Profiboxing.cz

VIDEO Amnézie, otřes mozku a protest. Bradley výhru protrpěl

  • Zveřejněno 20. 3. 2013 16:00
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4798

Bradley na zemi v prvním kole / zdroj foto: www.boxingscene.comBradley na zemi v prvním kole / zdroj foto: www.boxingscene.comCARSON – Parádní bitva, kterou nyní může znehodnotit protest. Toť sobotní skvělé představení před třemi tisíci fanoušky na stadionu Home Depot Center v Carsonu mezi šampiónem WBO ve velterové váze Timem Bradleym (30-0) a Ruslanem Provodnikovem (22-2).

Zápas těsně 3:0 na body (115-112, 114-113, 114-113) vyhrál obhájce titulu, jenže po duelu musel okamžitě zamířit do nemocnice. Výsledky vyšetření? „Bradley byl převezen do nemocnice s otřesem mozku, navíc vykazoval znaky částečné amnézie, když si nepamatoval některé fragmenty zápasu,“ oznámil slavný losangeleský lékař Paul Wallace.

V zákulisí se mezitím rozjel politický boj. Tým Provodnikova totiž podal podnět k přezkoumání zápasu u WBO a kalifornské boxerské komise. Důvod? Chyby ringového Pata Russella, kdy minimálně v prvním kole měl být podle nich Bradley počítán.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

„Nemáme problém s bodovými, ale s ringovým. Nemůže přece říct, že boxer uklouzl, když ten poté proletí bez stability celým ringem? Vždyť udělal chybu, kterou mohl klidně zničit Bradleyho kariéru,“ pronesl s poukázáním na zdravotní problémy šampióna manažer ruského bijce Vadim Kornilov.

„Podle mého názoru byly v zápase až tři kola, která měli bodoví ohodnotit v poměru 10-8 pro Provodnikova – a to sice první dvě a poslední,“ potvrdil tyto domněnky i kouč „Sibiřského Rockyho“ Freddie Roach. Jen pro doplnění – stačilo by, aby tak rozhodčí učinili alespoň v jednom z prvních dvou kol a zápas by skončil většinovou remízou.

Statistiky zápasu Bradley - Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.comStatistiky zápasu Bradley - Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.comNavíc Roach nezmínil fakt, že Bradleyho uchránila vůle a provazy od počítání také v kole šestém. Na druhou stranu, statistiky dokazují (a pozorný divák si jistě sám všiml), že Provodnikov si po vyčerpávajících prvních dvou kolech vzal „oddechový čas“ ve třetím dějství, kdy se pokusil o úder, jen aby se neřeklo a aby kolo neprohrál právě v poměru 8-10, pouze patnáctkrát.

S výkonem Bradleyho ostatně nebyl spokojený ani jeho kouč Joel Diaz. „Myslím, že Tim chtěl za každou cenu ukázat svým kritikům, že se nebojí tvrdých výměn a umí se také pořádně v ringu poprat a málem za to draze zaplatil. Téměř v každém kole to od Provodnikova tvrdě schytal,“ řekl zkušený trenér.

Jediným opravdu spokojeným mužem v Carsonu (kromě nestranných odborníků a fanoušků) tak byl promotér Bob Arum. Vždyť závěr zápasu na placeném kanálu HBO shlédlo 1,4 milionů fanoušků, což bylo o 200 tisíc více než minulý týden v případě souboje Hopkins-Cloud.

„Právě jste viděli jednu boxerskou klasiku. V padesátých a šedesátých letech byli fanoušci na takovéto zápasy zvyklí a my proto musíme v tomto trendu pokračovat. Fanoušci si zaslouží zápasy, které je dostanou do varu,“ nechal se slyšet spokojený jednaosmdesátiletý šéf Top Rank Inc.

Většina fanoušků s ním souhlasí a zároveň tvrdí, aby strana Provodnikova stáhla protest proti výsledku: ničeho tím nedosáhnou, jen ztratí v sobotu v noci nabité fanoušky, které Rus svým výkonem nadchnul. Stejně jako Bradley svojí odolností a vůlí...

VIDEO CELÉHO ZÁPASU ZÁPASU BRADLEY - PROVODNIKOV


Timothy Bradley vs. Ruslan Provodnikov 16.03... by begemotya