Profiboxing.cz



Stiverne šokoval Arreolu a může vyzvat Klička!

  • Zveřejněno 28. 4. 2013 6:15
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4432

Bermane Stiverne vs. Chris Arreola / zdroj foto: www.fightnews.comONTARIO - Hodně nečekaný výsledek i průběh zápasu zažili fanoušci boxu v Citizens Bussiness Bank Aréně v kalifornském Ontariu. V hlavním zápase galavečera totiž Kanaďan Bermane Stiverne (23-1-1) přeboxoval Američana Chrise Arreolu (35-3), kterého porazil jasně 3:0 na body (118-109, 117-110, 117-110).

Sliboval, že mu utrhne hlavu, nakonec se ale spokojil alespoň z jednoznačným triumfem na body a jedním počítáním soupeře. Do toho Stiverne poslal Arreolu v závěru třetího kola, když jej dokázal po několika kombinacích poslat do knockdownu.

Paradoxně byl v tomto okamžiku blíže porážce Stiverne než Arreola. Ještě než skončilo kolo totiž vstoupil do ringu předčasně jeden z asistentů v rohu kanadského boxera, což značí dle pravidel diskvalifikaci boxera. Jelikož si toho ale ringový Jack Reiss nevšiml, chyba Stiverneho rohu potrestána nebyla.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Bijec s přezdívkou "B.WARE" tak mohl i nadále ničit svého favorizovaného protivníky tvrdými kombinacemi na tělo, zakončené pravým hákem na hlavu, což dělalo dvaatřicetiletému Arreolovi nemalé problémy. Zvláště, když se musel od knockdownu potýkat se silným krvácením zlomeného nosu.

Bijec s mexickými kořeny se pokusil běh dějin změnit v posledním kole, do kterého vstoupil hodně agresivně, Stiverne ale chytře ustupoval, "Noční můru" z Kalifornie doslova uštval a Arreola tak mohl být rád za to, že duel nakonec doboxoval do závěrečného gongu.

Kanadský veterán se tak stal oficiálním vyzývatelem šampióna WBC, kterým je stále Ukrajinec Vitalij Kličko. Pokud by se ten rozhodl definitivně ukončit kariéry a odejít do "politického" důchodu, bojoval by Stiverne o jím uvolnění pás s některým z dalších bijců supertíhy v žebříčku této federace.

Překvapení se dočkalo zhruba 4200 fanoušků i ve druhém hlavním duelu večera. Po hodně ohnivém vážení v něm padl známější Tony Grano (20-1-3) pod tlakem o hlavu vyššího Erika Moliny (20-2), který se tak stal americkým šampiónem organizace IBF (NABF).

Oba boxeři se ocitli v průběhu tvrdého souboje na podlaze ringu, jednomyslné vítězství na body 3:0 ale nakonec rozhodčí přiřkli jednatřicetiletému Američanovi, jehož jistě v novém žebříčku BoxRec.com čeká řádný výtah směrem vzhůru ze současné 136. pozice.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY GALAVEČERA ZDE!