Profiboxing.cz



Týden: Mayweather a Pacquiao nejednají, Tyson chce za prezidenta Trumpa

  • Zveřejněno 1. 11. 2015 11:12
  • Napsal Věra Tauchmanová ml.
  • Zobrazeno: 5044

Mayweather vs. Pacquiao / zdroj foto: Boxingscene.comMayweather vs. Pacquiao / zdroj foto: Boxingscene.comPRAHA – Je tu závěr týdne a k němu už neodmyslitelně na našem webu patří souhrn těch nejzajímavějších novinek ze světa profesionálního boxu. Příjemné čtení.

Mayweather Jr.: Do ringu už se nepostavím

Floyd Mayweather Jr. (49-0, 26 KO) opět označil veškeré dohady o odvetném zápase, které vyvolal Manny Pacquiao (57-6-2, 38 KO), za naprosto bezpředmětné. Filipínec před několika dny na live chatu na Facebooku sdělil svým fanouškům, že je dohoda mezi oběma bojovníky na spadnutí. Duel se dokonce na chvíli objevil i na specializovaném serveru BoxREc.com.

"Stále o tom jednáme, doufáme, že to vyjde," řekl mimo Pacquiao. Mayweather ale reagoval na přímý dotaz známého z televize ESPN Stephena A. Smitha následovně: "Rozhodně ne. Do ringu už se nepostavím. Jeho slova se nezakládají na pravdě."

Po neporaženém Američanovi ale kromě Filipínce touží i další bojovníci. Vedle Brita Amira Khana pak především další neporažený zámořský bijec Jermell Charlo (27-0, 12 KO), který v noci na neděli knockoutoval v šestém kole bývalého mistra světa Joachima Alcineho (35-8-2, 21 KO). "Drží stále titul WBC, který chci. Pokud mu je federace nevezme, potkáme se v ringu,“ vzkázal bijce, který má neméně úspěšné dvojče Jermalla.

Holyfield: Říkali mi, že Tysona nikdy neporazím

Po téměr dvaceti letech zavzpomínal Evander Holyfield na to, co pro něho znamenal zápas proti Miku Tysonovi z listopadu 1996. Už před tímto zápasem zažil Holyfield mnoho úspěchů, porazil třeba George Foremana a Riddicka Boweho, skutečného ocenění se mu ale dostalo až po triumfu nad Tysonem.

"Můj nejlepší zápas asi opravdu byl ten první s Tysonem. Ty předtím nebyly tolik ceněné, protože prostě nebyly proti Tysonovi. Až po této výhře lidé uznali, že na to opravdu mám. Když jsem vyhrával předtím, říkávali mi, že to nic není. Hodně lidí si myslelo, že Tysona nikdy neporazím," řekl "Válečník", který v odvetě přišel o kus ucha.

Mike Tyson: Amerika byla měla být řízena jako firma

A u legendárního "Zvířete" ještě zůstaneme. Po skončení jeho kariéry se bijec stále více zapojuje do veřejného života a nyní vyjádřil svůj názor na aktuální politické téma za velkou louží – přípravami na prezidentské volby.

"Měl by být prezidentem Spojených států," řekl Mike Tyson na adresu Donalda Trumpa. S Trumpem ho bojí dlouhodobá známost, podnikatel byl i jeho finančním poradcem. "Měli bychom zkusit něco jiného. Řídit Ameriku jako firmu," dodal. Trump mu následně poděkoval na svém twitteru: "Díky, cením si to!"

Fury slibuje Kličkovi rychlý konec

Odložený zápas Tyson Fury vs. Vladimír Kličko byl posunut na 28. listopadu a prvně jmenovaný se na něho pečlivě připravuje. "Mého soupeře se budu snažit zmást, budu měnit taktiku. Bude to krátký a násilný zápas, na jehož konci Klička knockoutuji," řekl sedmadvacetiletý Brit. "Pro Klička to bude tragédie. O své výhře jsem stoprocentně přesvědčen," dodal Fury.

Smutek pro turecký box

Turecký box se halí do černé barvy. Slavná těžká váha Sinan Samil Sam (31-4, 16 KO) zemřel na selhání jater v nemocnici v Istanbulu. Pohřeb se bude konat v Ankaře v mešitě Kocatepe. Sam ukončil kariéru v roce 2008, kdy se stal šampionem Evropské unie po výhře nad Paolem Vidozem. "Býk z Bosporu", jak se mu přezdívalo, porazil během své kariéry například i nad Przemyslawem Saletou, Dannym Williamsem či Juliem Francisem.

Návrat Andreho Warda, Chrise Algieriho a Zaba Judaha

Promotérská stáj Roc Nation Sports oznámila, že Andre Ward (28-0, 15 KO) se vrátí do ringu 21. listopadu coby předskokan dlouho očekávaného zápasu Miguel Cotto vs. Canelp Alvarez. Hvězdný Ward postaví v polotěžké váze proti zatím neznámému soupeři, očekává se však, že tím jím bude Kolumbijec Alexander Brand (24-1, 19 KO).

Do ringu se vrací také Chris Algieri (20-2, 8 KO), který se utká s nepříjemný Ekvádorcem Erickem Bonem (16-2, 8 KO) v předzápase jiného šlágru – Daniel Jacobs vs. Peter Quillin, ke kterému dojde 5. prosince. "Na zápas se neskutečné těším. Věřím, že to bude můj dosavadní nejlepší výkon," řekl Algieri. Podobná slova volil i Bone: "Po tomto zápase bude svět znát mé jméno."

Návrat hlásí i Zab Judah (42-9, 29 KO), který se poprvé od prohry s Pauliem Malignaggim v prosinci 2013 postaví do ringu už 13. listopadu v zápase proti Juanovi Carlosovi Salgadovi (26-5-1, 16 KO) v Las Vegas.

Roy Jones: Prosincový zápas bude tím posledním

Světový šampion ve čtyřech váhových divizích Roy Jones Jr. (62-8, 45 KO) oznámil, že 12. prosince po zápase s Enzem Maccarinellim ukončí svoji bohatou kariéru. Šestačtyřicetiletý bijec na tiskové konferenci v Moskvě oznámil: "Prosincový zápas bude posledním v mé kariéře. Budu mít skvělého soupeře a nesmírně si cením podpory fanoušků."

Jones se zároveň odmítavě vyjádřil k tomu, že by už na dalších olympijských hrách mělo být i profesionálním boxerům povoleno startovat na olympijských hrách. Toto rozhodnutí vydala 23. března 2013 AIBA (Mezinárodní boxerská federace).

"Není to dobrý nápad. Olympiáda a cesta k olympijské mu snu je pro mladé. Už jako teenager jsem chtěl reprezentovat svou zemi. Když jsem se stal profesionálem, box se stal mojí prací. A je nesmyslné, aby devatenáctiletý kluk boxoval proti třeba proti Vladimiru Kličkovi," řekl Jones.

Guillermo Rigondeaux zbaven titulu

Výbor WBO na svém výročním zasedání jednoznačně odhlasoval, aby byl její šampion v super bantamové váze Guillermo Rigondeaux (15-0, 10 KO) zbaven svého pásu. Důvodem, který komise včetně jejího předsedy Luise Batisty Salasa vydala byla "mimořádná neaktivitita" Rigondeauxe, který titul neobhájil od prosince 2014 a nereagoval ani na vyzvání k dalšímu zápasu.

Maidanovi je bez boxu dobře, už se možná nevrátí

Bývalý světový šampion ve třech váhových divizí Marcos René Maidana (35-5, 31 KO) z Argentiny prohlásil, že už se možná do profesionálního ringu nevrátí a jeho posledními zápasy tak budou dvě porážky z loňského roku s hvězdným Američanem Floydem Mayweatherem, kterému především v prvním souboji řádně potrápil.

"Myslím, že jsem toho pro sebe, Argentinu i své fanoušky už dokázal v ringu dost. Nemusím se vracet. Moje maminka, žena i sestry nechtějí, abych už boxoval, a já se nyní s nimi a svoji rodinou cítím skvěle, nechci se zatím vracet. Jediný, kdo by chtěl, abych se ještě jednou postavil do ringu, je můj otec. Uvidíme, ale nyní o boxu a návratu vůbec neuvažuji,“ řekl dvaatřicetiletý Maidana.