Profiboxing.cz



Víkend: Čeká Wildera krajan Jennings? Ward novým králem, který se nebojí GGG

  • Zveřejněno 6. 10. 2015 15:56
  • Napsal Věra Tauchmanová ml.
  • Zobrazeno: 4937

Deontay WilderDeontay WilderPRAHA – Je tu opět úterý a s ním pochopitelně novinky ze světa profesionální ringu a také ze zákulisí tohoto sportu.

Mosley žádá o pomoc pro rodinu Chrise Byrda

Box není jen o zápasech a krvi. Je i o úzkých přátelstvích mezi boxery a ochotě pomoci v případě nouze nebo dokonce nějaké tragické události. Jedna tragédie bohužel potkala bývalého šampiona v těžké váze Chrise Byrda (47-6, 22 KO).

Byrdova neteř se narodila předčasně 27. července. Nejprve bylo vše v pořádku, poté se bohužel nakazila infekcí a jejím následkům 30. září podlehla.

Výdaje za léčbu jsou téměř 300 000 dolarů a rodina nyní zoufale potřebuje finanční pomoc. O tu se snaží i bývalý světový šampion Shane Mosley (59-11, 40 KO). Rodině věnoval 5 tisíc dolarů v hotovosti a o pomoc prosí i své fanoušky. Tomu, kdo rodině pomůže, hodlá dát část jeho boxerské výbavy.

Pokud by i čtenáři Profiboxing.cz chtěli přispět, mohou navštívit stránku Gofudme.com a věnovat menší či větší částku.

Bernd Bönte: Fury je velmi nebezpečný soupeř

IBF/IBO/WBA/WBO šampion v těžké váze Vladimír Kličko (67-3, 53 KO) nebere přípravy na zápas proti Tysonu Furymu (24-0, 18 KO) na lehkou váhu. Zápas je nově naplánován na 28. listopadu v Esprit aréně v Düsseldorfu a sám britský obr bere odložení zápasu za pouhou výmluvu a možnost lépe se připravit.

„Na tiskové konferenci v Německu a na také na ostrovech se prezentoval jako bavič, který má ke všemu co říci. Ale bude to zároveň nebezpečný soupeř, jeden z nejnebezpečnějších soupeřů, které kdy Vladimír měl. Je vyšší a mladší, ale Vladimír bude na ten zápas připraven.“

Hopkins chce za soupeře Abrahama

Bernard Hopkins (55-7-2) oslaví 15. ledna jednapadesáté narozeniny. A pouhé dva týdny poté, 30. ledna, se naposledy ve své kariéře postaví do ringu. „Bude to můj poslední zápas. Je jedno, jak dopadne, ale už teď vím, že bude tím posledním. A jako soupeře bych chtěl mít někoho opravdu výjimečného. Někoho jako je Arthur Abraham (43-4, 29 KO),“ pronesla legenda světového ringu.

Je otázkou, zda se dočká, Abrahamův zaměstnavatel – stáj Sauerland Event – na středu svolala tiskovku, kde oznámí dalšího soupeře „Krále Artuše“ pro galavečer naplánovaný na 21. listopadu. Všeobecně se očekává, že jeho protivníkem bude Brit Martin Murray (32-2-1, 15 KO). Dva měsíce po takovém souboji na regeneraci a přípravu na Hopkinse? To je hodně málo času...

Kellerman: Po konci Mayweathera je novým králem Ward

Komentátor stanice HBO a moderátor ESPN Max Kellerman si myslí, že po konci kariéry Floyda Mayweathera (49-0, 26 KO) by měl být novým králem světového ringu jeho neporažený krajan André Ward (28-0, 15 KO).

„Pokud Floyd skutečně skončil, na první místo dávám Andrého Warda. A i přesto, že byl v poslední době málo aktivní. Souhlasím i s tvrzením Roye Jonese Jr., že pokud zohledníš talent, dovednosti a potenciál do další kariéry, pak je číslem jedna Vasil Lomačenko. Ten ale musí odboxovat pár zápasů, aby toto potvrdil. Pokud ale vezmeš v úvahu právě rekord, dovednosti a to, koho už porazil, pak je jedničkou Ward. Golovkin u mě tak vysoko není proto, že mu chybí kvalitnější soupeři. Ne jeho vinou, jen s ním nechce nikdo boxovat. Jediný, kdo se ho nebojí, je právě Ward. A je to jediný soupeř, který by byl pro mě proti GGG favoritem,“ pronesl Kellerman.

Glazkov pomůže Wachovi v přípravě na Povětkina

Polská těžká váha Mariusz Wach (31-1, 17 KO) se chystá 4. listopadu na zápas s Rusem Alexanderem Povětkinem (29-1, 21 KO) v Kazani opravdu poctivě. Dle informací portálu www.boxer.org si polský obr pozval do svého kempu Ukrajince Vjačeslava Glazkova (21-0-1, 13 KO), který nabídku přijal. Není bez zajímavosti, že Povětkin je oficiálním vyzývatelem federace WBC a Glazkov IBF.

Szpilka bude Wachovi proti Povětkinovi fandit

K zápasu polského obra a ruského tvrďáka má pochopitelně co říci také další bijec těžké váhy z Polska – Artur Szpilka (20-1, 15 KO). „Budu fandit Mariuszovi, ale na rovinu, favoritem je Povětkin. Triumfem Mariusze je jeho neskutečná odolnost, což dokázal proti Kličkovi. Na druhou stranu ten proti němu příliš neriskoval. Povětkin dokáže dobře zkracovat vzdálenost, útočí v kombinacích a do úderů vkládá celou svoji váhu, Mariusze čeká pořádná prověrka,“ řekl Szpilka.

McKenzie žádá odvetný zápas proti Ramirezovi

Promotér Brita Ovilla McKenzieho (25-12-1, 13 KO) chce co nejdříve odvetný zápas proti Victoru Emiliovi Ramirezovi (23-2). „Myslím, že měl vyhrát McKenzie. Některá kola sice byla poměrně vyrovnaná, ale v některých byl McKenzie jasně lepší. Proto je odvetný zápas to jediné správné,“ řekl ostrovním médiím Frank Warren.

Výše zmíněný zápas o titul IBF v křížové váze se konal v noci na sobotu v argentinském Benavides a šampion Ramirez uhájil pás jen díky kontroverzní remíze. Za zmínku jistě stojí, že McKenzie měl na přípravu na zápas pouhých jedenáct dní, jelikož do něj vstupoval coby náhradník za bývalého šampiona Yoana Pabla Hernandeze (29-1, 14 KO).

DeGale: Pásu se nevzdám! Bute: Titul zůstane v Québecu

Šampion IBF v super střední váze Brit James DeGale (22-1, 14 KO) bude 28. listopadu v kanadském Québeku obhajovat svůj titul proti domácímu Lucianovi Buteovi (34-2, 25 KO.

„Přestože by bylo úžasné boxovat za Velkou Británii přímo na domácí půdě, výlet do ciziny nepovažuji za nevýhodu. Kanada je krásná země, když jsem v ní naposledy boxoval, porazil jsem Sebastiana Demerse v několika kolech a teď chci, aby to bylo stejné. A pak chci Abrahama, Dirrella, nebo Warda,“ řekl De Gale.

Na zápas se těší i Rumun Lucian Bute: „Boxovat doma před mými fanoušky je naprosto skvělé. Navíc jsem tu ještě nikdy neprohrál. Získám zpátky pás, který jsem před třemi lety ztratil.“

Vítězství Japonců nad Filipínci

Bývalý WBA šampion v pérové váze Akifumi Šimoda (30-4, 13 KO) získal zpátky svou starou formu a po necelých třech minutách pátého kola sobotního zápasu v Tokiu porazil Filipínce Jerryho Narda (21-8, 11 KO). To samé se podařilo bývalému OPBF šampionovi Jošihirovi Kamegajovi (26-3, 23 KO), když porazil Filipínce Nelsona Gulpea (8-6, 3 KO).

Výsledky z Rockingham Parku

Těžká váha Alexis Santos (15-1) získal v sobotu v Rockingham Parku v Salemu titul šampiona Nové Anglie v těžké váze v zápase proti Arthurovi Sarabekjanovi (23-8). Santos vrátil do ringu poprvé po šestnáctiměsíční pauze způsobené zranění kolene. Na galavečeru proběhla i oslava 50. narozenin americké legendy s irskými kořený Mickyho Warda.

Butlerovi stačilo k demolici Guzmana 30 sekund

Jen necelou půlminutu potřeboval bývalý IBF šampion v bantamové váze Paul Butler (19-1) ke zničení Hectora Rolanda Guzmana (14-2). Levý hák do žeber poslal Guzmana k zemi po pouhých třiceti sekundách. Dalším Butlerovým zápasem by mělo být setkání se zatím neporaženým Jamiem Conlanem (14-0).

Hrdinové Darčinjan a Hammond

V sobotu v noci se objevil v ringu také bývalý šampion IBF, WBC, WBA a IBO Vic Darčinjan (40-8, 29 KO), který ve dvou kolech zničil Thajce Mongkojčaje Lookmuangkanče (12-4, 7 KO). Dařilo se také velterové váze Cameronu Hammondovi (13-0, 7 KO). Ten ukončil zápas s dalším Thajcem Denkamem Pakdeeem Gymem (22-6, 13 KO) nekompromisně v sedmém kole.