Profiboxing.cz



Box v Bílině: suverénní Šuda, blbinky Veloza a zabiják z garáže

  • Zveřejněno 29. 4. 2013 11:33
  • Napsal Profiboxing.cz
  • Zobrazeno: 5555

Box v Bílině / zdroj foto: Jaroslav FoldynaBox v Bílině / zdroj foto: Jaroslav Foldyna

PRAHA – Další fanouškovsky i boxersky zajímavý galavečer zažilo v pátek večer Česko. V Bílině se odboxovalo celkem deset profesionálních zápasů a některé zaplněný Zimní stadion v severočeském městě řádně rozproudily...

Nejlepší atmosféru kromě hlavního duelu Miguela Veloza (16-2-1) s Josefem Obešlem (3-1-11) měl souboj mezi domácím Václavem Polákem (0-1) a Vladimírem Feckem (5-3-57), který nakonec těsně nejednotným rozhodnutím rozhodčích vyhrál druhý jmenovaný.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Na galavečeru se představili také Luboš Šuda, který stále čeká na další větší zápas v zahraničí, či ještě loni amatér Martin Horák (2-0), kterého jsme vám představovali v reportáži od Standy Škody coby otce od rodiny, jenž se připravuje na zápasy doma v garáži.

Jak vám potvrdí následující řádky, kde si můžete přečíst krátký komentář Lukáše Konečného, vysloužil si pochvalu i od nejúspěšnějšího českého profesionálního boxera.

„Organizačně to nebylo úplně ono, ale atmosféra byla skvělá, což je nejdůležitější. Hala není největší, ale bylo narváno, asi dva tisíce lidí, takže skvělá kulisa.

Šuda si boxoval ve velkém klidu, až mě překvapilo v jak velkém vzhledem ke svému stylu, nakonec aniž by nějak chtěl, jeden z těch lehčích úderů šel soupeří přímo na bradu a ten padl jako podťatý...

Fecko s Polákem fanoušky pořádně rozproudil, byl to parádní bojovný zápas, Fecko vyhrál zaslouženě, ale klidně to mohla být remíza stejně jako nakonec i byla u zápasu Vosyka – Botoš. Maďar odcházel fyzicky, méně boxoval, ale když už se trefil, byly to bomby.

Miguel dělal příliš mnoho opiček, které nemají s profiboxem nic společného. Byl proti Pepovi lepší, techničtější, vyhrál zaslouženě. Obešlo bojoval, ale dělal zbytečné chyby: brada nahoře, ruce dole. Nějaká ta kola byla vyrovnaná, ale na výhru to rozhodně nebylo. Co se týká Horáka, tak ten se mi líbil, boxoval slušně, bude ale záležet, zda to potvrdí, až bude mít nějaké silnějšího soupeře."

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY GALAVEČERA ZDE!