, který byl světovým šampionem v křížové i těžké váze, ohlásil v úterý dopoledne svůj velký comeback. První překážka? Silný Australan Mark de Mori (30-1-2, 26 KO).

14. července 2012. To termín, kdy stál David Haye naposledy v ringu. Soupeřem mu byl velký rival Dereck Chisora, kterého na fotbalovém stadionu West Ham United zničil v pěti kolech. Jenže místo dalších triumfů po tomto mega-návratu od porážky s Vladimirem Kličkem, přišly o rok později dva zrušené souboje s Tysonem Furym a kvůli zranění levého ramene konec kariéry.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

A od té chvíli se vlastně neustále mluvilo o jeho návratu. K němu dochází až nyní. A nikoliv pod vedením Adama Bootha, který mu na dálku poslal přání toho nejlepšího do další kariéry, ale pod synem Barryho McGuigana – Shaneho. „Shane odvedl skvělou práci s Carlem Framptonem a pro mě je skvělé s ním spolupracovat. Jednou z výhod odpočinku je to, že jsem nyní svěží a úplně zdravý,“ pronesl Haye na úterní dopolední tiskové konferenci v O2 Aréně.

Na stejném místě, kde o víkendu navštívil zápasy tenisové Turnaje mistrů. A kde se také 16. ledna utká s třiatřicetiletým De Morim. Toho čeká jednoznačně největší výzva kariéry. Muž, který v dětství trpěl astmatem a boxovat se naučil skrze youtube, aby se mohl bránit šikaně ve škole, ale v sobě skrývá velké nebezpečí: slušný pohyb a drtivý úder.

David HayeDavid Haye„Ptal jsem se na twitteru, koho by chtěli fanoušci proti mně vidět v mém prvním souboji po návratu a velká část z nich zmínila jeho jméno. Je velký, je silný, bude to pro fanoušky zábava,“ zdůvodnil Haye jméno svého nového soupeře, který je desítkou na ratingu federace WBA.

Jak sám ale dodal, rozhodně tímto končit nechce a ani nehodlá boxovat proti slabým soupeřům. „Věřím, že mohu opět dosáhnout stejných úspěchů, jako dříve. Byly chvíle, kdy jsem byl kvůli zraněním dole. Hodně dole. Přišlo mi, že se moje tělo rozpadá. Ale vždycky jsem se chtěl vrátit. Jsem přírodní bojovník a chci se dostat opět na vrchol,“ řekl už pětatřicetiletý Haye.

„Vždycky jsem chtěl novou šanci na zápas s Kličkem. Cítil jsem jeho sílu na vlastním těle a věřím, že bych to zvládl. Joshua je vzrušující boxer a pokud dostane šanci boxovat s Deontayem Wilderem, bude to parádní podívaná. Joshua je velký talent, uvidíme, zda naplní svůj talent. Deontaye znám, je šikovný a také nesmírně talentovaný. Bylo by krásné udělat tyto zápasy,“ dodal Brit.

David HayeDavid HayeŽe mluvil o sobě a Kličkovi a dvojici Joshua – Wilder, není třeba dodávat. Stejně jako to, že by pak rád vítěze viděl proti sobě v sjednocujícím souboji. Z toho tak nějak vyplývá i další. Že příliš nepočítá se zaváháním Ukrajince proti dalšímu ostrovnímu bijci Tysonu Furymu, se kterým se Kličko utká už tuto sobotu a jejichž tiskovka proběhla v Německu o 4 hodiny později.

„Nezajímá mě. Proti Kličkovi má šanci 20 ku 1. On nikdy neboxoval proti skutečně špičkovému soupeři. Pokud jde do zápasu s Kličkem s tím, že nejlepší koho kdy porazil, je Dereck Chisora, tka má velký problém. Proti tak dokonalému profesionálovi jakým je Kličko, nemá šanci,“ vysvětlil.

A následně dodal: „Čekejte velké věci, chci být zase na vrcholu. Že jsem neboxoval tři roky? Muhammad Ali se také vracel po takové pauze!“

David Haye vs. Mark de MoriDavid Haye vs. Mark de Mori

David Haye vs. Mark de MoriDavid Haye vs. Mark de Mori