Profiboxing.cz



Krvavé vítězství. Konečný ale titul mistra Evropy vybojoval

  • Zveřejněno 23. 3. 2013 21:53
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 7256

Konečný vs. Achour / zdroj foto: Jitka StupkováKonečný vs. Achour / zdroj foto: Jitka StupkováMAGDEBURG - Byly to nervy, ale nakonec český boxer Lukáš Konečný (49-3) na body snaživého Francouzem Karima Achoura (14-2-4) porazit. Konečný se krvavě zranil na levém oku ve třetím kole po srážkách hlavami a ringový zápas v polovině dvanáctého kola ukončil. Po dobodování ale zněl verdikt jasně: 3-0 pro Konečného!

Už ve třetím kole přišla srážka hlavami mezi Konečným a Achourem a nastaly komplikace pro český plán, který byl jasný: zisk titulu mistra Evropy WBO ve střední váze. Brněnskému rodákovi totiž srážka otevřela levé obočí, jenž začalo silně krvácet.

"Věděl jsem, že to bylo po úderu hlavami, hned jsem to ostatně naprášil rozhodčímu," řekl Profiboxing.cz po zápase Lukáš ke svému zranění. "Musím říct, že to nebyl první zápas nebo sparing s Francouzem a že jsou korektní, omlouval se mi za to, nebyl to úmysl, ale nebylo to po úderu, věděl jsem, že když se to ukončí před limitem, bude se dobodovávat," přidal český bijec.

DALŠÍ NOVINKY:

V dalších dvou kolech to sice zanechalo na Konečném stopy a Francouz byl překvapivě tím lepším boxerem v ringu. Českého boxera krvavé zranění limitovalo, přesto dokázal ve druhých polovinách jednotlivých kol být aktivnějším a přesnějším.

"Na chvíli mne to skutečně zastavilo, ale pak jsem se myslím rozjel, byl jsem lepší. Na druhou stranu, věděl jsem, že mám navrch a tak jsem do toho asi nešlapal úplně stoprocentně, prostě jsem věděl, že když přijde předčasný konec, vyhraju na body, boxoval jsem relativně v klídku," pokračoval Konečný.  Od sedmého kola to vypadalo, že se podařilo cutmanovi zpomalit krvácení Konečného obočí a to mělo za následek i zvýšení aktivity z českých rukavich.

Od jedenáctého kola se ale přidalo u ústeckého bijce, kterého přijela podpořit i manželka Jarka s dcerkami, i zranění nosu, které mělo nakonec za následek konec duelu v polovině dvanáctého kola. K nevoli fanoušků se musel zápas dobodovat a u tří rozhodčích to český boxer zaslouženě vyhrál jasně 3:0 na body (118-110, 116-112, 118-110).

"Vím, že se to ukončilo vlastně v závěru zápasu, ale já jsem měl skutečně před sebou mlhu, nic jsem neviděl. Nemělo cenu riskovat nějaký průšvih v podobě náhodného úderu od soupeře a abych skončil na zemi. Nic jsem neviděl, tak jsem na to raději ringového upozornil a ten to ukončil," pronesl čtyřiatřicetiletý bijec.

První krok - zisk evropského titulu - tak má Konečný za sebou, k tomu dalšímu - boji o světový pás dnes v Magdeburgu nakročil. "Platí, že titul bych chtěl obhajovat někdy na přelomu května a června v Česku, ale už v tu dobu by se mělo jednat o mém zápase o titul mistra světa. Nudit se tedy teď rozhodně nebudu," zakončil novopečený evropský šampión, nyní již ve střední váze.