Profiboxing.cz

VIDEO Provokatér McCall, drtivý Joshua, znemožněný Williams

  • Zveřejněno 5. 2. 2014 1:28
  • Napsal Profiboxing.cz
  • Zobrazeno: 4239

Rekowski vs. McCall / zdroj foto: KO PromotionsRekowski vs. McCall / zdroj foto: KO PromotionsPRAHA – Další akčnější víkend zažila ostře sledovaná těžká váha na přelomu ledna a února. Několik zajímavých soubojů se uskutečnilo jak za velkou louží, tak také v Evropě, respektive na britských ostrovech.

Už v pátek se uskutečnil menší galavečer v americkém Morgantownu, jehož hlavními hvězdami byli Jemeriah Karpency (10-0) a Daniel Martz (10-1-1). Oba dosáhli na jubilejní desátá vítězství mezi profesionály, i když oba zvolili trošku rozdílnou cestu.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Třiadvacetiletý Karpency, bývalý univerzitní zápasník, se s Rubinem Williamsem (29-1-23) trápil všech osm vypsaných kol a přestože vyhrál jasně 3-0 na body, ne příliš odolného protivníka knockoutovat nedokázal.

Stejně starý Martz si naopak s Dantem Craigem (20-1-19) poradil během dvou kol. Ten se v předchozím souboji utkal právě s Karpencym a padl až v kole šestém. Kdo ví, možná páteční vítěze uvidíme co nevidět v ringu proti sobě. Bohužel ani z jednoho souboje video k dohledání není.

Videozáznam naopak nechybí k souboji z waleského Cardiffu, kde ke čtvrtému profesionálnímu souboji nastoupil Anthony Joshua a proti Dorianu Darchovi si vedl jako v předchozích třech případech – soupeře jednoznačně přejel.

„S výkonem ale spokojený nejsem. V prvním kole jsem nepracoval dobře, chytil pár zbytečných ran, ale znáte to, člověk se zprvu trochu hledá, myslím, že do druhého kola jsem nastoupil již ve svém klasickém rytmu a nedal mu šanci. Každopádně věřím, že v březnu uvidíte daleko lepšího Joshuu," řekl poslední olympijský vítěz v supertíze, který se má představit 1. března na galavečeru ve skotském Glasgow, přičemž jeho soupeř zatím stále není známý.

Videa dorazila také z Polska, kde si to rozdali tři dvojice v těžké váze. Agit Kabajel si celkem očekávaně poradil s Wlodzimierzem Letrem, i když možná neočekávaně už během dvanácti vteřin po drtivém zvedáku, který Letr rozdýchával ještě po cestě do šatny.

Domácí Wawrzyk se pak po prohře od Alexandra Povětkina vrátil 121vteřinovou demolicí Dannyho Williamse, který po předvánočním triumfu v Abú Zabí, poslal po Tomáší Mrázkovi zpět na jeho „černou" sérii porážek pro zajištění jeho početné rodiny a udržení dcer na slušných školách.

Ve vrcholu večera si pak po zmatcích pořadatelů poradil Oliver McCall s Marcinem Rekowskim, kterému se tak pomstil za to, že mu loni zbil v pěti kolech syna Eliju. Zápas to byla ale hodně zajímavý a hodně vyrovnaný, což potvrzuje i hlasování polských fanoušků.

Ti viděli v polovině případů coby vítěze McCalla, druhou polovinu hlasů pak rovnoměrně rozdělili mezi triumf Rekowského a remízu. Ostatně, přesvědčit se můžete sami ve videích níže...

VIDEO CELÉHO ZÁPASU MARCIN REKOWSKI VS. OLIVER MCCALL

VIDEO CELÉHO ZÁPASU ANDRZEJ WAWRZYK VS. DANNY WILLIAMS

VIDEO CELÉHO ZÁPASU ANTHONY JOSHUA VS. DORIAN DARCH