Profiboxing.cz

VIDEO Senzační demolice. Stieglitz spláchl bezbranného Abrahama

  • Zveřejněno 26. 3. 2013 8:00
  • Napsal Profiboxing.cz
  • Zobrazeno: 3954

Stieglitz bije Abrahama / zdroj foto: SES BoxingStieglitz bije Abrahama / zdroj foto: SES BoxingMAGDEBURG - Osm tisíc fanoušků v GETE Aréně a miliony u televizních obrazovek nejen v Německu viděli v sobotu v noci hodně překvapvý výsledek duelu o titul mistra světa WBO v super střední váze mezi obhájcem Arthurem Abrahamem (36-4) a Robertem Stieglitzem (44-3). Ostře sledovaný duel totiž zcela ovládl vyzývatel, který triumfoval během tří kol...

Podobnou situaci si pamětníci jistě vybaví. Když se před 18 lety vracel do ringu Mike Tyson, předzápasový program trval skoro 90 minut, samotný zápas s nažhaveným Peterem McNeelym pak 90 vteřin. V Magdeburgu sice nebyla prodleva tak dlouhá, přesto televize ARD natáhla předprogram o téměř půl hodinu, než oba boxeři mohli vstoupit do ringu.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Čekání jako kdyby se projevilo více na šampiónovi. Ten totiž "čekal" i v ringu, co se bude dít, zatímco Stieglitz se do něj obul od úvodního gongu. Výsledek? Pouhých 27 přesných úderů Abrahama za tři kola, z toho v tom úvodním jen čtyři.

statistiky zápasu Stieglitz vs. Abraham / zdroj foto: www.boxingscene.comstatistiky zápasu Stieglitz vs. Abraham / zdroj foto: www.boxingscene.com"Byla to taktika. Chtěli jsme Stieglitze nechat vystřílet a od čtvrtého, pátého kola zvyšovat tempo," pronesl zklamaný ex-šampión na tiskové konferenci s tmavými brýlemi na očích. Důvod? Zakrývalý poraněné levé oko, které se Abrahamovi začalo zavírat po drtivém pravém direktu Stieglitze v závěru druhého kola.

"Moje oko je zcela zavřené, nic na něj nevidím. Jeho taktika vyšla dokonale, gratuluji Robertovi k vítězství, vyhrál zaslouženě. Ale pořád je to mezi námi jen 1:1. Měli bychom se utkat ještě jednou, třetí rozhodující bitvu," dodal třiatřicetiletý bijec s arménskými kořeny.

S tím by ostatně jeho přemožitel, pro změnu rodilý Rus, problém neměl. "Jsem připravený na další duel s Arthurem, začala mne tahle rivalita skutečně bavit. Jsem nesmírně šťastný, že mám svůj pás opět zpět," řekl po zápase šťastný novopečený šampión, který připomněl svá slova z průběhu týdne, kdy pronesl, že titul mistra světa Abrahamovi pouze "propůjčil".

Na to, jakým důrazným způsobem si jej uzmul před bouřícím kotlem GETEC Arény opět zpět, se můžete podívat nyní v našem videu.


2013-03-23 Lukas Konecny vs Karim Achour by sweetboxing9