Profiboxing.cz

VIDEO Čínský hrdina naštval čokoládou Roache, 'Ruský Mexičan' dál září

  • Zveřejněno 31. 7. 2013 13:00
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 3856

Zou Šiming slaví, gratuluje mu Brandon Rios / zdroj foto: www.boxingscene.comMACAO – Příjemná boxerská podívaná, která ale opět dokázala, že amatérské úspěchy nejsou automatickou vstupenkou mezi elitu v profesionálním ringu. Na domácí půdě v Macau se o tom přesvědčil čínský boxerský hrdina Zou Šiming (2-0), který měl s mexickým mladíkem Jesusem Ortegou (3-2) jistě větší práci než sám čekal...

Dvaatřicetiletý dvojnásobný olympijský vítěz i mistr světa se totiž proti o třináct let mladšímu neznámému Mexičanovi, který obvykle bojuje o dvě divize výše než Šiming a než se boxovalo v sobotu (muší, Ortega se pohybuje v bantamové), značně trápil.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Statistiky zápasu Šiming - Ortega / zdroj foto: www.boxingscene.comPo skvělých třech, čtyřech kolech, kdy ale nedokázal protivníka ani poslat do počítání, mu totiž zjevně začala docházet energie a výsledkem bylo v dalších dvou dějstvích značný počet inkasovaných úderů i na straně čínského favorita. Bodový triumf před zraky Mannyho Pacquiaa a Brandona Riose byl sice zasloužený, ale ...

„Naštval mě. Místo misky rýže si dal před zápasem čokoládovou tyčinku, která poté ovlivnila hladinu cukru v jeho krvi. Bylo to od něj nezodpovědné a doufám, že se poučil. Jinak jsem byl s jeho výkonem celkově potěšený, vydal se správnou cestou," komentoval prohřešek svého svěřence slavný kouč Freddie Roach.

Statistiky zápasu Gradovič vs. Muňoz / zdroj foto: www.boxingscene.com„Je dobře, že má ve své tréninkové skupině vítěze a šampióna Mannyho Pacquiaa, od kterého se toho může hodně naučit. Je jasné, že s jeho amatérským záznamem od něj fanoušci i já čekáme, že se bude učit rychleji než ostatní. Zou na to ale má, navíc od Mannyho vidí, co je třeba pro to, aby byl nejlepší," zakončil Roach.

O povedený galavečer se kromě střetnutí Šiminga s Ortegou coby vrcholem i supertíhy Ruize s Hanksem (VIDEO ZDE!) postaraly i další dva televizní duely. V tom prvním dokázal Jevgenij Gradovič potvrdit senzační zisk titulu mistra světa IBF v pérové váze i při první obhajobě s nebezpečným Argentincem Mauriciem Javierem Muňozem (26-4).

Gradovič vs. Muňoz / zdroj foto: www.fightnews.comRuský bijec, který i díky přátelství s Mickeym Garcíou, dostal přezdívku „Ruský Mexičan", se probil již na osmé místo ratingu této divize a není vyloučené, že jej na přelomu letošního a příštího roku uvidíme ve sjednocujícím titulovém duelu například s vítězem souboje Abner Mares – Jhonny Gonzalez.

Pozici čísla jedna muší váhy pak potvrdil třiadvacetiletý Mexičan Juan Francisco Estrada (25-2), který dokázal jasně 3:0 na body porazit v dalším pěkném souboji do té doby neporaženého Filipínce Milana Melindu (29-1) a uhájit tituly mistra světa WBO a WBA (Super).

VIDEO ZÁPASU ZOU ŠIMING – JESUS ORTEGA (Celé video dodáme později)

VIDEO ZÁPASU JEVGENIJ GRADOVIČ – MAURICIO JAVIER MUŇOZ

VIDEO ZÁPASU JUAN FRANCISCO ESTRADA – MILAN MELINDO (sestřih ZDE!)