Profiboxing.cz

VIDEO Groves úřadoval a zatoužil po Stieglitzovi, Obešlo padl

  • Zveřejněno 28. 3. 2013 1:00
  • Napsal Profiboxing.cz
  • Zobrazeno: 3706

George Groves slaví / zdroj foto: www.boxingscene.comMAGDEBURG - Byl to hodně zajímavý paradox. Britský talent super střední váhy George Groves (18-0) nejprve ve dvou kolech rozbil snaživého syrského válečníka Bakera Barakata (37-4-14) a poté sledoval z první řady svého potenciálního dalšího soupeře - novopečeného šampióna WBO Roberta Stieglitze (44-3).

Duel Groves-Barakat byl domluvený na poslední chvíli, až během čtvrtka. Důvod, proč se ostrovní talent "snížil" k tomu, že boxoval na magdeburském galavečeru už coby třetí v pořadí, byl zřejmý pár hodin poté. Grovese chtěli jeho manažeři "představit" německému publiku a také stájím SES a Sauerland.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Groves totiž po demolici Barakata, který nebyl schopen boxersky vzdorovat čtyřiadvacetiletému protivníkovi, a jeho trápení ukončil ringový už ve druhém kole, totiž po galavečeru pronesl: "Rád bych se na konci léta utkal se Stieglitzem. Byla zábava jej sledovat. Ale rád bych jeho titul."

Pokud se Grovesovi, který je v ratingu WBO a WBA na 2. místě, u WBC 5. a IBF 7., povede i další duel, který už má naplánován na 25. května do O2 Arény v Londýně, je pravděpodobné, že se mu jeho sen splní.

Sny o větších duelech, třeba i o méně prestižní tituly, se naopak na čas opět rozplynuly vrstevníkovi Grovese v polotěžké váze - Josefu Obešlovi (3-9-1). Český bijec pod manažerským vedením Lukáše Konečného nedokázal výkonem a také výsledkem navázat na povedené poslední dva duely a prohrál 0:3 na body s neporaženým Němcem Enrikem Köllingem (5-0).

Duel byl sice opticky relativně vyrovnaný, po celou dobu ale bohužel pro české barvy tahal Obešlo za kratší konec provazu, byl méně aktivní a přesný. Jen bojovnost a odolnost tentokrát na lepší výsledek než bodovou porážku po šesti kolech nestačil. Oba výše zmíněné duely si nyní můžete prohlédnout v našich videích.

GEORGE GROVES - BAKER BARAKAT


2013-03-23 George Groves vs Baker Barakat by sweetboxing9

JOSEF OBEŠLO - ENRICO KÖLLING


2013-03-23 Enrico Koelling vs Josef Obeslo by sweetboxing9