Profiboxing.cz

VIDEO Drsné K.O. pro Filipíny i skvělý obranář Golovkin!

  • Zveřejněno 4. 2. 2014 2:11
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 3949

Golovkin vs. Adama / zdroj foto: www.boxingscene.comGolovkin vs. Adama / zdroj foto: www.boxingscene.comMONTE CARLO – Další zajímavý galavečer viděli fanoušci profesionálního boxu v monackém knížectví, kde se ve vrcholu představil kazašský tvrďák Gennadij Golovkin (29-0). Ten v sedmi kolech obhájili proti Ghaňanovi Osumanu Adamovi (22-4) své tituly mistra světa WBA a IBO ve střední váze.

Ten, kdo se na tento souboj díval, mohl nabýt dojmu, že Golovkin úmyslně zbytečně od svého soupeře inkasuje, že ho tak provokuje, nejeden názor nejen na našem webu mluvil o tom, že by se mu toto mohlo vymstít. Statistiky zápasu ale mluví možná překvapivě trochu jinou řečí.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Adama trefil šampióna během sedmi kol zápasu všehovšudy 44krát, z toho 27 zásahů patřilo do kategorie „Power punches". S ohledem na fakt, že se o úder pokusil 362krát, byla jeho celková procentuální úspěšnost na 12 procentech! Golovkin se naopak trefil přesně ve 30 procentech, tedy 128 úderech z celkových 422.

Ač to tak nevypadalo, Golovkin v tomto souboji předvedl kromě ničivé ofenzivy i velmi kvalitní obrannou práci. Nejen z tohoto důvodu se tak nelze divit jeho touze (a jeho stáje K2 Promotions) o to, stát se i dle ratingu BoxRec.com jedničkou střední váhy. „Chci Sergia Martineze, ať se ukáže, kdo je králem," pronesl sám dvaatřicetiletý Kazach.

Statistiky Golovkin vs. AdamaStatistiky Golovkin vs. AdamaDle všeho si ale na tento souboj bude muset ještě počkat. Jak oznámil manažer Thomas Löffer, další rival Golovkina pro galavečer v divadelním sále Madison Square Garden 26. dubna by měl vzejít z trojlístku Andy Lee, Daniel Geale a James Kirkland. Alespoň to tvrdil server Fightnews.com.

Posledně jmenovaný následně případná jednání vyloučil, Lee ani Geale by se konfrontaci s Golovkinem ale nebránili. „Je to reálné. Nyní začnou jednání. Každopádně bychom rádi poděkovali všem fanouškům a také televizním stanicím, které souboj Golovkin-Adama zprostředkovali do celého světa," pronesl Löffer a nepřímo si tak opětovně rýpl do stanice HBO. Ta – ač vlastní zámořská práva na kazašskou hvězdu – dala v sobotu odpoledne přednost Harrymu Potterovi.

V zámoří tak mimo hlavního šlágru přišli o rychlou demolici Rubena Angela Mina (20-1), kterého ve dvou kolech vyřídil konžský ranař žijící v Jihoafrícké republice Ilunga Makabu (16-1), a o nečistý duel Jarroda Fletchera (18-1) s Maxem Bursakem (29-1-2). Ten ve dvanácti kolech opanoval na body prvně jmenovaný a získal tak do držení titul volný Mezinárodní titul WBA ve střední váze.

Velké překvapení se pak zrodilo v prvním televizním duelu mezi Jihoafričanem Nkosinathim Joyiem (24-3) a Filipíncem Reyem Loretem (18-13). Duel o volný pás mistra světa IBO v super muší divizi totiž zásluhou skvělého výkonu a drtivého levého háku opanoval čistým knockoutem druhý jmenovaný.

Loreto, který má na kontě 13 porážek (jen jednu ale před limitem), se tak náhle katapultoval na páté místo této váhy a může směle uvažovat o souboji o některý z velkých titulů top organizací. „Věřili jsme, že Loreto může vyhrát, i když Joyi byl těžký soupeř a favorit. Tohle vítězství věnujeme všem naším v poslední době tak těžce zkoušeným krajanům," pronesl se slzami v očích Loretův kouč Brico Santig.

Vy se nyní na všechny výše zmíněné souboje můžete podívat ve videích celých zápasů...

VIDEO CELÉHO ZÁPASU GENNADIJ GOLOVKIN VS. OSUMANU ADAMA

VIDEO CELÉHO ZÁPASU JARROD FLETCHER VS. MAX BURSAK

VIDEO CELÉHO ZÁPASU ILUNGA MAKABU VS. RUBEN ANGEL MINO

VIDEO CELÉHO ZÁPASU NKOSINATHI JOYI VS. REY LORETO