Profiboxing.cz



King Khan povstal. 'Rozchodil' počítání a porazil Diaze!

  • Zveřejněno 28. 4. 2013 5:51
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4246

Amir Khan vs. Julio Diaz / zdroj foto: www.dailymail.co.ukSHEFFIELD - Amir Khan (28-3) je definitivně zpět! Po změně kouče vyhrál i druhý souboj, když se dokázal vyhrabat z knockdownu ve čtvrtém kole a nakonec porazit 3:0 na body nebezpečného mexického veterána Julia Diaze (40-1-8). Ještě před tím zvládli vítězně debut v profiringu i jeho mladší bratr Haroon a ostrovní hvězda Anthony Ogogo.

"Diaz je drsňák, který bojoval v mnoha bitvách, je to ex-mistr světa. Se svým výkonem jsem ale vesměs spokojený," pronesl pro ostrovní média po zápase sedmadvacetiletý Brit. Slovem "vesměs" myslel právě ono počítání, kdy jej ve čtvrtém kole poslal levým hákem k zemi.

Jenže ostrovní "Král" prokázal, že slova o zlepšení kondici i výdrži nebyla plácnutá jen tak do větru a dokázal se z knockdownu oklepat. Khan v prvních dvou třetinách v ringu kromě počítání dominoval kombinací levého háku a zadního rovného úderu, který otevřel Diazovi obočí.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Jenže v posledních čtyřech kolech Diaz začal zle kousat a zaplněná aréně v Sheffieldu mnohdy ani nedýchala, když Mexičan opětovně vytáhl z rukávu svojí hlavní zbraň - levý hák. Khan ale i přes jisté problémy dokázal zápas ustát do závěrečného gongu, po kterém mohl slavit těsné, leč zasloužené bodové vítězství (114-113, 115-113, 115-112).

"Stále mne čeká hodně práce, především v posilovně, ale i dneska jsem dokázal, že jsem na sobě hodně zapracoval, především na síle svých zad. Julio předvedl výborný výkon a dokázal, proč je bývalým dvojnásobným mistrem světa," prohlásil ostrovní bijec s pákistánskými kořeny.

Ten nyní bude čekat na vítěze souboje Peterson-Matthysse, který se utká s Dannym Garcíou. Lepší z tohoto souboje pak dá všanc své tituly právě proti Khanovi. "Bylo skvělé opět boxovat doma, ale šampióni v mé váze boxují bohužel za oceánem, takže si pro titul mistra světa budu muset odjet tam," dodal svěřenec kouče Virgila Huntera.

Slavit triumf mohl i jeho mladší bratr Haroon, který v hodně ostrém a ve druhé polovině i dost vyrovnaném duelu porazil na body Bretta Fidoea (1-3) a poté fandil zpod ringu Amirovi. Vítězství ve své premiéře v profiringu se dočkal i bronzový olympijský medailista z Londýna Anthony Ogogo, který knockoutoval po dvou počítáních ve druhém kole Kierona Graye (5-1-13).

Povedenou britskou noc tak pokazil pouze Deontay Wilder, který již po 70 vteřinách sundal Audleyho Harrisona (VÍCE ZDE!).

VÝSLEDKY GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!