Profiboxing.cz



Price má plán: Nejdříve zničí Skeltona, poté Chisoru a pak jednoho z Kličků

  • Zveřejněno 30. 11. 2012 13:45
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4991

David Price vs Matt Skelton / zdroj foto: internetDavid Price vs Matt Skelton / zdroj foto: internetLIVERPOOL – V posledních dvou letech už zničil čtyři své krajany, nyní se chystá na pátého, poté šestého a poté? Poté chce dvoumetrový talent těžké váhy David Price (14-0) světový titul, což znamená přemoci jednoho z ukrajinských bratří Kličků. Nejdříve mu ale stojí v cestě Matt Skelton (28-6).

Vypadalo to na předem domluvený scénář. Price 13. listopadu vyprovodil za necelých 90 vteřin z ringu „nejhoršího olympijského šampióna v profesionálním ringu“ Audleyho Harrisona a během pár desítek hodin už bylo jasné, že jeho dalším soupeřem bude Skelton.

Mnozí nad tím zápasem ohrnuli nos. Nástupce Kličků a pozve si do ringu pětačtyřicetiletého Skeltona? Proč? Jenže kroky 203 centimetrů vysokého Price a jeho manažera Franka Maloneyho mají smysl. Dallas, McDermott, Sexton, Harrison. Devětadvacetiletý hrdý rodák z města nad řekou Mersey jde postupně žebříčkem těžké váhy mezi svými krajany vzhůru.

Skelton je totiž momentálně britskou pětkou, hned za čtyřlístkem Haye, Fury, Price a Chisora. „Pokud porazím Matta, tak mým dalším soupeřem bude Dereck Chisora. Bude to jediný britský boxer na mé úrovni ochotný se mnou boxovat, Haye totiž neustále tvrdí, že buďto titul mistra světa nebo nic,“ pronesl v tomto týdnu Price.

David Price vs Matt Skelton / zdroj foto: internetDavid Price vs Matt Skelton / zdroj foto: internetS ohledem na nevraživost mezi ním a Tysonem Furym asi málokoho překvapilo, že ve své poslední větě vynechal právě jeho. „Já bavím fanoušky knockouty, Fury svou tupostí. Ale když ho to baví,“ neopomněl si přece jen do o tři centimetry vyššího krajana rýpnout.

Poté se ale již slovně soustředil na Skeltona. „Matt je bojovník. Bojovník, který se mi narozdíl od jiných bojovníků nevyhnul. Čeká mě těžký souboj. Od chvíle, co jsem získal své pásy, tak jsem moc času v ringu nestrávil, myslím, že Skelton tohle může změnit. Je tvrdý, odolný, má nebezpečný úder,“ složil Price na ramena o devět kilogramů lehčího soupeře několik komplimentů.

Co na to Skelton? „Bude to velký zápas, čeká mě velký soupeř. David je předurčen pro velké zápasy a podle toho k tomu přistoupím. Je to pro mě ohromná příležitost, tituly britské federace a Commonwealthu jsou pořádnou motivací. Trénoval jsem tvrdě, jsem plně soustředěný na zápas a už se moc těším do ringu,“ pronesl britský veterán.

Ten je sice většinou podceňován, dynamit ve svých rukavicích ale rozhodně ukrývá. Své by o tom mohli vyprávět náš Láďa Kovařík, Michael Sprott nebo i Kevin McBride. Skelton má na kontě 34 profesionálních zápasů, z toho 26 skončilo před limitem ať v jeho prospěch či naopak.

Žádného velkého oťukávání se tak fanoušci v hale liverpoolského závodiště v Aintree obávat nemusí. „Chci ale boxovat podle svého plány, své taktiky, nehodlám přistoupit na tu Matta. Každopádně chci další knockout. Cítím se neskutečně silný, sám jsem překvapný, jaký progres jsem za poslední dobu udělal. Když si navléknu zápasové rukavice, cítím se neuvěřitelně,“ dodal Price.

Jak se bude cítit v ringu proti Skeltonovi? A jak se on bude cítit v ringu s ním? To zjistíme dnes večer. Duel by měl kromě americké televize USA WealthTV vysílat také Eurosport, ve svém programu jej má naplánován od 23:30 hodin.

My vám samozřejmě přineseme ze zápasu report a následné ohlasy!

PROGRAM GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!