Profiboxing.cz

VIDEO Hughie Fury slaví k.o. a chce být lepší než Tyson. Mike Tyson!

  • Zveřejněno 28. 3. 2013 12:00
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4027

Hughie Fury vs. David Whittom / zdroj foto: www.west-end-times.comHughie Fury vs. David Whittom / zdroj foto: www.west-end-times.comMONTREAL – Povedený debut má za sebou teprve osmnáctiletý Brit Hughie Fury (1-0). V kanadské Montrealu, konkrétně hokejovém chrámu Bell Centre dokázal knockoutovat už ve druhém kole o šestnáct let staršího Američana Davida Whittoma (11-1-20). A po vzoru svého bratrance Tysona si troufá na více...

V ringu Hughie Fury. V rohu jeho otec Peter. Spolukomentátorem Wealth TV pak bratranec Tyson. Rodinný podnik značky FURY se poprvé představil v kanadském hokejovém svatostánku Bell Centre. A premiéra to byla vskutku povedená.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Hughie Fury vs. David Whittom / zdroj foto: www.west-end-times.comHughie Fury vs. David Whittom / zdroj foto: www.west-end-times.comPo oťukávacím prvním kole, kdy svého soupeře Hughie testoval především přední rukou, což několikrát Tyson kvitoval s povděkem, přidal v průběhu druhého dějství do akce i zadní ruku a Whittom začal mít problémy.

Na konci druhé minuty jej pak drtivý zadní hák poslal do počítání a přestože roztančeného veterána by ještě ringový sudí do dalšího boje pustil, jeho roh byl proti. Hughie tak mohl přijmout nejdříve gratulaci od Tysona, následně i od otce.

Amatérský juniorský mistr světa z loňského roku však má daleko větší plány než porážet bijce, který si připsal na konto již patnáctou prohru z posledních šestnácti duelů. „Chci překonat světový rekord Mika Tysona a stát se nejmladším profesionálním mistrem světa,“ zopakoval po vítězství spokojený 198 centimetrů (některé zdroje uvádí 203) vysoký ranař.

Hughie Fury vs. David Whittom / zdroj foto: www.west-end-times.comHughie Fury vs. David Whittom / zdroj foto: www.west-end-times.com„Hughie je velký talent. Často spolu spárujeme a můžu vás ujistit, že má ve svých rukou dynamit. Zapomeňte na éru bratří Kličků, budoucnost patří jménu Fury,“ doplnil svého o šest let mladšího bratrance Tyson.

Hughie Furyho to ale bude mít hodně těžké. Statistiky AIBA (Mezinárodní amatérská boxerská federace) evidují pouze pět jeho oficiálních zápasů, všechny vítězné a všechny na body, čtyři z nich pak na zmíněném světovém juniorském šampionátu, což rozhodně není bilance, která by jej předurčovala pro strmou profesionální kariéru (otázkou je především to, zda je na ni připraven).

Hughie Fury vs. David Whittom / zdroj foto: www.west-end-times.comHughie Fury vs. David Whittom / zdroj foto: www.west-end-times.comLegendární Mike Tyson, podle něhož je ostatně pojmenovaný Hughieho bratranec, každopádně v začátcích své kariéry stihl boxovat i dvakrát do měsíce a během patnácti měsíců, než se prokousal k souboji o titul mistra světa s Trevorem Berbickem stál v ringu v neuvěřitelných 27 případech!

Aby jej překonal, bude muset rodák z Manchesteru předvést minimálně co do měsíců strávených v ringu před duelem o světový titul podobný fičák. Tyson získal titul mistra světa ve věku 20 let, 4 měsíců a 22 dnů! Prvních devatenáct duelů pak zvládl vyhrát před limitem, dvanáct v prvním kole!

Mise ohraničená tímto věkem skončí pro britského mladíka přesně 9. února 2015. Povede se mu zápis do Guinnesovy knihy rekordů? Nebo zůstane jen u zbožného přání? Další krok v této „Mission Impossible“ učiní Hughie Fury už 20. dubna v Madison Square Garden. A tentokrát už bude stát v ringu i jeho bratrance Tyson...

FOTO HUGHIE FURY VS. DAVID WHITTOM

Hughie Fury vs. David Whittom / zdroj foto: www.west-end-times.comHughie Fury vs. David Whittom / zdroj foto: www.west-end-times.com

FOTO HUGHIE FURY VS. DAVID WHITTOM

Hughie Fury vs. David Whittom / zdroj foto: www.west-end-times.comHughie Fury vs. David Whittom / zdroj foto: www.west-end-times.com

FOTO HUGHIE FURY VS. DAVID WHITTOM

Hughie Fury vs. David Whittom / zdroj foto: www.west-end-times.comHughie Fury vs. David Whittom / zdroj foto: www.west-end-times.com

VIDEO HUGHIE FURY VS. DAVID WHITTOM