Profiboxing.cz



DENÍK KONEČNÉHO Držte mi večer palce! Budu vaši podporu potřebovat!

  • Zveřejněno 23. 3. 2013 9:00
  • Napsal Lukáš Konečný
  • Zobrazeno: 5865

Lukáš Konečný na tiskovce / zdroj foto: SES BoxingLukáš Konečný na tiskovce / zdroj foto: SES BoxingMAGDEBURG – Den D je tady, Lukáše Konečného čeká první zápas po přestupu do střední váhy. Jak ale slíbil, ještě před tím se podělil těsně před půlnocí o své poslední pocity se čtenáři webu Profiboxing.cz. Takže začínáme... „Milý deníčku...“

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

V pátek jsem vstával někdy kolem osmé, spánek celkem ušel. Váha mi hned po ránu ukázala 73.8kg, ale věděl jsem, že je to blbost. Prvně se znám, jak vlastní boty a za druhý jsem věděl, že jsem tolik večer nepil. K snídani jsem si dal pár sušenek a zapil asi 0.3l jonťáku. No a to bylo vše.

Trénink byl naplánován až na 11:30 hodoin abych pak nemusel držet finální váhu dlouho. Ale čekání na trénink bylo dost dlouhý. Klasicky jsem hrál na iPadu a chvilkami i mariáš na PC, vyřídil maily a trochu práce. Na trénink jsem dorazil dříve, nějak jsem se nemohl dočkat. Váha ukázala kilo přes, což jsem přesně čekal. Plán byl vypotit kilo a půl, abych si mohl dát polívku a zapít to trochou pití. Nechtěl jsem mít večer po vážení příliš scvrklý žaludek.

Trénink se skládal z rozcvičky, pár kliků a dvě kola stínového boxu. Pak kolo na aparátech a tři kola lapy, trenér mě celkem honil, takže jsem se rozpotil a pak běhal 30min na páse, ale jen lehce, rychlostí 11.1km/hod. No a váha ukázala to, co jsem si naplánoval: 72.0kg! Takže jsem si zašel na polívku a zapil to trojkou vody a tím byla sranda u konce. Věděl jsem, že teď už si do vážení budu ústa jen vyplachovat :-)

Ještě jsem se zastavil v kanceláři, podepsal smlouvu na zápas i prodloužení smlouvy mezi mnou a SES. Pak jsem se zastavil v obchodě a nakoupil spoustu pití, čokoládu a podobně, abych se mohl potěšit večer u PC. Když jsem si na hotelu vyskládával na parapet za oknem tu spoustu nápojů, tak mi tři flašky nenávratně spadly někam, kam jsem se pro ně nemohl dostat ... no šikula. Na vážení jsem vyrazil již dříve, jelikož od 15:00 probíhali zdravotní prohlídka. Tam vše klaplo a poslední minuty před ofiko vážením v místním velkém obchodě s nábytkem byly opravdu těžký. Prostě obrovská žízeň a blízkost toho okamžiku, kdy už budu moci pít a jíst.

Na vážení bylo zase strašně narváno fanoušky, rozdávali jsme autogramy a fotili se, nic příjemného,  když jste nervózní a žížnivý :-). Vážení ale začalo relativně na čas, krátce po 16:00 hodin, ale bohužel pro mě, ve stejném pořadí jako zítřejší zápasy. Takže Pepa Obešlo, s kterým už jsem tam dlouho diskutoval, byl druhý na řadě a já si musel počkat. Byl jsem třetí od konce.

Je zajímavé, že jakmile už můžete pít i jíst, tak vás chutě přejdou. Na váze jsem měl 72.3kg, celkem jsem si oddychl, protože už jsem se nijak kontrolně nepřevažoval. Na druhou stranu mám v tom opravdu hodně zkušeností a kolikrát mi stačí se podívat do zrcadla a vím snad na gram kolik kilo mám! Tentokrát jsem toho ani moc nevypil a už jsem měl břicho naprosto plný. Na jídlo jsme jeli rychle a dali si nudle s kuřecím a hovězím a trochu salátu. Zapil jsem to špeci... prostě věci, které jsem si více méně nedopřál od ledna.

Cítil jsem se ale příšerně, plný břicho a nemohl jsem se ani hnout. Vzal jsem Obešla s jeho sekundantem Míšou Markem k nim na hotel (bydlí 400 metrů ode mě). Chvilku jsem se zdržel na pokoji a asi za hodinu vyrazil do Mekáče nakoupit si menu. To jsem si vzal s sebou, zastavil se pro kluky na hotelu a jel za kamarádem Mirkem, koukat na fotbal s Dánskem ... No jistě víte, náladu jsme si nijak nespravili. Utekli jsme po dvou pivech a za stavu 0:2, moc se na to koukat nedalo :-(

Zítra snad večerní program na ČT Sport bude bavit český fanoušky více!!! Udělám pro to vše. Teď už jsem na hotelu (okolo půlnoci), popíjím sportovní nápoj (zásoby pití mám i přes okenní ztráty velké) a teprve tady koušu do burgru ... jsem furt plný :-).

V sobotu už psát jistě nebudu, takže trochu dopředu avizuji předzápasový program. Na 9:00 hodin je naplánována snídaně, konečně si užiji tu luxusní zde na hotelu, ale stejně budu mít furt plný břicho a kromě pár džusů toho asi moc nedám. Počítám, že kolem 11:00 hodiny se půjdeme někam všichni ze stáje projít či proběhnout. Pak dám lehký oběd a budu očekávat příjezd rodinky ke mě na hotel. Přejedou mi všechny dcerky s manželkou i maminkou. Rychle je ubytuji a půjdu se pokusit usnout.

Budíček mám naplánován tak na 16:00 hodin. To mi dorazí Rafan z Prahy, který mi namaluje reklamu na záda. Bude tam samozřejmě Královopolská Brno a.s. a na ramena tentokrát netradičně 4PM.cz, což jsou hodinky, které nosím :-). Pak mě čeká přesun do haly, kde chci být již na začátek, abych viděl boxovat Pepu.

Mezitím budu muset trochu přerozdělovat lístky pro známý co přijedou. Vlastně je naplánován i nějaký malý rozhovor pro Českou televizi. No a pokud se nepletu, tak reportér Tonda Vavrda z webu Profiboxing.cz dorazí až na začátek večera, takže mě už snad nebude otravovat blbými (ne)novinářskými otázkami! :-) Po zápase snad budu mít náladu dobrou náladu, uvidíme!

Držte mi palce

Luky