Profiboxing.cz



Bradley vs. Provodnikov: roztříští se 'Písečná bouře' o uralské pohoří?

  • Zveřejněno 16. 3. 2013 16:30
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 5190

Bradley vs. Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.comBradley vs. Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.comCARSON – Tak trochu stranou zájmu se utkají v boji o titul mistra světa WBO ve velterové váze jeho americký držitel Timothy Bradley (29-0) a ruský vyzývatel Ruslan Provodnikov (22-1). Důvod je zřejmý: spousta fanoušků i odborníků totiž Bradleyho coby šampióna neuznává...

Vypískán ve slovutné MGM Grand v Las Vegas. Potupen komisí pěti nezávislých rozhodčích, který potvrdili vědomí všech a to, že nevyhrál. Místo uznání výsměch a dokonce výhrůžky smrtí. Ne, takhle nevypadají oslavy šampióna, který dokázal jako první po sedmi letech porazit legendárního Filipínce Mannyho Pacquiaa.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Bradley vs. Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.comBradley vs. Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.com„Vyhrál jsem na Mannym. Ale nedostalo se mi žádného uznání za můj výkon. Nikdo, vůbec nikdo se mne nezastal. Cítil jsem se, jako bych něco ukradl. Trápilo mě to a hodně... Nevěděl jsem, jak se s tím mám vypořádat,“ svěřil se Bradley dva dny před zápasem s Provodnikovem LA Times.

„Rozumím tomu, že když porazíte Tigera Woodse, nejste automaticky Tiger Woods. O to mi ani nejde. Chtěl jsem jen trochu uznání. Trochu uznání za svůj výkon a za vítězství nad Mannym Pacquiaem,“ dodal devětadvacetiletý rodák z Cathedral City.

Bradley vs. Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.comBradley vs. Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.comPravdou je, že ať bodoví výsledek otočili či nikoliv (také se přikláníme v první verzi), tak Bradley rozhodně za svůj výkon proti Pacquiaovi rozhodně uznání zaslouží. Přestože opticky na Filipínce rychlostně nestačil, silově i technicky se mu ale vyrovnat dokázal. A navíc s ním vydržel v ringu všech dvanáct kol.

Devět měsíců po tomto duelu jej čeká nová výzva. Už coby šampióna. Možná úmyslně, možná nikoliv, jeho soupeř mu Pacquiaa bude zase tak trochu připomínat. Provodnikova, rodáka z podhůří Uralu, totiž pojí s hvězdným filipínským kongresmanem osoba kouče Freddieho Roache i fakt, že spolu trávili desítky hodin v tréninkovém kempu na Filipínách.

Bradley vs. Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.comBradley vs. Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.com„Provodnikov sice bude ve velteru boxovat poprvé, jeho úder je ale silnější než ten Mannyho,“ vyzdvihl svého svěřence z asijské části Ruska legendární trenér. Právě síla a pohyb směrem dopředu za každých okolností by měly být hlavní zbraní východoevropské mlátičky.

Jenže rozhodně to nebude mít snadné. Bradley si nenechává říkat „Písečná bouře“ pro nic za nic. Umí boxovat z ústupu, umí tlačit, umí se skvěle dostávat z klinčů či provazů. Soupeř si už už myslí, že jej má tam, kde potřebuje a najednou mu Bradley „proteče“ ze spárů a ještě drtivě zaútočí.

Bradley vs. Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.comBradley vs. Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.comCo z toho vyplývá? Domácí půda i žebříčkové postavení mluví jasně pro neporaženého Američana, který by si rád připsal do statistik jubilejní třicáté vítězství kariéry. Jenže Provodnikov rozhodně nebude chtít fungovat coby komparz. Pokud se mu povede oblíbenými háky na žebra rychlejšího soupeře zpomalit, může mu připravit v ringu hodně horké chvilky.

Takže, ačkoliv je duel umístěn trochu stranou zájmu do kalifornského Carsonu, ačkoliv jej server BoxRec.com ohodnotil pouze třemi hvězdičkami, mají se fanoušci určitě nač těšit. A také ti čeští, televizní část galavečera včetně vrcholu Bradley-Provodnikov odvysílá v Česku stanice Sport 2 od 3:00 hodin v noci na neděli.

PROGRAM GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!

Tim Bradley vs. Ruslan Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.comTim Bradley vs. Ruslan Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.com