Profiboxing.cz



Blízko senzace! Murray sestřelil Martineze, ten se na vítězství nadřel

  • Zveřejněno 28. 4. 2013 6:32
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4174

Sergio Martinez na zemi / zdroj foto: www.boxingscene.comBUENOS AIRES - Hodně těžkou obhajobu pozice světové jedničky střední váhy i pásu WBC má za sebou před vlastními fanoušky Argentinec Sergio Gabriel Martinez (51-2-2). Britský ranař Martin Murray (25-2) mu dokázal vzdorovat oproti všem předpokladům plných dvanáct vypsaných kol a dokonce šampióna poslal i do jednoho počítání. I když mělo jich být více...

Knockout Murrayho? Tak k tomu byl Martinez stejně daleko jako český prezident Miloš k přátelství s novináři. Naopak - argentinská hvězda, která boxovala před domácím publikem poprvé po jedenácti letech, nebyla daleko od šokující porážky.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Po skvělém úvodu, kdy nedal "tanečník" Martinez svému vyzývateli šanci a stihl u svých výpadů i rychlých ústupů dělat i blbinky pro padesát tisíc fanatických fanoušků na fotbalovém stadionu úřadujícího argentinského mistra CA Vélez, přišlo velké trápení.

Abdusalamov slaví / zdroj foto: www.boxingscene.comOd šestého kola přidal Murray k pevnému dvojítému krytu i nebezpečné výpady a kombinace a po jedné z nich poslal k překvapení celé jihoamerické velmoci domácí miláčka k zemi. Ten se sice rychle zvedl, sebejistota z předešlého průběhu byla pryč.

Murray se sice několikrát provinil i fauly, po jedné ze srážek hlavami roztrhl protivníkovi levé obočí, Martinez se ale občas více než boxu věnoval fanouškům a šaškárnám. A mohl za to zle pykat! V závěru desátého kola se ocitl opět na zemi, opět po údery soupeře, ringový ale nepochopitelně šampióna nepočítal.

Britský pořízek měl v posledních dvou kolech zjevně daleko více sil a Martinez nakonec byl rád, když uslyšel závěrečný gong. Po něm mohl začít slavit, na body nakonec těsně, leč zaslouženě triumfoval 3:0 (115-112, 115-113, 115-112). Kdo ví ale, jak by výsledek vypadal, kdyby jej ringový počítal podruhé...

Ve druhém sledovaném souboji se v ringu příliš nezdržela ruská mlátička Magomed Abdusalamov (18-0). Domácího veterána a dvojku Sebastiana Ignacia Ceballose knockoutoval již v prvním kole poté, co by Argentinec celkem třikrát počítán.

Abdusalamov tak opět obhájil titul amerického šampióna WBC a je dost dobře možné, že pokud by ukončil Vitalij Kličko kariéru, byl by to právě tento Rus, který by si to rozdal o světový pás této federace s Bermanem Stivernem...

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!