Profiboxing.cz



Rodí se nový válečník! Dufek titul nevybojoval, ostudu ale neudělal

  • Zveřejněno 5. 11. 2012 18:32
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4439

Michal Dufek a Ališer Rahimov / zdroj foto: Repro TV Russia 2Michal Dufek a Ališer Rahimov / zdroj foto: Repro TV Russia 2PRAHA - Ani svůj druhý velký duel Michal Dufek (9-1-2) nevyhrál. Ovšem v bitvě s Rusem Ališerem Rahimovem (25-1) o pás Baltické oblasti WBC v lehké váze v Moskvě rozhodně ostudu neudělal. Naopak. A to přesto, že bodoví rozhodli jednoznačně ve prospěch domácího bijce (99-91, 100-90, 100-89).

Při pohledu na verdikt se zdá, že se v ringu konala jednoznačná záležitost a poprava českého boxera. Tak tomu ale rozhodně nebylo. Naopak, už vstup do zápasu ukázal, že Dufek slovo o prodání zkušeností z měsíc starého duelu s hvězdným Vitalijem Tajbertem myslí naprosto vážně a Rahimov zažil horko nejen v ringu, ale následně i v přestávce ve svém rohu.



Ve druhém kole tak boj ve Sportovním paláci Quant na předměstí Moskvy vyrovnal, závěr ale opět patřil českému bijci, stejně jako třetí pokračování boje, v jehož úvodu se zdálo, že byl Rahimov dokonce lehce otřesen. Devětadvacetiletý Dufek ale o šest let staršího a desítky zápasů (i s amatérským ringem) zkušenějšího soupeře dorazit nedokázal.

Přesto si i po čtvrtém kole vysloužil od komentátorů ruské televize Russia 2 pochvalu, když Dufka jednoduše označili za "Maladěce" (Bojovníka, borce). A slova chvály následně opakovali i po dalším kole, ve kterém se už ale začal silnější Rahimov přece jen výrazněji prosazovat a do problémů se naopak dostal svěřenec kouče Jurije Krivoručka.

Michal Dufek a Ališer Rahimov / zdroj foto: Repro TV Russia 2Michal Dufek a Ališer Rahimov / zdroj foto: Repro TV Russia 2"Po návratu z Německa jsem týden ležel s chřipkou, na přípravu jsem měl dva týdny. Nechci se ale vymlouvat, jedu si pro pás, udělám pro vítězství maximum," pronesl v rozhovoru pro Profiboxing.cz Dufek. A přestože si sám bijec pražské stáje Médea Boxing Team nehledal alibi, rozdíl v kondici obou bijců se kolo od kola prohluboval.

Druhou část výše citované věty ale Dufek plnil do puntíku. Několikrát se ocitl v problémech, v devátém kole mu byl odečten bod za opětovné sklánění hlavy, přesto se musel mít Rahimov před háky českého "drzouna" na pozoru až do závěrečného gongu po 10. kole.

Po něm sice mohl zaslouženě zvednout ruce nad hlavu a kolem pásu si připnout titul WBC Baltické oblasti, jeho soupeř během jednoho měsíce již podruhé ale jasně ukázal, že v žebříčku by si zasloužil rozhodně důstojnější postavení.

Mimochodem, v něm mu nyní patří na respektovaném serveru Boxrec.com 791. místo. Vítězi dnešního duelu - Rahimovovi - 25. pozice. Dufek ale potvrdil, že žebříčkové postavení není tak důležité jako srdce a vůle.

To by si ostatně měli uvědomit i někteří jiní boxeři (celosvětově), kteří v roli outsiderů často jezdí na galavečery jen pro finanční odměnu a neuvědomují si, že čestná a srdnatá porážka jim přinese z duelu stejné peníze a navíc si vybudují renomé a respekt, který jim může pomoct k ještě lepším zápasům.

Michal Dufek to pochopil a sklidil za to již podruhé v krátké době slova uznání a chvály od fanoušků v hale i od svého soupeře!

Michal Dufek a Ališer Rahimov

Michal Dufek a Ališer Rahimov / zdroj foto: Repro TV Russia 2Michal Dufek a Ališer Rahimov / zdroj foto: Repro TV Russia 2

Michal Dufek a Ališer Rahimov

Michal Dufek a Ališer Rahimov / zdroj foto: Repro TV Russia 2Michal Dufek a Ališer Rahimov / zdroj foto: Repro TV Russia 2

Michal Dufek s koučem Jurijem Krivoručkem před zápasem

Michal Dufek a kouč Jurij Krivoručko / zdroj foto: Repro TV Russia 2Michal Dufek a kouč Jurij Krivoručko / zdroj foto: Repro TV Russia 2