Profiboxing.cz



Výuka britského fracka se nekonala. Fury s přehledem utančil Johnsona

  • Zveřejněno 1. 12. 2012 23:59
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 7836

Tyson Fury vs Kevin Johson / zdroj foto: www.dailymail.co.ukTyson Fury vs Kevin Johson / zdroj foto: www.dailymail.co.ukBELFAST - Dvacet zápasů, dvacet vítězství. Čtyřiadvacetiletý britský obr Tyson Fury (20-0) pokračuje ve svém bezchybném tažení těžkou váhou, když v severoirském Belfastu porazil o devět let staršího Američana Kevina Johnsona (28-1-3). I přes svá ostrá předzápasová prohlášení se po závěrečném gongu oba rivalové sportovně objali.

Ostrovní favorit se sice podle očekávání probil k výhře, podle očekávání byl ale i styl Furyho triumfu, když se rodák z Manchesteru musel spokojit "pouze" s přesvědčivým triumfem na body po dvanácti kolech hodně takticky vedeného souboje (dvakrát 119-108, jednou 119-110). Fury se tak jednu výhru přiblížil ke svému cíli - k možnosti vyzvat k souboji o titul šampióna WBC, kterým je momentálně Ukrajinec Vitalij Kličko (45-2).


DÁLE K ZÁPASŮM SUPERTÍHY O TOMTO VÍKENDU:


Před zápasem sliboval Kevin Johson, že svého britského soupeře vyškolí a že po sobotní drtivé porážce mu ukončí kariéru. V ringu však na jeho slova ani zdaleka nedošlo.

V duelu dvou titánů s dlouhými pažemi (208 cm Johnson, 216 cm Fury) totiž kromě čtvrtého, pátého a sedmého kola jasně dominoval Fury, který se lépe pohyboval na nohou a pracoval přední rukou. Oproti některým svým předešlým zápasům navíc zapracoval výrazně na obraně.

Tyson Fury vs Kevin Johson / zdroj foto: www.dailymail.co.ukTyson Fury vs Kevin Johson / zdroj foto: www.dailymail.co.ukTo se potvrdilo právě ve třech výše zmíněných kolech, kdy třiatřicetiletý Američan několikrát dokázal, že umí také útočit a Furyho dostal do defenzivy. 206 centimetrů vysoký domácí bijec se dokázal z provazů vždy elegantně dostat a tak ho nakonec nemusel trápit ani veřejné napomínání a odečet jednoho bodu za údery za hlavu.

Od osmého kola, kdy si byl Fury vědom svého bodového náskoku a zjistil, že Johnson ne nadarmo ustál i dvanáct kol ukrajinskému knockoutérovi Vitaliji Kličkovi, tempo zápasu výrazně opadlo a britský boxer se snažil zápas takticky dovést do závěrečného gongu bez zbytečného riskování.

To se mu nakonec i povedlo, jeho soupeř s přezdívkou "Kingpin" se totiž na výraznější tlak nezmohl a na konci zápasu tak mohl gratulovat Furymu k zaslouženému triumfu.

"Je to kluzký chlap, hodně těžko se trefuje. Není typem boxera, kterého dokážete složit pár údery, naopak je to prvotřídní bojovník. Vyhrál jsem díky svému srdci," prohlásil pro televizi Channel 5 vítěz. "Měl jsem hodně dobrou taktiku, ale on ho svojí agresivitou přebil, v závěru to ale už byl docela nudný souboj," řekl celkem kriticky Johnson.

Pokud již tentokrát budou platit nařízení federace WBC, měl by se čtyřiadvacetiletý britský ranař utkat s vítězem souboje Chris Arreola - Bermaine Stiverne (26. ledna) o právo vyzvat na souboj šampióna této organizace.

Tím je prozatím již zmíněný starší z bratrského klanu Kličků. Pokud by se rozhodl odejít do boxerského důchodu, byl by podle všeho duel Fury vs. Arreola-Stiverne už přímo titulovým o uvolněný pás mistra světa.

PROGRAM GALAVEČERA A VÝSLEDKY NALEZNETE ZDE!