Profiboxing.cz

První liga: Vítězný návrat Vládi Řezníčka a omluva pražským boxerům!

  • Zveřejněno 14. 4. 2014 13:10
  • Napsal Ondřej Holubek
  • Zobrazeno: 6408

Vladimír Řezníček na MČR 2012 (vlevo) / zdroj foto: Stanislav ŠkodaVladimír Řezníček na MČR 2012 (vlevo) / zdroj foto: Stanislav ŠkodaDĚČÍN – Další kolo měla o předminulém víkendu za sebou Česká skupina první boxerské ligy. A jelikož se bojovalo na severu Čech, nemůže chybět ani reportáž našeho „Zuřivého reportéra" Ondry Holubka.

Kompletní výsledky a tabulky se k nám tentokrát nedostaly, dodáme je proto v dalším týdnu. Nyní si již užijte slíbenou Ondrovu osobitou reportáž...

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Rohovník ARMEX Děčín – Money servis Boxing Kladno 10:6

Nedělní odpoledne ukázalo v Děčíně souboj aktuálně vedoucích celků první ligy. Domácí družstvo tvořené boxery extraligového oddílu Big Board Praha nemělo tentokrát k dispozici borce ve váhách do 56 a 60 kg. Mladý celek hostů naopak neobsadil váhu do 91 kg. Ve váze supertěžké se v ringu po více jak roční přestávce objevil bývalý český reprezentant Vladimír Řezníček, který posílil boxery Kladna.

Jeho bříško sice mírně napínalo klubový dres, ale na jeho pohybu a boxerské šikovnosti to rozhodně neubralo a jako jediný z hostů získal vítězné body v ringu! Celkově měly zápasy k radosti diváků dobré tempo, bojovný náboj a některé až extraligovou kvalitu.

Ale ještě než se pustím do samotných zápasů musím se omluvit „ pražským boxerům", které jsem v minulosti nepřímo kritizoval, že jako extraligový oddíl Big Board Praha vítězí s přehledem i za Děčín v první lize. A ono je to vlastně naopak. Jak jsem se dozvěděl, tito boxeři, které jako mladší dorost v Praze soustředil a připravoval trenér Míťa Soukup, odboxovali své první ligové zápasy za muže před čtyřmi lety právě v celku Děčína, se kterým navázali spolupráci!

Myslím, že tehdy v Praze žádný ligový oddíl nebyl. No a právě díky tříletým ligovým zkušenostem v Děčíně, kvalitní přípravě, bezva partě a za pomoci Ládi Kutila, po více jak dvaceti letech pod hlavičkou Big Board vrátili do Prahy Extraligu! Velká omluva a smeknutí...

Váha do 56 kg: Kladenský Martin Stehlík zvítězil bez boje – 0:2.

Váha do 60 kg: Erik Huliev měl v hostujícím Jakubovi Chvalovi bojovného a důstojného soupeře. Zabalený Chval nasadil vysoké útočné tempo, Huliev v uvolněném pohybu a přesným předním direktem jeho útoky zastavoval a Chval tak švihy promáchával. Ve druhém kole proběhly ostré přestřelky v sériových výměnách, ale Huliev byl direktově delší a přesnější. Bojovný zápas ve vysokém tempu vyhrál u všech rozhodčích Huliev na body – 2:2.

Váha do 64 kg: Kladenský Jan Korec zvítězil bez boje – 2:4.

Váha do 69 kg: Patrik Kliment byl o hlavu vyšší než kladenský Václav Lucák a s přibývajícími koly začal převyšovat svého soupeře i boxersky. Kliment začal dobře a direkty nepustil svého soupeře k ničemu. Ve druhém kole se chtěl ale „poprat" a šel do výměn u těla, kde to bylo sice riskantnější, ale i tam byl rychlejší a přesnější. V přestávce mu bylo asi domluveno a třetí kolo „natáhl housle" a na jeho dlouhou distanci už bojovník Lucák nedosáhl a bylo to o třídu. Jednoznačně na body zvítězil Kliment – 4:4.

Váha do 75 kg: Martin Podlucký a Josef Pavliš od začátku přesvědčili diváky, že jejich boj bude mít bojovně aktivní spád. Chvílemi to bylo jako na houpačce. Podlucký tvrdě útočil, Pavliš vysypal přesné direkty a probíhaly výměny. I druhé kolo začal Podlucký útokem, Pavliš z ústupu kontroval. Podlucký byl aktivnější, Pavliš techničtější, ale o výsledku rozhodla lepší připravenost děčínského borce, který v závěru kol svého soupeře rozbíjel. Podlucký zvítězil u všech rozhodčích na body – 6:4.

Váha do 81 kg: Standa Stárek (do konce týdne ještě jen čtyřiatřicetiletý) měl za soupeře mladého a talentovaného Vojtěcha Hataše, který byl vyšší a nastoupil direkty v dobré distanci a pohybu po ringu. Stárek pracoval tělem, chodil za soupeřem a snažil se pod rukama soupeře dělat odspodu. Ve druhém kole Stárek zapnul útočné „turbo". Po jednom z tvrdých pravých direktů Hatašovi škobrtly nohy a Stárek ho semlel. Zvítězil TKO ve druhém kole – 8:4.

Váha do 91 kg: David Hošek zvítězil bez boje – 10:4.

Váha nad 91 kg: Jan Eliáš má menší zápasové zkušenosti než „navrátilec" Vladimír Řezníček a tak vytvářel postupný tlak, který však na „lišáckého" Řezníčka působil jen platonicky. Řezníček boxoval z ústupu, zády k provazům a pomalým levým direktem lákal Eliáše k útoku. Ten zkoušel útočit, ale ze záklonu tam Řezníček hodil ostrý pravý švih a rychle se vytočil za ruku soupeře. V jiném okamžiku překvapil Eliáše útokem a tvrdými spodky. Ve třetím kole Eliáš zabojoval a přidal, ale „chodil si pro to" a zkušený Řezníček zvítězil u všech rozhodčích na body – 10:6.

Boxu zdar!

Ondra