Profiboxing.cz



VIDEO Polská ostuda! Kdo vlastně vyhrál duel Rekowski vs. McCall?

  • Zveřejněno 2. 2. 2014 2:37
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4865

McCall vs. Rekowski / zdroj foto: FacebookOPOLE – V pořádnou frašku se proměnilo vyhlášení vítěze hlavního souboje v polském Opole mezi supertíhami Marcinem Rekowskim (12-1) a Oliverem McCallem (57-13), které s sebou nesl podtext pomsty Američana za zbití syna Eliji právě od Rekowského...

Bylo to zvláštní a nedůstojné ukončení jinak zajímavého a povedeného galavečera v Opole. Spíkr zápasu sice vyhlásil verdiktem 2-1 za vítěze Rekowského, jenže ringový zvedl paži McCallovi, než byl následně opraven.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Poté stanice Polsat Sport ukončila přenos s tím, že v rozhovoru v ringu pronesl šestatřicetiletý Rekowski, že si byl jistý tím, že McCalla porazil, že to byl těžký souboj a dalšími tradičními formulkami. Jenže u ringu stále čekal také americký veterán, který byl následně vyzván k tomu, aby do něj ještě jednou vstoupil a za jásotu publika mu byla opětovně zvednutá paže coby vítězi duelu. Tentokrát již správně.

McCall vs. Rekowski / zdroj foto: Facebook„Nikdy jsem nic podobného nezažil, ale děkuji Bohu, protože ten řídí osud nás všech a má jej v rukou. Udělal jsem to pro svého syna, protože ho miluji a chtěl jsem mu ukázat, že porazit Rekowského je snadné, i když je to dobrý boxer. Chybí mu ale zkušenosti," pronesl po zápase už coby vítěz McCall.

Připomněl tak důvod, proč se opětovně vrátil do Polska. Loni totiž právě Rekowski zbil v pěti kolech do krve Eliju McCalla a jeho slavný otec při tom „asistoval" v jeho rohu a následně odnášel v náručí zkrvaveného syna z ringu. Již tehdy hlásil, že se chce pomstít. Dočkal se.

A přestože při nástupu a hymnách chodil mezi šestnácti provazy jako tygr v kleci, do zápasu vstoupil hodně defenzivně, jako kdyby chtěl Rekowského unavit. To se mu i celkem dařilo. Polák, který tvrdil, že jediný recept na McCalla je neustálá práce na nohou i rukama se tím snažil řídit, jenže zároveň sem tam i tvrdé svého soupeře zasahoval.

Jenže McCallovi se nepřezdívá „Atomový Býk" jen tak pro nic, za nic, stejně tak všichni fanoušci boxu ví, že tenhle bývalý sparingpartner Mika Tysona a sám i mistr světa disponuje asi nejtvrdší bradou v historii těžké váhy. Přesto se Rekowski pouštěl s Američanem do přestřelek, zkoušel to v úvodních kolech až zbytečně silově.

Wawrzyk vs. Williams / zdroj foto: FacebookMcCall s klidem odolával a od třetí rundy vědom si převahy v tomto ohledu nad protivníkem začal s provokativním úsměvem na tváři, kterému navíc chybí přední řada spodních zubů, nebezpečně kontrovat a trefovat polského „Rexe" nepříjemně vytočeným zadním crossem. Tím jej také poslal do počítání, které ale domácí bijec zvládl vydýchat.

I v dalších rundách měl Polák, jemuž soupeř zlomil nos, opticky navrch, ovšem pokud zámořský bijec zapnul a začal tlačit, byl přesnější i tvrdší. Přesto se dalo na konci i dle Rekowskim odskákaného posledního osmého kola soudit, že bodoví přiřknout verdikt domácímu bijci. Nestalo se tak, i když...

Dle našeho počítání ale měl, nebo spíše mohl vyhrát šestatřicetiletý Polák (76-75), bývalý domácí juniorský šampión, který následně kvůli vysoké škole a „normální" práci přerušil na osm let boxerskou kariéru (76-76). Rekowski dle nás vyhrál pět z osmi kol, další bod ve prospěch McCalla přidalo i zmíněný down.

Bez jakýchkoliv pochybností naopak skončil další duel těžkých vah mezi vracejícím se Andrzejem Wawrzykem (28-1) a Britem Dannym Williamsem (45-21). Přemožitel Mika Tysona nevstoupil do souboje vůbec dobře, po tvrdé kombinaci soupeře se ocitl již v první minutě tvrdě na zemi a po následném druhém počítání ringový Williamse raději odmával. Ten sice stál na nohou, byl ale zjevně otřesený, ostatně i sám čtyřicetiletý ostrovní bijec proti verdiktu neprotestoval.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!