Profiboxing.cz



Bez pochybností. Trout se vypořádal s Cottem a pás WBA mu dál říká pane

  • Zveřejněno 2. 12. 2012 5:44
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4794

Austin Trout vs Miguel Cotto / zdroj foto: Repro TVNEW YORK - Nepovedený rok 2012 má za sebou hvězdný Portoričan Miguel Cotto (37-4). Poté, co v květnu padl v nádherném souboji s nejlepším boxerem současnosti Floydem Mayweatherem juniorem (42-0), prohrál v noci na dnešek v newyorské Madison Square Garden s dalším neporaženým Američanem - Austinem Troutem (25-0). Ten jasně 3:0 na body (117-111, 117-111, 119-109) obhájil pás WBA v lehké střední váze.

Vždy nejtěžší možnou cestou. Tak postupuje svou kariérou dvaatřicetiletý Portoričan Miguel Angel Cotto. Poté, co 5. května nestačil v ostře sledovaném souboji na Floyda Mayweathera juniora, za svého dalšího soupeře si vybral taktéž neporaženého Američana Austina Trouta.

"Miguel je velký bojovník, za to si zaslouží obdiv," prohlásil před zápasem sedmadvacetiletý šampióna WBA a ta samá slova zopakoval také v ringu po svém pro mnohé překvapivém triumfu. Překvapivém, ale bez jakýkoliv pochybností zaslouženém. Ostatně tak, jak se sluší a patří na muže s přezdívkou "No Doubt".

Miguel Cotto - Austin Trout zapas / zdroj foto: Repro TVCotto se sice do Trouta zakousl a po prvních dvou kolech, kdy se nedokázal dostat svému soupeři na tělo přes jeho rychlou přední ruku jej ve třetím a čtvrtém kole dokázal zatlačit do defenzivy a několikrát Troutovi přidělal v provazech pořádné horké chvilky.

V tu chvíli to vypadalo na jasnou záležitost pro favorizovaného Cotta, který se v neyworském svatostánku Madison Square Garden cítí jako doma a vyhrál zde všech sedm svých předešlých soubojů. Ostatně, že Trout přijel na nepřátelské území značil i fakt, že ač šampión, nastupoval do ringu coby první.

A ještě v šestém kole se zdálo, že si Cotto skutečně pás mistra světa domů odnese. V ringu byl rychlejší, tvrdší a přesnější, proti tahaným úderům Trouta si dokázal šikovně povolovat a uhýbat jim. Jenže od sedmého kola začal pozvolný zlom.

Pro mnohé překvapivě to vypadalo, jako kdyby Cottovi, který si prostřednictvím svého kouče Pedra Díaze potrpí na špičkovou fyzickou kondici, docházely síly a misky vah se postupně více a více přesunovaly na stranu Trouta. Ofenzivně laděný Cotto od deváté kola více a více boxoval z ústupu, což mu jednoznačně nesvědčilo. Proč tomu tak bylo, ví ale jen on a jeho kouč.

Miguel Cotto - Austin Trout zapas / zdroj foto: Repro TVV desátém a jedenáctém kole byl Cotto, který už chodil do svých kombinací hodně otevřený, několikrát blízko velkým problémům v podobě počítání. Nakonec vše ustál a ve dvanáctém kole předvedl spolu s Troutem fanouškům parádní vyvrcholení zápasu, po kterém ale bylo jasné, kdo zvítězí.

Přestože vítězství Trouta odpoví spíše poměr bodů 117-111 než 119-109 (Profiboxing.cz napočítal 117-112), na jeho zaslouženém triumfu to nic nemění. Jindy vstřícný Cotto se šel ihned po zápase obejmout se svými nejbližšími, když jeho nejmladší syn Luis Aquino prohru otce oplakal, a bez delšího povídání zmizel v útrobách 20tisícové arény.

Trout svým triumfem podle všeho zmařil očekávaný květnový souboj mezi Cottem a mexickou kometou Saulem Álvarezem, který byl na zápase osobně přítomen. I když...

Jak zaznělo v úvodu: Cotto si nikdy snadnou cestu nevybírá. Pokud o souboj s ním bude stát dvaadvacetiletý Mexičan, je velká pravděpodobnost, že se jej fanoušci dočkaji.

A Trout? Ten by mohl být další v řadě, případně vyzvat na souboj svého věhlasnějšího krajana Mayweathera juniora. Dnešním výkonem ukázal, že by mohl pro něj mohl být tvrdým oříškem k rozlousknutí.

VÝSLEDKY CELÉHO GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!