Profiboxing.cz



Judah kousal, Garcíu ale nakonec nepokousal. Quillin řádil!

  • Zveřejněno 28. 4. 2013 7:03
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4375

Danny Garcia vs Zab Judah / zdroj foto: www.boxingscene.comDanny Garcia vs Zab Judah / zdroj foto: www.boxingscene.comNEW YORK - Nečekaně velké problémy nadělal americký veterán Zab Judah (42-8) neporaženému vládci lehkého velteru Dannymu Garcíovi (26-0). I přes potíže v první polovině duelu nakonec zápas doboxoval na body a nebyl daleko od nečekaného triumfu. První úspěšnou obhajobu titul mistra světa si zapsal také Peter Quillin (29-0).

Potenciální protivník české jedničky a toho času čísla tři ratingu WBO Lukáše Konečného vypráskal z ringu v sedmi kolech levorukého Fernanda Guerrera (25-2) z Dominikánské republiky. Šestadvacetiletého vyzývatele poslal k zemi dvakrát ve druhém kole a taktéž v posledním sedmém.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Mezitím roztančil nohy protivníka ještě několikrát ve třetím až pátém dějství, zatímco sám prokázal v několika ostrých přestřelkách skutečně velkou odolnost, výbušnost a sílu. Především jeho zadní cross na bradu je zbraní hromadného ničení, na kterou by měl mít devětadvacetiletý rodák z Brooklynu zbrojní pas.

Pokud se Konečný dočká své vysněné, třetí šance na boj o světový titul, čeká jej v osobě "Čokoládového dítětě" bez přehánění nejtěžší protivník kariéry (názor Konečného a video zápasu vám přineseme v týdnu).

V hlavním vrcholu večera se do sebe pustili García s Judahem a téměř patnácti tisícům fanouškům nabídli skutečně lahodné menu. Po prvním oťukávacím kole byl následující dvě překvapivě lepším a aktivnějším Judah, který se výborně pohyboval a nebezpečně kontroval.

Jenže když mu v polovině čtvrtého kola roztančil protivním poprvé nohy a nahánění po ringu pokračovalo i další dvě dějství, vypadalo to na hodně jednoznačnou záležitost. Judah se nebavil do dvojáku ani při drtivých kombinacích Garcíi a chvílemi měl skutečně problémy stát na nohou.

Když už se zdálo, že se z potíží dostal, poslal jej po jednom z klinčů García drtivým zadním direktem k zemi a roztrhl mu tvář pod levým okem. Jenže knockdown jako kdyby Judaha nakopl. V devátém kole se začala karta obracet a v dalších 180 vteřinách favorizovanému šampiónovi předvedl největší uragán jeho dosavadní kariéry.

Možná poněkud překvapivě to vypadalo, že fyzicky hůře na tom byl v posledních dvou kolech mladší García než více jak rok odpočívající Judah, ten jej ale nakonec nedokázal poslat do vytouženého počítání. "Swift" tak nakonec mohl oslavit těsné vítězství 3:0 na body (114-112, 115-112, 116-111).

Po zápase se oba boxeři ukázali jako praví gentlemani a i přes nevraživost obou táborů v posledních třech měsících se ihned po zápase objali, toto gesto zopakovali i po vyhlášení (došlo i na objetí Judaha s otcem Garcíi Angelem) a následně si v rozhovorech pro stanici Showtime vysekli navzájem poklony. Judah slíbil bouřící hale, že bude pokračovat kariéře, García nyní bude čekat na lepšího z dvojice Peterson-Matthysse.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!