Profiboxing.cz



Den zúčtování! Mašina jménem Stieglitz rozdrtila Abrahama!

  • Zveřejněno 24. 3. 2013 5:19
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 5722

Zavřené oko Arthura Abrahama / zdroj foto: www.ard.deZavřené oko Arthura Abrahama / zdroj foto: www.ard.deMAGDEBURG - Tohle byl koncert. Německý vyzývatel Robert Stieglitz (44-3) totiž ve čtyřech kolech doslova spláchl z ringu šampióna WBO v super střední váze Arthura Abrahama (36-4) a sebral si zpět titul, o který jej rival připravil před necelým půl rokem. A třetí vzájemný duel visí ve vzduchu...

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU ZDE:

Už nástup do ringu značil, co se bude dít v něm... Osm tisíc fanoušků spustil souboj hlasivek poté, co si nástup užil nejdříve bijec žíjící v Magdeburgu - Stieglitz a po něm i šampión z Berlína Abraham.

Vyzývatel totiž na svého soka vletěl jako utržený ze řetězu a "Král Artuš" nebyl schopen v první polovině úvodního kola Stieglitze trefit. Respektive neměl kdy. A de facto nejen 90 vteřin úvodního dějství, ale i zbytek kola.

Ve vyčkávací taktice následně pokračoval Abraham i v kole druhém a to se mu stalo usudným. Sice nejprve na hranici poslední minuty druhého pokračování souboje Stieglitze "nahulil" úderem do zátylku, v závěru kola ale přišel klíčový okamžik zápasu...

Stieglitz zahnal protivníka do "jeho" rohu a v kombinaci trefil drtivý pravý vytočený hák na oko Abrahama. Ještě než ten se vymotal z dvojitého krytu (zjevně otřesen), jeho levé oko bylo z poloviny zavřené. Ve svém rohu následně předvel šampión hodně divoká gesta se svým cuttmanem a v tu chvíli bylo zřejmé, že dnešní večer mu patřit nebude.

Abraham vs. Stieglitz / zdroj foto: Jitka StupkováAbraham vs. Stieglitz / zdroj foto: Jitka StupkováRozhozený rodák z Jerevanu duel v přestávce do čtvrtého kola zápas po diskuzi s ringovým lékařem zabalil. "Nešlo pokračovat v zápase. Viditelnost a prostorové vnímání Abrahama bylo během jednoho kola sníženo o padesát procent, byl by to hazard s jeho zdravím, pokud by se pokračovalo," vysvětlil své doporučení ringové lékař Walter Wagner.

V tu chvíli slavící GETEC Aréna značně otestovala práci stavebních dělníků a místním statikům jistě přibyla na čele nejedna vráska. Asi málokdo viděl distingovaného šéfa SES Ulfa Steinfortha tak divoce slavit v ringu vítězství svého svěřence, jako právě nyní.

"Třetí souboj Abraham-Stieglitz? Proč ne, ale je věcí jednání. Zatímco v prvním případě byla odveta zakotvena ve smlouvě, tentokrát tomu tak nebylo. Není to naše povinnost, uvidíme," pronesl nadšený Steinforth ještě v ringu pro ARD. "Teď je to mezi mnou a Robertem 1:1. On svou odvetu dostal, snad ji dostanu nyní i já," hlesl zklamaný Abraham.

Pokud by záleželo jen na boxerech samotných, třetí souboj by mohl být téměř okamžitě (po vyléčení Abrahamova oka). "Znovu a znovu mne baví souboje s Arthurem, takže já jsem pro," zářil štěstím v titulem mistra světa kolem pasu a přítelkyní Taťánou kolem krku jednatřicetiletý novopečený šampión.

"Robert je nyní můj hrdina... Stanovili jsme si taktiku, kdy měl Abrahamovi chodit na tělo a rvát se s ním a splnil ji do puntíku, ve druhém kole, ale i v tom prvním ukázal, že to byla správná strategie," zářil po zápase štěstím i prvním Stieglitzův gratulant - kouč Dirk Dzemski, který zažil i díky vítězství Lukáše Konečného skutečně snovou noc.

"Vyšlo jim to, klobouk dolů. Ve druhém kole Robert ukázal, co v něm skutečně je," uznal i nezvykle pokorně porážku kouč Abrahama Ulli Wegner, který si s sebou do Magdeburgu přivezl pro jistotu vlastní obrovský pojízdný reklamní kamión. Titul si v něm ale zpět do Berlíne neveze...

 


 

VIDEA A GALERII Z CELÉHO GALAVEČERA VÁM NABÍDNEME V NÁSLEDUJÍCÍCH DNECH!


 

V dalších zajímavých duelech galavečera zvítězilo favorizované duo těžkých vah spolupořadatelské stáje Sauerland Event - Edmund Gerber (23-1) a Robert Helenius (19-0). Ani jeden z nich opět nepřesvědčil a oba byli fanoušky vypískání.

Gerber totiž porazil 3:0 těsně na body Nigérijce Gbengu Oloukona, který jej dokázal dostat v sedmém a osmém kole do těžkých problémů, k jeho smůle ale bohužel nikoliv do počítání. Vítězství Gerbera tak sice bylo nepřesvědčivé, těsné, ale zasloužené, i když zápasu by více slušela remíza.

To samé platí i druhém jmenovaném souboji, ve kterém Helenius nastoupil proti dalšími bijci tmavé pleti a poslednímu přemožiteli práve Gerbera - Michaelu Sprottovi. Britský ranař a sympaťák opět ukázal, že se nebojí nikoho a ničeho a poodkryl skutečnost, že Helenius bude ještě muset hodně zapracovat na všech aspektech svých schopností, aby se mohl seriózně ucházet o post jednoho z vyzývatelů bratří Kličků...

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!