Profiboxing.cz



NÁZOR L. KONEČNÉHO: Pacquaio? Ano, ten by mohl Mayweathera potrápit!

  • Zveřejněno 19. 9. 2013 13:00
  • Napsal Lukáš Konečný
  • Zobrazeno: 4944

Perfektní obranná práce Floyda Mayweathera jr. / zdroj foto: www.sho.comÚSTÍ NAD LABEM – Slibované a žádané je zde. Po názorech Filipa Miňovského a redakce Profiboxing.cz se k duelu Flyoda Mayweathera se Saulem Alvarezem vyjádřil také náš nejúspěšnější profesionální boxer Lukáš Konečný.

Ten sice neviděl kvůli svým „běžeckým aktivitám" zápas živě v neděli ráno, kvůli vám (i sobě) jej ochotně zhlédl ze záznamu a následně odpověděl nejčastěji skloňované dotazy a názory fanoušků...

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Jak se ti zápas Mayweathera s Alvarezem líbil?

Byl to pohledný duel, hodně taktický, což ze strany Floyda celkem chápu, ale Alvarez to asi měl otevřít více. Každopádně Floydova rychlost je pro mě neuvěřitelná!

Už jsi to naznačil, ale co tedy udělal Alvarez špatně a proč?

Je to jednoduché - přistoupil na Floydův styl boxu, ovšem on se s ním rychlostně a co se postřehu týče rovnat nemůže. Podle mého názoru ho měl zkusit takzvaně umlátit, prostě jet svůj typický box. Měl více riskovat, snažit se, tlačit na Floyda. Kondici na to má.

Je podle skutečně Floyd neporazitelný a kde se dle tebe skrývá jeho případná slabina, kromě velkého ega a případného podcenění přípravy či samotného soupeře, což se ale také příliš neděje?

Na každého psa se najde hůl (smích), prostě každý je k poražení. Jde o to, stanovit dobrou taktiku a být samozřejmě skvěle připraven. Je třeba si uvědomit, že není snadné taktiku udržet celých dvanáct kol (soupeř si ji totiž stanovuje také), nedostat náhodný úder a podobně. Je to hodně i o psychice... Na druhou stranu Floydova největší deviza jsou zkušenosti a rychlost a právě tu ve svém věku již začne pomalinku ztrácet.

Líbí se ti boxersky a myslíš, že je oprávněně světovou jedničkou?

Nedá se nic dělat a i když to říkám nerad, tak podle mě je oprávněně číslo jedna na světě.

Mluví se o dalších Mayweatherových soupeřích, opět se vrátilo téma superšlágru s Mannym Pacquiaem a drtivá většina fanoušků si myslí, že právě on by na Mayweathera platit mohl...

Ano. I já si myslím, že Manny by opravdu svým počtem úderů a nasazením mohl na Floyda platit. Byl by to velmi zajímavý duel, Pacquaio by se musel trochu více krýt, než je zvyklý, jelikož jistě hrozí, že ho Floyd bude za aktivitu trestat, jelikož jeho kontra údery nemají konkurenci, ale myslím si, že by Mannyho tlak nemusel vydržet po celý zápas.

A co další často zmiňovaná jména: Khan ve Wembley, Martinez nebo Floydův kamarád Broner? A co říkáš na Hopkinse, který asi hodně překvapil tím, že by se s ním – ve střední váze - chtěl utkat?

Těžko spekulovat, minimálně si však myslím, že Khan by neměl vůbec šanci s ním doboxovat na body... Duel s Hopkinsem by mě sice zajímal, o tom žádná, ale zároveň si myslím, že by to nebyl divácky zajímavý duel. Oba jsou to velcí stratégové a taktici, Bernard možná ještě větší než Floyd.