Profiboxing.cz



SLEDOVALI JSME ŽIVĚ Konečný vs. Achour

  • Zveřejněno 23. 3. 2013 12:00
  • Napsal Profiboxing.cz
  • Zobrazeno: 12729

Konečný vs. Achour on-line / zdroj foto: Profiboxing.czKonečný vs. Achour on-line / zdroj foto: Profiboxing.czAKTUALIZUJEME PO 60 VTEŘINÁCH - Sledujeme v on-line podrobné reportáži duel o pás evropského šampióna WBO ve střední váze mezi Lukášem KONEČNÝM a Karimem ACHOUREM. V článku naleznete i výsledky dřívějších duelů a čerstvé ohlasy před a po zápase s úst českého boxera.

Duel KONEČNÝ-ACHOUR měl podle programu začít ve 20:30 hodin, nakonec vstoupilo do ringu 20:45 hodin, naše reportáž odstartovala ve 20:00 hodin. Duely Helenius-Sprott a Stieglitz-Abraham vám nabídneme v samostatné on-line reportáži!

Andílci v ringu nechybí, Luky má na rukou své dcerušky... Tento on-line nyní končí, ale jdeme dále. Reportáž, ohlasy a Abraham-Stieglitz bude následovat.

118-110, 116-112, 118-110 pro KONEČNÉHO!!!

Na body by měl český boxer vyhrát, ale uvidíme, kartičky rozhodčích se právě počítají...

Ringový duel ukončil, bude se dobodovávat!!!

12. kolo: Německé publikum povzbudilo boxery do posledního kola, česká jednička v něm zprvu hlavně vyčkávala, poté ale přidala několik kombinací. Achour to má hodně těžké, ovšem i když inkasuje čisté údery jde směrem vpřed.

12. kolo: Čeká nás poslední runda, podle všeho by měl Konečný vést na body, ale uvidíme.


11. kolo: Brada Achoura toho snese skutečně hodně. Konečný ale přesto boduje, Achour jde za svým soupeřem, ale bez úderů. Další kolo pro českého bijce.

11. kolo: Ringový nejprve nechal Lukáše ještě ošetřit a teď už se boxuje a český boxer ringu dominuje. Je aktivnější i přesnější. Achour se ale nehodlá dát zadarmo.

11. kolo: Předposlední kolo je před námi.


10. kolo: Čím více kolo pokračuje, tím více Konečný dominuje. Kondičně je na tom opět skvěle, Achour ale také a je to držák.

10. kolo: Achour opět začal tlakem, dostal Lukáše do provazů, český boxer se ale zabalil do dvojáku a soupeři nic nedovolil.

10. kolo: Poslední třetina zápasu. Luky pojď!


9. kolo: Zápas pokračuje dále, ringový ale oko českého bojovníka pečlivě pozoruje, Konečný mezitím zvedá obrátky a je momentálně v ringu lepším boxerem. Další kolo pro něj.

9. kolo: První minutu kola uzavřel Konečný parádní zadním hákem, Achoura sice na chvíli zastavil, do problémů jej ale nedostal. A ringový následně nechává českého bijce ošetřit.

9. kolo: Začíná poslední čtvrtina zápasu.


8. kolo: Pokud Konečný rozjede své kombinace, Achour zjevně nestíhá, po hříchu je těch kombinací v podání českého boxera málo. Přesto také toto kolo jde za Lukášem.

8. kolo: Achour začal aktivněji, ale z tlaku nic nevytěžil a od poloviny kola začal tlačit Konečný.

8. kolo: Zápas se nám začíná rozjíždět ve větším tempu, snad v něm Lukáš vydrží i v tomto kole...


7. kolo: Český boxer začal v tomto kole boxovat více přední rukou jaby, fanoušci (ti co fandí) jej ženou vpřed, Achour toho v tomto kole přílíš nepředvedl, zdá se, že se povedlo cutmanovi zpomalit krvácení z obočí Konečného.

7. kolo: Konečný je od úvodu kola aktivnější a lepší, zasahuje ale stále hodně málo.

7. kolo: Druhá polovina zápasu startuje...


6. kolo: Druhá polovina kola byla dynamičtější, fanoušci viděli i několik výměn, ve kterých měl mírně navrch český bijec. Achour ale potvrzuje sílu i odolnost.

6. kolo: Achour zatím stíhá rychlostně i kondičně, Konečný se není schopen dostat do rytmu.

6. kolo: Jedeme dál, na body Konečný vede, jde o to, zda zápas na body skončí.


5. kolo: Achour byl v tomto kole objektivně lepší a přesnější, je otázkou, na kolik Konečnému vadí jeho krvavé zranění.

5. kolo: Konečný začal kolo aktivněji než ta předešlá, Achour ale chytře útočí na jeho levé obočí, které stále silně krvácí.

5. kolo: Druhá čtvrtina zápasu před námi.


4. kolo: V závěru kola zahnal Konečný soupeře do rohu a tam jej dostal do velké defenzivy, Achour ale ataky soupeře ustál.

4. kolo: Obočí Konečného pořád nepříjemně krvácí, cutman bude mít skutečně velkou práci, v ringu je ale český boxer aktivnější a lepší.

4. kolo: Čtvrté kolo před námi...


3. kolo: Český ranař má ale nepříjemné zranění na levém obočí, bohužel jsem neviděl, zda po úderu nebo některé ze srážek hlavami. Krvácí to každopádně hodně.

3. kolo: Opět vyrovnaná polovina kola, Konečný skvěle uhýbá, ale sám dává úderů taktéž relativně málo.

3. kolo: Jdeme dál...


2. kolo: Druhá polovina kola už je v režii českého boxera a také jeho dcerek, které jej pořádně povzbuzuji...

2. kolo: Druhé kolo začal Achour sérií pěti, šesti direktů, postupně ale opět převzal střed ringu Konečný, přesto je zápas stále hodně vyrovnaný a opatrný.

2. kolo: Startujeme do dalších 180 vteřin...


1. kolo: Už po prvním kole má Achour červený kraj žeber, český boxer převzal ve druhé polovině kola iniciativu a jasně dominoval.

1. kolo: Hodně opatrná první minuta, ve které Konečný vyčkává, Achour se snaží rozbít jeho dvojitý kryt.

1. kolo: ZAČÍNÁME...


Hymny nás v tomto zápase minuly, takže přestavení boxerů a jdeme do zápasu!

Hard as a Rock a přichází do haly Lukáš KONEČNÝ...

Jako první přichází do ringu Francouz Karim Achour.

Ring Girls s vlajkami jsou v ringu, čekáme  na boxery...


20:45 Skončil zápas McMorrowové s Raouiovou a jdeme na náš plánovaný on-line...

20:00 Už se pouze čeká na zápas dvou dam dnešního programu - Nadii Raouiové s Melissou McMorrowovou a pak už očekávaný duel Lukáše KONEČNÉHO s Francouzem Karimem Achourem.

19:20 A nyní už se v své šatně (kde osiřel) Lukáš připravuje na zápas, který odstartuje zhruba okolo 20:30 hodin. Aktuálně se cítí skvěle, hýří úsměvy a pohodou, tak věřme, že mu to vydrží... :-)

19:05 Lukáš Konečný si prohlédl duel Pepína Obešla, pak se šel připravovat do své šatny, kterou sdílel s Georgem Grovesem a Moritzem Stahlem.

PŘEDCHOZÍ ZÁPASY:

Moritz Stahl (4-0) - Joszef Orsos (5-8): Zápas skončil čistým knockoutem už prvním kole, z vítězství se mohl radovat stájový kolega Lukáše Konečného STAHL.

Josef Obešlo (3-1-9) - Enrico Kölling (5-0): Šestikolový souboj skončil nakonec bodovým vítězstvím favorizovaného Němce KÖLLING, který ale nebyl po celý zápas tím lepším v ringu. Duel ale zvládl lépe takticky.

Baker Barakat (37-4-14) - George Groves (18-0): Na rychlo vložený duel vyhrál podle očekávání ostrovní boxer, když v závěru druhého kola ukončil zápas ringový po prvním počítání a následném tlaku GROVESE.

Gbenga Oloukon (18-9) - Edmund Gerber (23-1): Zajímavý zápas, ve kterém byl po většinu lepším Gerber, jenže v sedmém kole sežral několik dobrých levých háků svého soupeře a zjevně hulil, stejně jako v závěru osmého kola po Oloukonově zvedáků. Do počítání jej ale nigérijský ranař dostat nedokázal a tak nakonec prohrál těsně na body (77-75, 77-76, 77-76)! GERBER ale opět nepřesvědčil.

Nadia Raouiová (15-1-2) - Melissa McMorrowová (9-3-3): Bojovné, parádní utkání, ve kterém byla Raouiová ta tvrdší a přesnější boxerka, zatímco McMorrowová ta rychlejší a v neustálém tlaku. Na body nakonec vyhrála těsně 2:1 obhájkyně titulu MCMORROWOVÁ!

PODROBNOSTI KE GALAVEČERU V MAGDEBURGU:

 

{jcomments off}