Profiboxing.cz



Víkend: Pacquiao touží stále po Floydovi, překvapí Froch velkým návratem?

  • Zveřejněno 10. 11. 2015 17:01
  • Napsal Věra Tauchmanová ml.
  • Zobrazeno: 4624

Floyd Mayweather vs. Manny PacquiaoFloyd Mayweather vs. Manny PacquiaoPRAHA – Nejen mezi šestnácti provazy byly uplynulé dny plné vzrušení a napětí. Nemálo se toho stalo také v zákulisí boxu. A o tom všem více v našem pravidelném víkendovém souhrnu.

Kell Brook už se letos do ringu nepostaví

Šampion IBF ve velterové váze Kell Brook (35-0, 24 KO) by měl dle jeho promotéra Eddieho Hearna z Matchroom Sport svůj pás obhajovat až v roce 2016. Ze zápasu proti Argentinci Diegovi Chavesovi, který se měl konat 24. října, odstoupil kvůli zranění žeber.

„Léčba potrvá minimálně do konce letošního roku,“ řekl Hearn. Ten tak vyvrátil zvěsti o tom, že by se měl Brook postavit do ringu už 12. prosince, kdy si to rozdají dvě ostrovní těžké váhy Anthony Joshua (14-0, 14 KO) a Dillian Whyte (16-0, 13 KO).

Arum: Margarito má až moc velké oči

Po téměř čtyřleté pauze oznámil sedmatřicetiletý Antonio Margarito (38-8, 27 KO) svůj návrat do ringu. Tvrdý Mexičan utrpěl v říjnu 2010 v zápase s Mannym Pacquiaem závažné zranění oka a přestože se ještě v prosinci 2011 utkal s Miguelem Cottem, kvůli stále nevyléčenému zranění musel zápas po devátém kole vzdát.

Dle šéfa stáje Top Rank Boba Aruma ale nyní nemůže očekávat za zápasy takové částky, jaké by chtěl a jaké inkasoval dříve. „Ze začátku prostě nemůže dostávat hodně peněz, stejně tak nebude ani na úplné špičce. Musí zůstat nohama na zemi,“ vzkázal mu Arum. Poslechne a dojde na jeho návrat, nebo se o něm bude jen mluvit, tak jako v případě například Brita Davida Hayeho?

Ovlivní Wardovo zranění Kovalevovy plány na rok 2016?

Američan Andre Ward (28-0, 15 KO) měl 21. listopadu boxovat v předzápasu souboje Cotto vs. Alvarez v Mandalay Bay v Las Vegas proti Alexanderovi Brandovi. Kvůli zranění pravého kolene ale Ward nakonec musel z duelu odstoupit.

Není tajemstvím, že tento duel měl být prvním z celkem tří, kdy vše mělo vyvrcholit před kamerami HBO šlágrem s Rusem Sergejem Kovaljovem. Kathy Duvaová z Main Events, která zastupuje „Krushera“ k tomu řekla: „Je ještě brzo na to, abychom mohli odhadnout, jak situace ovlivní Sergejovy plány na rok 2016. Snad to ale nebude nijak závažný dopad. Uvidíme, jak se bude všechno dále vyvíjet.“

Cuenca: Rozhodčí udělal chybu

Nyní již bývalý šampion IBF v lehké velterové váze Cesar René Cuenca (48-1, 2 KO), se po prohraném zápase s Rusem Eduardem Trojanovskym (23-0, 20 KO) vrátil do Argentiny neskutečně rozhořčený. Když ho v šestém kole Troanovskij srazil k zemi, zraněný Cuenca zápas přerušil s tím, že rozhodčí následně prohlásil, že on sám chtěl duel ukončit.

„Na tento zápas jsem se tvrdě připravoval, ale rozhodčí udělal chybu. Rozhodně jsem mu neřekl, že chci konec zápasu! Ale v březnu se vrátím a vezmu si nazpátek titul, který mi patří,“ řekl Cuenca. „Trojanovskij má neskutečně silné údery. Ale věděli jsme, jak na něho. Já chtěl pokračovat. Ale vůbec nevím, co mi rozhodčí řekl. Neumím totiž anglicky.“

Pacquiao: Ještě není nic ztracené

Filipínec Manny Pacquiao (57-6-2, 38 KO) se ani přes sdělení Floyda Mayweathera (49-0, 26 KO) o tom, že s jeho kariérou je opravdu definitivní konec, nevzdává představy na jejich odvetu. Obzvlášť teď, když už je jeho pravé rameno, kvůli jehož zranění údajně zápas prohrál, v pořádku.

„Samozřejmě, už několikrát řekl, že končí s kariérou, ale nic ještě není ztraceno,“ řekl Pacquiao. Filipínec se sám chystá skončit po svém dalším zápase, ke kterému má dojít nejpozději 9. dubna, aby se následně mohl naplno věnovat politické kariéře. Mezi zvažovanými soupeři jsou Terence Crawford, Amir Khan a Timothy Bradley.

HBO stále nevěří číslu z PPV MayPac

A když už je řeč o odvetě dvou nejlepších boxerů poslední dekády. Mark Taffet, vice-prezident HBO, která se spolupodílela na vysílání jejich květnového šlágr, stále nemůže uvěřit číslům z prodeje PPV, které se vyšplhalo na 4,6 milionů. S ohledem na cenu přenosu – 99,95 dolarů – je tak výdělek 437 milionů dolarů. Dosud dva nejdražší zápasy historie Mayweather-Alvarez a Mayweather-De la Hoya vydělaly 150, respektive 139 milionů dolarů.

„Tato čísla by nás nikdy nenapadla, absolutně jsme s nimi nekalkulovali v našich prognózách a tabulkách. Je to jedna z věcí, které prostě nejsem schopen stále pochopit. Kdybychom se dostali na tři miliony prodaných PPV, byli bychom šťastní, tohle je ale naprosto mimo naše chápání,“ pronesl i s odstupem půl roku překvapený Taffet. Že by předzvěst toho, že i televize chtějí odvetu zmíněných pánů?

Froch: Příští rok budu opět připraven

Osmatřicetiletý britský bijec Carl Froch ohlásil v červenci konec své kariéry, ovšem v důchodu se zjevně hodně nudí. Nyní totiž pro ostrovní média prohlásil, že by se rád utkal s krajanem Jamesem DeGalem o titul šampiona IBF v super střední váze – tedy o titul, který mu kdysi patřil.

„Vždy jsem říkal, že pokud odejdu jednou, tak už se nikdy nevrátím. Ale jsem si jistý, že jsem pořád silný a ve formě, “ řekl Froch pro Press Association Sport. „A navíc se v mé váhové kategorii nikoho nebojím, ani Andre Warda ne. Opět každý den trénuji. A příští rok už budu plně připraven. Zároveň ale přiznávám, že pokud nezvládnu návrat v roce 2016, nezvládnu jej už nikdy.“

Gamboa: Naplníme MGM Grand

Bývalý světový šampion Yuriorkis Gamboa (24-1, 17 KO) je připraven ukázat, co v něm je a nejlépe hned v zápase proti dvojnásobnému olympijskému vítězi a aktuálnímu šampionovi WBO v pérové váze Vasilu Lomačenkovi (5-1 2 KO). Gamboa naposledy prohrál loni v červnu s neporaženým Američanem Terencem Crawfordem (27-0) v boji o titul mistra světa v lehké váze.

Ukrajinský fenomén se ale nyní rozhoduje, zda se posune z pérové divize nahoru do super pérové, jelikož v jeho váze má většinu špičkových soupeřů pod smlouvou Al Haymon, který se příliš nemusí s Lomačenkovým manažerem Bobem Arumem.

A právě do super pérové váhy se loni v listopadu Gamboa vrátil, když v šestém kole knockoutoval průměrného Mexičana Joela Montese de Oku. „Já a Vasil vyprodáme celou MGM Grand, pokud promotéři ten zápas domluví. Já jsem připravený,“ vzkázal sebevědomý Kubánec hvězdnému soupeři. Vyslyší ho?

Kühneová: Čím starší, tím lepší

Pětatřicetiletá šampionka WBO v super pérové váze Ramona Kühneová (23-1, 8 KO) bude svůj titul obhajovat už tuto sobotu proti jednadvacetileté Maďarce Erice Kalderasová (11-0, 4 KO) v Anhalt Aréně v německém Dessau, tedy na galavečeru, kde se představí také česká dvojice Fabiana Bytyqi (4-0) a Lucie Sedláčková (3-0-1).

„To, že budu zápasit proti Erice je opravdu vzrušující. Bude to vlastně souboj generací. Ona je mojí nejmladší vyzývatelkou, které jsem kdy postavila. Po mém zranění a léčbě se cítím skvěle, navíc jsem nyní trpělivější a dokážu lépe pracovat s vlastním těle. A třeba i v tomto zápase bude platit, že čím starší, tím lepší,“ pronesla pětatřicetiletá německá hvězda. Jen pro pořádek, její soupeřka je o čtrnáct let mladší.

Gutknecht: Jsem silnější než kdy dřív

Eduard Gutknecht (28-3-1, 11 KO) plánuje pořádně zničil mladého neporaženého vyzývatelem Tyrona Zeugeho (17-0, 10 KO), se kterým se utká 21. března v TUI Areně v Hannoveru o titul mezinárodního šampiona IBF a WBO v super střední váze.

„Myslím, že Zeuge má na takový zápas ještě čas. Já už toho mám za sebou spoustu, ale on je ještě mladý a poměrně nezkušený. Veškeré trumfy v rukávu mám já. Cítím nyní se silnější než kdy dřív. Hannover je navíc kousek od Gifhornu, mého rodného města, což je další věc, která mě žene vpřed,“ vzkázal třiatřicetiletý bývalý mistr Evropy v polotěžké váze svému o deset let mladšímu vyzývateli.

Výsledkový servis:

V sobotu večer slavil v Japonsku své další velké vítězství domácí mladík Daigo Higa (8-0, 8 KO), který knockoutoval v desátém kole Filipínce Renrena Tesoria (15-7-3, 4 KO), čímž s přehledem obhájil svůj juniorský titul WBC v muší váze.

K velkému překvapení došlo v americké metropoli, kde americký journeyman super střední váhy Dashon Johnson (18-18-3, 4 KO) slavil výhru TKO v devátém kole nad favorizovaným krajanem Mikem Gavronskim (20-2-1, 13 KO) a získal do svého držení pás Severoamerického šampiona WBA.

Naopak velterová váha Kevin Bizier (25-2, 17 KO) svoji pozici favorita zvládla, když v čase 2:59 desátého kola mohl začít slavit vítězství nad do té doby neporaženým Fredrickem Lawsonem (24-0, 20 KO). Jejich netitulový souboj se uskutečnil ve slunném Miami na Floridě.