Profiboxing.cz

VIDEO Pacman rozbil Riose. Kdo dál: Floyd, Bradley, nebo Provodnikov?

  • Zveřejněno 28. 11. 2013 12:33
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4486

Pacquiao vs Rios / zdroj foto: Sports YahooPacquiao vs Rios / zdroj foto: Sports YahooMACAO – Hodně emocí bylo cítit v Cotai Aréně v Macau v noci na neděli. A to nejen v hlavním taháku večera mezi Mannym Pacquiaem (55-2-5) a Brandonem Riosem (31-1-2). I když o ten šlo v první řadě.

Fanoušci hvězdného Filipínce mají tři jistoty: jejich miláček je zpět na vítězné vlně, je stále stejně rychlý a ničivý jako dřív a do ringu se vrátí (nejspíše v USA) 12. dubna. To by znamenalo, že jeho dalším soupeřem nebude Floyd Mayweather jr., který má rezervovaný květnový termín, ale...

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Statistiky zápasu Pacquiao - RiosStatistiky zápasu Pacquiao - Rios„Líbila by se mi odveta s jedním z kluků, kteří Mannyho porazili v roce 2012, nebo souboj s Ruslanem Provodnikovem. Je tu i Floyd Mayweather, ale tenhle zápas bych viděl spíše až na druhou polovinu roku," pronesl na galavečeru v Macau manažer filipínské mlátičky Bob Arum. „Momentálně se mi více reálně její odveta s Bradleym, než s Marquezem," dodal vzápětí.

Své si na téma megašlágru Mayweather-Pacquiao pochopitelně řekl i sám druhý jmenovaný a jeho kouč. „Nemám problém s ním bojovat, pokud on nemá problém se mnou," pronesl brzo pětatřicetiletý bojovník, který věnoval své vítězství svým krajanům na Filipínách, které se vzpamatovávají po řádění tajfunu Haiyan.

„Manny je samozřejmě o něco pomalejší než byl, ale to je také Floyd, který má na své rychlosti ale reflexech založenou obranu, takže je to pro něj důležitější, než pro Mannyho. Neříkám, že by to byl snadný boj, určitě bychom potřebovali kvalitní taktiku, ale pokud se mne ptáte, zda-li by Manny vyhrál, pak pochopitelně říkám ano," přidal se jeho trenér Freddie Roach.

Pak se ale Pacquiao opět vrátil k národní tragédii v podobě ničivého řádění dle mnohých největší bouře posledního století. „Jsem šťastný a vděčný Bohu, že jsem mohl vyhrát a vede mne opět na cestu vzhůru. Mne i můj lid. Bylo strašně těžké trénovat nedaleko oblasti, kterou tajfun zasáhl a nemoct pomoci aktivně lidem kolem sebe," pronesl silně nacionálně zaměřený Pacquiao, který je ve své rodné zemi kongresmanem a budoucím prezidentem.

Statistiky zápasu Gradovič vs. DibStatistiky zápasu Gradovič vs. DibNyní se bude moct konečně svým krajanům věnovat, milion pesos (zhruba 60 tisíc eur) pak věnoval na pomoc sám jeho manažer Bob Arum. „Je to to nejmenší, co mohu pro ty lidi, které bojují s tak strašnou tragédií, udělat," dodal dvaaosmdesátiletý boxerský manažer.

A co vlastně řekl na zápas poražený, který z rukavic Pacquiaa inkasoval 281 úderů oproti 138 svým. „Byl to můj první opravdu velký boj s legendou. Manny mnou nikdy za celý zápas neotřásl, je ale faktem, že byl jasně lepší, gratuluji mu k vítězství. Já budu muset holt trénovat ještě tvrději, než jsem trénoval nyní na něj," pronesl sedmadvacetiletý bijec, který si nyní připsal druhou porážku v řadě.

„Je neskutečně rychlý. Trénoval jsem tvrdě, pracoval na své obraně, na své odolnosti, měl rychlé sparingpartnery, ale Manny je ještě rychlejší," dodal Rios, který předvedl po zápase velké sportovní gesto, když ihned po gongu svého rivala objal s úsměvem na rtech.

A válečnou sekeru, se kterou obě strany hrozily v týdnu před zápasem zakopal i jeho kouč Robert García. „Byl to od něj skvělý výkon. Myslím, že jsme dnes viděli z Mannyho to nejlepší. Je to skvělý člověk, má náš velký respekt pro všechno, čeho v boxu dosáhl," řekl zkušený mexický kouč. Ten si připsal na konto „alespoň" jedno vítězství.

Statistiky zápasu Šiming vs. TozcanoStatistiky zápasu Šiming vs. TozcanoTo, když v předzápase porazil jeho další svěřenec Jevgenij Gradovič (18-0) v obhajobě titulu mistra světa IBF v pérové váze Billyho Diba (36-3). Po jarní sporné výhře 2:1 na body tentokrát nebylo o vítězi pochyb, „Mexický Rus" svého rivala rozebral a v devátém kole ochránil Australana od dalšího výprasku vhozeným ručníkem jeho kouč.

„Hodně lidí mi říkalo, že ho knockoutuji, ale já byl připraven na všech dvanáct kol. Pracoval jsem tvrdě, proto jsem si zasloužil vyhrát před limitem," pronesl spokojený Rus, kterého pochválil za jeho bojovnost a přístup také Arum, jeho manažer. Jeho soupeř, který se musel tentokrát obejít bez podpory svého kamaráda a promotéra 50 Centa porážku uznal.

„Bez víry a pomoci Boha nejde vyhrát a tentokrát stál na druhé straně ringu. Dneska zde bojovali dva muži, kteří oba chtěli vyhrát, ale to mohl jen jeden. Patří mu gratulace, vyhrál zaslouženě. Všechno v životě má ale svůj smysl, Bůh má se mnou prostě nyní jiné plány, děkuji vám všem za podporu," prohlásil osmadvacetiletý Dib, který skrýval rozbitý obličej za velké sluneční brýle.

Na rozdíl od potupené těžké váhy Tora Hamera (21-3) ale alespoň přišel mezi novináře. Hamer, který podruhé během roku a půl zabalil svůj velký duel po čtvrtém kole v okamžiku, kdy po dobrém nástupu do zápasu se poprvé dostal pod výraznější tlak soupeře, se totiž schoval v šatně a z haly zmizel zadním vchodem.

STATISTIKY ZÁPASU ANDY RUIZ - TOR HAMER

Mexický mladík Andy Ruiz jr. vyslal na svého soupeře během čtyř kol celkem 213 úderů, cíl jich našlo 74 z nich, což činí úspěšnost 35 procent.

Jeho americký soupeř Tor Hamer se pokusil o 131 zásahů (většinu v prvních dvou kolech), trefil se ve 49 případech, procentuální úspěšnost tak měl 37 procent.

Tak, jako nejspíše skončila jeho kariéra. „Je to ostuda boxu, je na čase, aby se stal třeba pilotem... Mimochodem, máš padáka Tore, kur..," napsal totiž na svůj twitterový účet jeho promotér Loui DiBella, který se Hamera po porážce od Glazkova ještě postavil. Tentokrát již nikoliv. To přemožitel odepsaného Američana Andy Ruiz zářil štěstím.

„Ano, Tor mne několikrát trefil svojí pravačkou, ale inkasované rány k boxu patří. Trvalo mi chvíli, než jsem se dostal do tempa, ale pak jsem dominoval. Kdyby zápas nezabalil sám, ukončil bych ho v dalším kole. Děkuji všem za podporu, především své rodině. Chci být prvním mexickým mistrem světa těžké váhy," usmíval se čtyřiadvacetiletý sympaťák.

„Tyson Fury? Ano, chci s ním bojovat! Kdo by nechtěl vidět dva největší talenty těžké váhy v akci proti sobě? Je to opravdu velký britský bojovník, myslím, že hodně lidí by rádo vidělo náš souboj," odpověděl nadšeně na otázku ohledně případného souboje s o rok starším a hlavu vyšším taktéž neporaženým britským prospektem, který nyní hledá dalšího soupeře. Tedy pokud skutečně nemyslí vážně svůj odchod do důchodu.

VIDEO CELÉHO ZÁPASU MANNY PACQIAO – BRANDON RIOS


Manny Pacquiao vs Brandon Rios Full Fight by Boxingfightsperiod


Manny Pacquiao vs. Brandon Rios 24.11.2013 Full HD by begemotya85

VIDEO ZÁPASU JEVGENIJ GRADOVIČ – BILLY DIB II.

(není stále k dispozici)

VIDEO CELÉHO ZÁPASU ZOU ŠIMING - JUAN TOSCANO

VIDEO CELÉHO ZÁPASU ANDY RUIZ JR. - TOR HAMER


эруиs.молотора (вринге.сом)by 20101017d